Kuka Valonkuvaaja on?

Markus Kauppinen - Pentax valokuvaajaOlen Markus Kauppinen ja tietotekniikka on kiinnostanut 90-luvun alusta alkaen. Kuulun Nintendo (8-bit) sukupolveen. Vuosia käytin tietotekniikka viihdevälineenä.

Kaksituhatluvun puolivälissä alkoi kiinnostukseni muuttumaan teknisemmälle puolelle. Samoihin aikoihin toinen rakas harrastukseni, valokuvaus, muuttui ammattimaisemmaksi ensimmäisen järjestelmäkameran hankkimisen myötä.

Monen mutkan jälkeen kävikin niin, että päädyin 2010 huhtikuussa aikuiskoulutukseen Tieto- ja viestintätekniikkaa ja valmistuin marraskuussa 2011 datanomiksi. Kyseinen tutkinto oli jo yhteishakukaavakkeessa 90-luvulla, mutta silloin tie vei ruokien pariin. Joten nyt on hallinnassa tietotekniikan perusteet ja miten sitä ruokaakin tehdään.

Jo ennen datanomiopintoja kiinnostus digitaaliseen viestintään oli kasvanut niin suureksi, että olin saanut aikaiseksi kotisivut. Pääsyy ensimmäiselle kotisivuille oli ottamieni digitaalisten valokuvien esille saanti sekä niiden myyntiin saanti.

Opiskeluista sain toivomaani lisätietoa ja taitoa digitaaliseen viestintään ja olenkin nyt tehnyt jo useita verkkosivuja, joista muutamat ovat kaupallisiakin sivustoja. Verkkosivuja olen tehnyt  niin raakakoodilla kuin eri julkaisujärjestelmillä, kuten: WordPress, Joomla ja Modx. Joista Modx julkaisujärjestelmät ovat tulleet suosikeikseni. Tuossa ohjelmassa koen suurimman tekemisen vapauden, vaikkakin se ole yhtä helposti lähestyttävissä kuin kaksi muuta mainitsemaani.

Valokuvaus oli opiskelujen aikana vähäistä aikaisempaan verrattuna, mutta nyt sillekin on jatkossa enemmän aikaa. Luonto koko olemuksessaan, on ollut aiheena valtaosissa kuvissa tähän asti. Jatkossa on tarkoitus laajentaa aiheita myös muualle, sekä panostaa tuotekuvauksen saloihin ja yleisesti muutenkin salamalaitteiden käyttöön. Lisäksi henkilökuvaukseen tulisi panostaa, sillä sitä kautta saattaisi saada myös kuvauskeikkoja.

Ystävällisin terveisin,
-Markus Kauppinen