Googlen kuvahaku testi – osa 3

Jälleen on aika suorittaa Googlen kuvahakutesti. Tällä kertaa nostetaan panoksia viime kerran helpohkosta testistä. Silloin kokeilin kuvaa jääkiekko-ottelusta ja pääsiäistipuista.

Nyt testaan miten Google selviää kahdesta erilaisesta lintukuvasta. Kuvat on otettu tänä keväänä ja Pentax K-5 järjestelmäkameralla sekä Sigman 50-500mm objektiivilla

1 testikuva – Lähikuva mustarastaasta

Mustarastas koiras. Valokuvaaja: Markus KauppinenKuvassa mustarastas on selkeästi pääkohde ja erottuu taustastaan. Mitenkä Google selviää tästä? Tässä vastaus:

Google kuvahaku testi - Mustarastas koirasTulosten värimaailma on kunnossa, mutta muuten ontuu pahasti. Eläimiä sentään löytyy 3/9 kuvasta. Tosin yksi on piirroshahmo, toiset lehmiä ja viimeinen perhonen.

Voidaankin helposti todeta, ettei tästä voi antaa paljoa pisteitä Googlen kuvahaulle.

2 testikuva – Peippo oksalla

Peippo koiras. Valokuvaaja: Markus KauppinenTämän luulisi olevan helpompi. Tausta on lähes valkoinen ja lintu oksalla on varmaankin yksi yleisemmistä lintukuvista.

Näin Googlen kuvahaku selvisi tästä haasteesta:

Google kuvahaku - Peippo koirasTämä tulos on varmaankin huonoin tulos jonka olen Google kuvahaulla koskaan saanut :)! Hakuna oli peippo ja enimmäkseen löytyi pyöriä. Kissa on on lähinnä, koska se saattaisi kyseisen linnun saalistaa ruuakseen.

Palaan Googlen kuvahakuun jälleen jossain vaiheessa, varmaankin seuraavan kuukauden aikana.

Aikaisemmat Google kuvahaku testit

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.