Revontulikauden avaus 7.-8.11.2017

Revontulikauden avaus 7.-8.11.2017Väsynyt ja onnellinen oli olotilani aamuyöllä kotiin palatessani revontulibongausreissulta. Pitkään kesti tänä syksynä revontulikauden avaus, mutta nyt se on tehty. Aiemmat hienommatkin esitykset ovat menneet ohitse lähinnä pilvisyyden takia.

Jo viikonloppuna ennusteet alkoivat lupaamaan tiistai-ilta – keskiviikko aamuyö väliselle ajalle rentulishowta Etelä-Suomeenkin. Lisäksi ennusteiden mukaan piti olla tähtikirkasta. Ihme kyllä tällä kertaa molemmat ennusteet pitivät paikkaansa.

Olosuhteet kunnossa, bongari

Olosuhteet olivat siis kunnossa, mutta bongari ei täysin. Alkuillasta oli pakko käydä päiväunilla ja sen vuoksi ensimmäisen kunnon shown näin kun olin matkalla sopivaan kuvauspaikkaan. Sitten piti käydä hoitamassa muita asioita kotosalla.

Sitten kun pääsin uudestaan lähtemään reissuun oli mittarit hurjissa lukemissa ja jälleen komeimmat ketunhännät viuhuivat ylläni matkalla kuvauspaikalle. En pidä valittavista ihmisistä ja en nytkään täysin voi asiasta valittaa, mutta olisihan se ollut mukavaa jos olisin saanut nuo ketunhännät ikuistettua – toki hyvä että edes näin ne :)!

Yöllisessä kuvauspaikassa oli tunnelma kohdillaan. Laimeaa vihreää pohjoisessa, pöllö huhuili lähistöllä ja pakkasyö teki tuloaan kuutamon valaistessa ympäristöä.

Jos oli bongarikin tällä kertaa arjen uuvuttama niin kyllä niitä ongelmia oli jälleen kalustonkin kanssa. Toivottavasti Black Fridayssa on tänä vuonna sellaiset tarjoukset, että pääsen käsiksi Pentax K-1:een, jota useissa arvosteluissa nostettiin parhaaksi maisemakuvakameraksi sekä yökuvauskameraksi 2016. Olisi erittäin mielenkiintoista sitten testata miten paljon parempi se on Pentax K-5 kameraani.

Kuva Yle Häme tv-uutisten sääkuvana

Yle Häme sääkuva - Revontulet Hämeenlinnassa

Kuva ylitti uutiskynnyksen ja pääsi Yle Häme tv-uutisten sääkuvaksi. Uutiset löytyvät osoitteesta https://areena.yle.fi/1-4285094 30 vuorokauden ajan.

Hyvää viikon jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Tallennettu kategorioihin Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät | Avainsanoina , , , , , , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Revontulikauden avaus 7.-8.11.2017

Pizzaperjantai Dr. Oetker suklaapizza

Dr. Oetker suklaapizza

Pizzaperjantai kunniaksi oli pakko kokeilla pakastealtaalta vastaan tullutta Dr. Oetker Ristorante suklaapizzaa. Löytö yllätyksen lisäksi tuli muutama muukin yllätys, ensinnäkin hinta oli sama kuin muissa firman pizzoissa ja toiseksi se piti valmistaa uunissa 200 asteessa 10 minuutin ajan. Oletin ensiksi sen olevan pakaste kakkujen kaltainen valmis tuote joka vain sulatetaan ennen syömistä.

Dr. Oetker suklaapizza

Suklaapizzan ollessa uunissa asuntoon tuli mukava suklainen tuoksu. Pizza valmistui luvatussa ajassa ja muutaman minuutin odottelun jälkeen se oli sopivan lämmin syötäväksi. Aluksi pizza maistui vain hyvältä, niin hyvältä kuin lämmin sulanut tumman- ja valkosuklaa voi kaakaojauheella höystetyn pizzapohjan päällä maistua.

Dr. Oetker suklaapizza

Hetken päästä kuitenkin kielen etuosaan tuki huono jälkimaku. Sellainen kuin joka tulee leivinjauheilla tehdyistä kekseistä, samanlainen jälkimaku tulee monista muistakin kekseistä. Ei siis mitenkään outoa valmistuotteissa. Joten tuotteesta jäi erittäin kaksijakoinen tunne, hauska idea joka valmistuksen aikana ja aluksi syödessäkin on hyvää, mutta sitten muuttuu huonommaksi jättäen suuhun ikävän maun.

Hyvää viikonlopun jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Tallennettu kategorioihin Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät | Avainsanoina , , , , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Pizzaperjantai Dr. Oetker suklaapizza

Nyhtökaura kupla puhkesi

Nyhtökaurakupla puhkesi. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Nyt se kupla puhkesi nyhtökauran ympärillä, mikä oli vain ajan kysymys. Tuotantoa lisättiin Pauligin voimalla ja odotettu asia tapahtui, tarjonta voittaa kysynnän. Sitä paljon puhuttua tuotetta on nyt päästy se yksi kerta maistamaan ja se riittänee isommalle osalle ostajista. Tästä syystä tuotetta on ollut monesti myynnissä alennushintaan.

Ensimmäisen kerran näin sitä punaisella lapulla kaupattavan toukokuussa ja sen jälkeen kuukausittain.

Toistuvien alennusmyyntien lisäksi nyhtökauraa on jo ollut kauppojen tarjouksissakin alle kolmen euron hintaan. Joten koittanee sekin aika, kun tuotteen normaalihinta on noin 2,50€. Tuolla hinnalla saattaisi nyhtökaura löytyä omastakin jääkaapista silloin tällöin.

Hyvää viikonlopun jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Tallennettu kategorioihin Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät | Avainsanoina , , , , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Nyhtökaura kupla puhkesi