Langattomien verkkojen salaus murrettu

WiFi-verkkojen salausmenetelmä WPA2 on murrettu. Haavoittuvuuden avulla salattu tietoliikenne voi paljastua hyökkääjälle.

Belgialaisen yliopiston tutkija onnistui murtamaan WiFi-verkkojen salauksen. WLAN-verkoissa tähän saakka luotettavana pidetystä WPA2-protokollan kättelystä löytyi haavoittuvuus, jonka avulla salauksen voi purkaa.

KRACKattack eli ”key reinstallation attack” on WLAN-protokollan toteutusten haavoittuvuutta hyödyntävä välimieshyökkäys. Hyökkäys kohdistuu pääasiassa WLAN-verkkoa käyttävään päätelaitteeseen tai tukiaseman asiakastoiminnallisuuteen (toistin tai 802.11r) ja sen hyödyntäminen vaatii väärennettyä MAC-osoitetta käyttävän valetukiaseman. Haavoittuvuus vaarantaa tiedon luottamuksellisuuden kaikissa WLAN-toteutuksissa. Etenkin Linux- ja Android-toteutuksissa kaiken langattoman liikenteen salauksen voi purkaa.

Varoituksen kohderyhmä

Varoitus koskee langattomien WLAN- eli WiFi-verkkojen asiakaslaitteiden käyttäjiä. Haavoittuvuus koskee kannettavia tietokoneita, puhelimia, tabletteja ja muita WLAN-verkkoon kytkeytyviä mobiililaitteita.

Ratkaisu- ja rajoitusmahdollisuudet

Koska WLAN-verkkojen salaus on mahdollista purkaa, luottamuksellisen tiedon käsittelyyn on syytä käyttää muita salausmenetelmiä, kuten SSL/TLS, SSH ja liikenteen salaamiseen tarkoitetut VPN-ratkaisut. WLAN-tukiaseman 802.11r-toiminnallisuus on hyvä kytkeä pois päältä. Haavoittuvuus ei koske puhelinliittymän mobiilidatan salausta. Lähde: Viestintävirasto.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Tallennettu kategorioihin Blogit, Viimeisimmät | Avainsanoina , , , , , , , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Langattomien verkkojen salaus murrettu

Leppäkerttutalo Leppis

Keväällä tuli hankittua noin 8 eurolla. Hyvin yksinkertainen tuollainen olisi rakentaa itsekin, jos vain on välineet ja etenkin tilat missä nikkaroida.

Vielä ei ole asukkaita näkynyt, mutta toivottavasti joku kämppään tiensä vielä löytää. Ruuasta ei pulaa ole, nimittäin kirvoja pihlajassa riittää isommallekin porukalle.

Hyvää viikonlopun jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Tallennettu kategorioihin Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät | Avainsanoina , , , , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Leppäkerttutalo Leppis

Ei lähtenyt perhosbaari lentoon

Perhosbaari. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Elokuussa kokeilin ensimmäistä kertaa yhden viikon ajan perhosbaaria. Olin ilmeisesti liian myöhään liikkeellä tai säät oli koleat tai tarjoiluni huonoa, mutta yhtään perhosta en sen luona nähnyt.

Aineet olivat punaviinietikkaa, olutta, hiivaa, sokeria ja muutaman päivän ajan lisäksi appelsiinimehua. Paikalle saapui muutamia isoja kärpäsiä ja vakioasiakkaina hääräsivät pienet hyönteiset.

Perhosbaari. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Valkoisen lakanan valaisu keskiyöllä toi paikalle yhden perhosen ja muutamia muita hyönteisiä. Tosin ne tulivat varmaankin valon perässä eikä perhosbaarini.

Perhosbaari kokeilu. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Täytyy kesällä 2018 yrittää kokeilla perhosbaaria uudestaan. Ehkäpä astian pitäisi olla isompi ja tarjonnassa enemmän vaihtoehtoja? Toki syy saattaa olla huonossa säässä, väärässä sijainnissa, testin lyhyydessä..

Perhosbaari kokeilun kulku

  • 11.8.2017 Baari auki klo 17:30.
  • 12.8.2017 Lisää tarjottavaa. Kärpäset saapuivat paikalle.
  • 13.8.2017 Piti laittaa valkoinen verho syötiksi yöllä, mutta valaisevat yöpilvet vievät mukanaan.
  • 14.8.2017 Kirkas tähtitaivas ja perseidien seuraaminen.
  • 15.8.2017 Lakana tarjolle. Yksi perhonen ja muutama muu ötökkä tuli paikalle.
  • 16.8.2017 Kärpäset paikalla.
  • 17.8.2017 ja 18.8.2017 Satoi koko yön.

Jutun kuvat on otettu iPhone 5C kameralla.

Hyvää viikonlopun jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Tallennettu kategorioihin Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät | Avainsanoina , , , , , , , , , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Ei lähtenyt perhosbaari lentoon