Googlen kuvahaku testi – osa 5

Alkaneen syksyn kunniaksi on aika palata Googlen kuvahaun testaamiseen. Edellisestä testistä onkin jo ehtinyt kulua aikaa kolme kuukautta. Viime kerralla testissä olivat mukana valokuvat makkaran grillauksesta sekä lähikuva kypsistä mustikoista.

1 kuva – Leppäkerttu tammenterholla

Tutkimusmatkailija - Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Google kuvahaku -  Leppäkerttu tammenterholla.

Tämä kuvahaku meni hienosti! Lähes kaikissa kuvissa on tammenterho. Ilmeisesti tammenterhot ovat hyvin tunnistettavia tai sitten muuten vaan hyvin indeksoituneita Googlen kuvahaun tietokantaan.

Syy lienee tuon jälkimmäisen arvion. Nimittäin hyvin monet kuvista tulivat juurikin eri kuvapankeista. Samapa tuo, mutta silti tähänastisista testeistä yksi parhaista tuloksista. Toinen hyvä tulos tuli pääsiäistipu testistä.

2 kuva – Malaismaisema

360° maalaismaisema - Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Google kuvahaku - maalaismaisema

Tämä haku ei sitten mennytkään yhtä hienosti. Pyöreä muoto löytyy useasta kuvasta, kuten myös värimaailma. Muuten kuvahaun tulos oli huono.

Näin heikko tulos oli itselleni yllätys. Nimittäin haettu tavallisesta panoraamakuvasta tehty 360° panoramakuva on aika suosittu asia. Uskoinkin, että kuvahaku olisi löytänyt vastavalla tekniikalla tehtyjä kuvia, mutta niitä ei löytynyt ainakaan ensimmäiseltä tuloslistaus sivulta.

No, niin ei sitten muuta kuin suunnittelemaan millä kuvilla seuraavan Google kuvahakutestin tekisin. Joten ensi kertaan!

Aikaisemmat Google kuvahaku testit

  1. Joulutortut ja Hämeen linna
  2. SM-liiga playoffs HPK-JYP ja Pääsiäistiput
  3. Mustarastas maassa ja peippo oksalla
  4. Grillimakkara ja kypsät mustikat

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.