Elements 8, Exel, Ismo Alanko ja Jarkko Martikainen

Taaksen jääneen viikonloppun alkajaisiksi tein järjestyksessä toisen Adobe Photoshop Elements 8 opastusvideon ja julkaisin sen samalla myös Youtubessa, josta myös linkitin sen verkkosivuilleni. Tällä kertaa videossa näytän kuinka kyseisellä Elements 8:n ohjelmalla saa nopeasti liitettyä valokuvaan kehykset, joita ohjelmassa tulee mukana useita erilaisia. Kyseisen opastusvideon synty syy on sellainen, että siskoni pyysi apua kyseisen asian kanssa ja opastusvideon tekeminen tuntui parhaalta ratkaisulta ongelman ratkaisuun. Tekemäni videon pääset katsomaan Valonkuvaaja.com verkkosivulla, klikkaamalla oheista kuvaa.

Jatkoin alkuviikosta myös Joomla 1.6 tutustumista, sekä asian tiimoilta aloitin dokumentaation kirjoittamisenkin. Tähän mennessä kirjassa on käsitelty yleisesti mikä CMS on? Sekä Joomlan historiaan ja yleistä toiminnallisuutta. Lisäksi hallintapuoli on käyty pikaisesti lävitse. Nyt olen asentanut Joomlan ja tutustunut juurikin tuohon hallintapuoleen. Loppu viikosta ehdin kaikesta viikolla tapahtuneesta huolimatta palaamaan Joomlan kimppuun ja nyt kirjassa alettiin käsittelemään sivujen / kategorioiden / menun yms. luomista. Poistin vanhan asennuksen pois ja asensin Joomlan uudestaan, nyt tyhjänä eli en asentanut demo sisältöjä. Tällä tapaa jotenkin selkeämpää >> kaikki mitä tapahtuu on itse tehtyä. Tähän projektiin pitäisi jostain repiä lisää aikaa, koska toistaiseksi vaikuttaa ihan hyvältä. Joomlasta saattaisi löytyä ratkaisu kuvapankkiin ja opiskeluportfolioon..

Koulussa oli kolme päivää Microsoft Exel koulutusta. Teimme kouluttajan antamia harjoituksia ja saimme kiitettevän kokoisen tiivistelmä ohjenipun Exel 2010 keskeisimmistä asioista. Jossain vaiheessa pitäisi tuohonkin ajankanssa paneutua, koska Exelille löytyisi paljon käyttöä ihan omissa projekteissanikin. Olisi siis hyvin hyödyllistä saada tuokin työvälinenohjelma niin sanotusti haltuun.

Lisäksi saimme lyötyä lukkoon toisen verkkosivuprojektimme ulkoasun. Seuraavaksi pitää hioa vielä tuotekuvien esille tuonti tapaa, sekä luoda sivusto jonkin julkaisujärjestelmän päälle. Vaihtoehtoina on ainakin Modx, WordPress ja Joomla. Toivottavasti kyseinen projekti, sekä myös toinen verkkosivuprojektimme saataisiin vietyä joutuin päätökseen, jotta aikaa jäisi kunnolla myös dokumettien hiomiseen (ja tuottamiseen). Sekä myös opintojeni olennaisimpaan asiaan eli sen mtj-art.com kuvapankin tekemiseen. Se kun on yhä hyvin pitkälti suunnitttelu vaiheessa. Tuokin pitäisi jonkin julkaisujärjetelmän päälle kyhätä ja tällä hetkellä vaikuttaa, että se tulee olemaan Joomla. Tosin pitäisi vain saada aikaa ja rauhaa keskittyä tuon asian huolelliseen opiskeluun, mutta mistähän tuon löytäisi? Vuorokaudessa vain yksikertaisesti pitäisi olla ainakin 48 tuntia nykyisen 24 tunnin sijaan.

”Välipalana” viikolla kehitin ja editoin viime viikolla ottamiamme tuotekuvia. Jonkin verran sain kuvia valmiiksi, mutta vielä riittää talkoita asian parissa muutamaksi työpäiväksi. Kuvien laatu, kun ei ilman editointia ole kovin hääppöinen, joka johtuu kotikutoisista studiovälineistämme. Kyllä se vain niin on, että laadukkaat työvälineet helpottavat työtä suuresti. Mutta niillä mennään mitä on, muu ei nyt auta. Lisäksi työtä vaikkeutti koulussa toteutettu palvelimen vaihto, sekä Windows 7 Service Pack 1:n päivtyspaketti, joista kohta tarkemmin.

