2:22 A Ghost Story – Helsingin kaupunginteatteri

2:22 A Ghost Story  moderniksi klassikko?

Viime vuodet on ollut kovasti tapana mainostaa kaikkea kovin suuresti. Urheilukisat ovat aina kaikkien aikojen kisat, konsertit kaikkien aikojen mahtavin spektaakkeli ja teattereissa esitetään lähes ainoastaan super menestyksiä tai jonkin aikakauden klassikkoja.

Jälleen kerran koin itseni sen verran huijatuksi mainospuheiden johdosta, että pakko tähän tarttua.

Jos olet katsonut muutaman saman kategorian elokuvan jotka on tulleet ensi-iltaan 1999 ja 2001 niin ymmärrät 2:22 asetelman kovin nopeasti. Näytelmän nimi oikeastaan kertoo jo koko yllätyksen – nimen pitäisi olla vain 2:22, silloin edes vähän olisi yllätystä tiedossa noiden elokuvien näkijöille.

Lisäksi itse näytelmän tekstissä paljastetaan viittaus elokuviin. Yksi näyttelijöistä omaa yliluonnollisia taitoja ja kertoo ”Ellei kyseessä ole sama asia kuin siinä elokuvassa” tyyliseen tapaan. Tämä tapahtuu jo kovin varhaisessa vaiheessa näytelmää.

Joten EI, vastauksena otsikon kysymykseen.

Muita havaintoja

Ainakin vielä oli monella näyttelijällä vuorosanat hakusessa ja teatterin illuusio ikävällä tavalla katosi. Näistä, kun eroon pääsevät niin näytelmä on merkittävästi parempi.

Lavasteet ovat hienot ja toimivat hyvin. Näytelmässä on mukana elokuvallisia tehosteita, joita valitettavasti käytetään liikaakin. Muutaman kerran käytettynä ne olisivat olleet tasoa loistavat – nyt niiden käyttö alkoi jo valtaosaa yleisöä naurattamaan, se ei taatusti ole tarkoitus.

Huonosti käyttäytyvä yleisö

Lisäksi näkyvistä kieltokylteistä huolimatta osalla yleisöstä oli mukana sihaltevat juomapullot ja sipsipussit! Tätä en ole aiemmin onneksi teatterissa kokenut ja toivottavasti en jatkossa enää koe.

Ilmeisesti näytelmää on markkinoitu tavallista teatteri yleisöä nuoremmalle väestölle tai sitten pääroolissa oleva Lauri Tilkanen houkuttelivat paikalle nämä ikäville elokuvateatteri tavoille oppineet katsojat.

Arvio tähtien muodossa

Kokemuksena jollaisena 2:22 olin meluisassa salissa kokemassa 2/5 tähteä.

Heille jotka saavat nautttia esityksen hiljaisessa katsomossa ja eivätkä ole 1999 ja 2001 elokuvia nähneet saattaa näytelmä olla 4/5 arvoinen kokemus.

Näyttelijöinä esityksessä ovat Lauri Tilkanen, Sanna-June Hyde, Pia Andersson, Sauli Suonpää, Leena Rapola ja Matti Rasila.

Teatteri arvosteluja

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.