Jerusalem Helsingin kaupunginteatteri

Jerusalem. Kuva: Otto-Ville Väätäinen.

Jerusalem. Kuva: Otto-Ville Väätäinen.

Näytelmän kestoksi varmistui esitys viikolla 3 tuntia 15 minuuttia.

Lippua hankkiessa ei ollut tiedossa vielä tuo kesto niin se ei päässyt vaikuttamaan omaan ostopäätökseen, joillekin tuo kesto saattaa olla liikaa.

Yhden 20 minuutin väliajan ja toisen muutaman minuutin väliajan sisältänyt reilu kolme tuntinen näytelmä meni nopeasti.

Siksi onkin ristiriitaista mitä mieltä sisällöstä olen.

Päihdekäyttäjien piilopaikka metsässä

Se oli tiivistettynä päihdekäyttäjien sekoilua, menneiden muistelua ja harhaisia suunnitelmia.. kovasti toivoin jotain muutosta lopussa – ei tullut. Tai tuli sieltä muutama hieno erikoistehoste, mutta jätän ne kertomatta.

Näytelmässä seurataan muutaman päivän tapahtumia pienen paikkakunnan keskustan liepäillä metsässä leiriään pitävän Johnny ROOSTER Byronin ja seuralaisten elämää. Häätö uhkaa huumekauppiasta ja vuotuiset markkinat ovat alkamassa.

Jerusalem. Kuva: Otto-Ville Väätäinen.

Jerusalem. Kuva: Otto-Ville Väätäinen.


Santeri Kinnunen hoitaa hyvin pääroolin ja myös hänen keltatakkinen kaverinsa (Markus Järvenpää) on opetellut hyvin huumeidenkäyttäjien perusteet. Lisäksi jengin vanha herra (Joachim Wigelius) on positiivinen tuulahdus aika ajoin, sekä paikallisen baarin pitäjän (Jouko Klemettilä) humalan huuruiset tilitykset tansseineen olivat hauskimpia hetkiä. Muut jengiläiset jäävät enimmäkseet statisteiksi.

Mutta niin, mies joka näyttelee vahvasti päihtynyttä oli hauskinta antia (yleisön naurua voimakkuutta mittarina käytettynä). En ymmärrä miksi tämä on maailmalla menestynyt.

Onko tämän katsoja menestykseksi nostaneet niin vieraantuneet normaalista elämästä ettei he näe näitä näytelmän henkilöitä joka päivä katukuvassa ja siten heidän seuraaminen näyttömällä on niin kiinnostavaa, että näytelmästä on tullut menestys?

Itselleni nämä kaverit ovat aivan liian tuttuja ja arkisia, etten välttämättä heidän jutteiluitaan metsässä haluaisi neljättä tuntia seurata. Harmi ettei henkilöiden markkinoilla käyntiä meille näytetty muuten kuin tarinoiden kautta, se olisi tuonut hyvää vaihtelua.

Arvostelun ollessa kyseessä niin pitää lopuksi arvosana antaa ja se on 2,5/5 tähteä.

Kategoria(t): Blogit Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.