Alkuviikosta meni meidän luokan palvelin vaihtoon ja sen seuraksena erilaiseen säätämiseen kului yksi koulupäivä. Lisäksi koneet alkoivat kummasti tahmaamaan kaikissa toiminnoissa. Etteikö tuossa olisi jo ollut tarpeeksi yhdelle viikolle niin varmuuden vuoksi vielä oma koneeni lopetti yhteistyön Windows 7:n SP1 päivityksen jälkeen. Kone meni niin jumiin ettei sitä saanu toimimaan kanssa opiskelijat (loistavasta ja sinnikkäästä yrityksestä huolimatta) + kouluttajat, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi sitten käyttöjärjestelmän ja ohjelmien uudelleen asentaminen. Lievästi sanottuna hiukan harmitti. Tosin enemmän alkoi pelottamaan oman kotikoneen kohtalo ja miten sille käy kyseiseisen Service packin asentamisen jälkeen? Aikoinaan XP:n SP3 laittoi vastaavalla tavalla kyykkyyn silloisen tietokoneeni ja samaa en toivo nyt w7 koneelleni. En ole nimittäin vielä sattuneesta syystä kotikoneelleni asentanut tuota isoa päivityspakettia. Asian johdosta hankintaan meni myös uusi ulkoinenkiintolevy, laitoin tilaukseen Samsungin 2TB kiintolevyn. Tuon saatuani teen yhdestä vanhasta kiintolevystä sellaisen, että pidän siinä sitten vain levykuvaa koneestani. Voi tätä digitaalisen ajan hienoutta, kun näitä varmuuskopioitankin saa olla siitä sun tästä ja mielellään vähintään kaksi kappaletta. Pikku hiljaa alkaa mieleen hiipiä ajatus siitä, että pitäisiköhän vielä palata takaisin ihan lyijykynä & paperi linjalle, varmuuden vuoksi! Muistuttelen taas kaikille teille, että ottakaa kaikista tärkeistä tiedostoistanne säännöllisesti varmuuskopiot! Kerran viikossa ei ole lainkaan liioittelua, sillä koskaan ei tiedä milloin jokin bitti menee hiukan vinoon ja tuloksena saattaa olla tietokoneenne lähes täydellinen toimimattomuus. Silloin saattaa päästä parku jos toinenkin, jos ei ole minkäänlaista varmuuskopiota olemassa! Lisäksi koneesta kannattaa tehdä järjestelmän palautus levy, sekä jos käytössä on Windows 7 käyttöjärjestelmä, niin kannattaa kaikkiin kiintolevyihin ottaa käyttöön palautuspiste toiminto. Ohjeistukset palautuspisteen käyttöön ottoo löydät seuraavasta linkistä: http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows7/Create-a-restore-point.

Päivitin myös Vastavalo.fi kuvapankissa olevat valokuvani. Kuvapankkiin on tullut suuri uudistus, jonka johdosta orginaalikuvat oli suositeltavaa lataa uudestaan palveluun. Syynä se, että nyt kun kuvat ovat ladattu uudestaan on jatkossa asiakkaiden mahdollista ladata ostamansa kuva välittömästi maksun suorittamisen jälkeen. Näin ollen kuvien kaupaksi meno on todennäköisempää ja siitä syystä latasinkin kuvat palveluun toistamiseen, vaikkakin siihen aikaa menikin aika kauan. Tosin lataamisen aikana luin Joomla kirjaa ja tein siitä tiivistelmää niin dokumentaatiooni kuin myös Valonkuvaaja.com sivulle. Joten kuvan siirto meni siinä sivussa. Ai ai, kun oli taas tehokasta ajankäyttöä :)!

Viime viikoista poiketen tapahtui viikolla jotain mielenkiintoistakin. Nimittäin kävimme yhdessä vaimoni kanssa tiistaina Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa katsomassa ja kuuntelemassa, kun Jarkko Martikainen haastatteli Ismo Alankoa, Alangon Sanat -kirjan tiimoilta. Oli jutustelua muustakin, mutta tuo kirja nyt oli aihe tilaisuuden pitämiseen. Kahden suuresti arvostamanii ihmisen keskustelua oli ilo olla läsnä seuraamassa ja tilanne tuntui hyvin epätodelliselta positiivisessa mielessä. Vajaan puolen tunnin jutustelun jälkeen Ismo singneerasi halukkaille uusinta kirjaansa, jossa on siis ensi kertaa julkaistu kaikkien levylle päätyneiden kappaleiden sanat. Pitihän näin hieno mahdollisuus käyttää hyväksi ja hankkia kirja Alangon omistuskirjoituksella varustettuna. Ismo Alanko ja Jarkko MartikainenLisäksi onnistui ottamaan tilaisuudesta muutaman valokuvankin, joihin voit käydä tutusmalla Flickr -tililläni nonne pääset klikkaamalla oheista kuvaa. Niin ja lisäksi viikolla julkaistiin Jarkko Martikaisen ja Äänioikeuden Usko-cd. Kyseinen levy vie päätökseen Jarkko Martikainen triologian, jonka aiemmat levyt olivat Rakkaus ja Toivo. Joten niin sanotusti musiikki rintamalla oli melkoisen täydellinen viikko! Jarkko Martikainen vieraili useassa eri mediassa ja Ylen Aamu-tv:n vierailun voit käydä katselemassa Yle Areenassa.

Tilasto nikkareille sellaista tietoa, että viimeisen 30 päivän aikana Valonkuvaajan blogissa on käynyt 94 yksilöytyä kävijää ja vastaavasti Valonkuvaaja.com sivustolla on käynyt samaisena aikana 132 yksilöityä vierailijaa. Tilastojen lähde on ilmainen Google Analytics palvelu.

Niin ja viikolla tuli myös nähtyä melkoisen varma kevään merkki eli leskenlehtiä usealla ojan penkereellä, nyt taitaa sitten ihan oikeasti olla jo kevät :)!

Hyvää viikonloppu kaikille!

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Linkkivinkit, Testaus, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.