MM-kotikisat: Venäjä – Suomi 10.5.2013

Itävallan pelin jälkeen suunnattiin Pasilan asemalla pikaruokalaan hampurilaisateriaa syömään. Jonoa oli onneksi aika vähän ja niinpä ehdimme ihan rauhassa syödä ruokamme.

RUS 2 -FIN 3. IIHF 2013 - Helsinki, Finland. Kuvaaja: Markus KauppinenSitten nopeasti takaisin Hartwall Areenalle ja odottelemaan ottelun alkua. Pihalla vastaan tuli kisamaskotti ICY ja pitihän senkin kanssa yksi yhteiskuva muistoksi ottaa :)!

RUS 2 -FIN 3. IIHF 2013 - Helsinki, Finland. Kuvaaja: Markus Kauppinen

ICY rummuissa.

Suomi sai hyvän alun otteluun joka vain parani ensimmäisen maalin jälkeen. Ensimmäisessä ja toisessa erässä Suomi oli hyvin pelissä mukana. Kolmas erä oli sitten Venäjän painostusta, tosin iso kiitos tuomareille ja heidän vihellyksilleen.

RUS 2 -FIN 3. IIHF 2013 - Helsinki, Finland. Kuvaaja: Markus KauppinenAinahan noita pelejä katselee sinivalkoisin silmin, mutta nyt kyllä ihan oikeasti tuomarit olivat koko pelin tuuliajolla.

”Jatkossa enemmän jäähyjä Leijonille – jookosta?”

Ensimmäisessä erässä suosivat leijonia ja seuraavat kaksi venäjää. Toisen erän alussa tuomari kokoontuivat keskialueella ja ajattelinkin silloin, että nyt varmaan sopivat: ”Jatkossa varmuuden vuoksi vihelletään enemmän jäähyjä Leijonille kuin Venäjälle. Jottei näytetä siltä, että yleisön reaktiot pelin tapahtumiin vaikuta meihin mitenkään”.

RUS 2 -FIN 3. IIHF 2013 - Helsinki, Finland. Kuvaaja: Markus KauppinenRatkaisevaksi tuomarien virheeksi meinasi tulla kolmannessa erässä viheltämättä jäänyt Juha-Matti Aaltosen koukkaaminen. Aaltonen oli tekemässä maalia tyhjiin ja sitten se kaadettiin. Tästä Venäjän hyökkäys ja 2-3.

RUS 2 -FIN 3. IIHF 2013 - Helsinki, Finland. Kuvaaja: Markus KauppinenSääntökirjan mukaan tuosta olisi pitänyt tulla vähintään jäähy Venäläisille tai sitten maali Suomelle.

Maalin edustan siivoustalkoot.

Viime sekunneilla tapahtui lisää omituisuuksia, kun Pesonen sekä Kovaltshuk lensi ulos. Ilja sikaili pidemmän aikaa, mutta mistä syystä Pesonen lensi pihalle?

Juhani Tamminen

Kolmannessa erässä aaltokin kulki yleisössä.

Hetki ennen Kovaltšukin pimahdusta.

RUS 2 -FIN 3. IIHF 2013 - Helsinki, Finland. Kuvaaja: Markus KauppinenRUS 2 -FIN 3. IIHF 2013 - Helsinki, Finland. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Yhteenvetoa perjantaista

Hallissa oli illalla loppujen lopuksi kokonaisuudessaan parempi tunnelma kuin viime kevään MM-pronssiottelussa.

Reissu oli kaikin puolin onnistunut. Sääsuosi. Matkat sujui ongelmitta. Pelit olivat hyviä ja tunnelma myös kummassakin pelissä. Syödäkin ehti rauhassa.

Vielä on mahdollista, että voitto lippuja tulisi Latvia peliin tai puolivälieräotteluun, mutta todennäköisesti niin ei käy. On jo käynyt todella hyvää onnea kilpailuissa. Liput kolmeen otteluun ja yksi fanipaitakin on tullut.