Googlen kuvahaku testi – osa 6

Jälleen on aika Googlen kuvahaku testin. Edellisestä testistä on vierähtänyt aikaa puolitoista kuukautta. Viime kerralla testissä olivat mukana valokuvat leppäkerttusta tammenterholla ja maalaismasema.

 1 kuva – Syksyinen maisema Hakoisten linnavuoren huipulta

Ensimmäisenä kuvana tänään on syksyinen maisema kuva, jonka olen ottanut Janakkalassa sijaitsevan Hakoisten linnavuoren huipulta.

Näkymä Hakoisten linnavuorelta. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Tästä tehtävästä Googlen kuvahaku selvisi hyvin. Tuloksena syksyisiä maisemakuvia.

Google Kuvahaku testi

2 kuva – Tuulimylly Laurinmäen torpparimuseo

Ensimmäinen testi meni hyvin ja ei nyt laiteta liikaa vaikeutta tähän toiseenkaan tällä kertaa. Ainakin uskon, että tuulimyllyn tunnistaminen olisi kuvahaulle helppoa.

Laurinmäen ulkoilmamuseon tuulimylly. Kuvaaja: Markus KauppinenTehtävä ei sitten ollutkaan lainkaan niin helppo kuin oletin. Vaikka kuvassa on selkeästi näkyvissä oleva tuulimylly ei Googlen kuvahaku sitä kuvasta nähnyt.

Google kuvahaku - Tuulimylly

Tämänlaiset tulos tuli tänään näillä kuvilla. Kuten muidenkin kuvien suhteen voisi uusinta testi olla paikallaan jossain vaiheessa, jotta voi paremmin nähdä miten Googlen kuvahaku on parantunut tai huonontunut.

Edelleenkin vaikuttaa, että merkittävin tekijä hauissa on kuvassa oleva värimaailma. Googlella on edessään vielä pitkä matka siihen, että Googlen kuvahakua voisi käyttää apua esim. eri kasvien tai hyönteisten tunnistamiseen.

Aikaisemmat Google kuvahaku testit

  1. Joulutortut ja Hämeen linna
  2. SM-liiga playoffs HPK-JYP ja Pääsiäistiput
  3. Mustarastas maassa ja peippo oksalla
  4. Grillimakkara ja kypsät mustikat
  5. Leppäkerttu tammenterholla ja maalaismasema

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.