Jerusalem Helsingin kaupunginteatteri

Jerusalem. Kuva: Otto-Ville Väätäinen.

Jerusalem. Kuva: Otto-Ville Väätäinen.

Näytelmän kestoksi varmistui esitys viikolla 3 tuntia 15 minuuttia.

Lippua hankkiessa ei ollut tiedossa vielä tuo kesto niin se ei päässyt vaikuttamaan omaan ostopäätökseen, joillekin tuo kesto saattaa olla liikaa.

Yhden 20 minuutin väliajan ja toisen muutaman minuutin väliajan sisältänyt reilu kolme tuntinen näytelmä meni nopeasti.

Siksi onkin ristiriitaista mitä mieltä sisällöstä olen.

Päihdekäyttäjien piilopaikka metsässä

Se oli tiivistettynä päihdekäyttäjien sekoilua, menneiden muistelua ja harhaisia suunnitelmia.. kovasti toivoin jotain muutosta lopussa – ei tullut. Tai tuli sieltä muutama hieno erikoistehoste, mutta jätän ne kertomatta.

Näytelmässä seurataan muutaman päivän tapahtumia pienen paikkakunnan keskustan liepäillä metsässä leiriään pitävän Johnny ROOSTER Byronin ja seuralaisten elämää. Häätö uhkaa huumekauppiasta ja vuotuiset markkinat ovat alkamassa.

Jerusalem. Kuva: Otto-Ville Väätäinen.

Jerusalem. Kuva: Otto-Ville Väätäinen.


Santeri Kinnunen hoitaa hyvin pääroolin ja myös hänen keltatakkinen kaverinsa (Markus Järvenpää) on opetellut hyvin huumeidenkäyttäjien perusteet. Lisäksi jengin vanha herra (Joachim Wigelius) on positiivinen tuulahdus aika ajoin, sekä paikallisen baarin pitäjän (Jouko Klemettilä) humalan huuruiset tilitykset tansseineen olivat hauskimpia hetkiä. Muut jengiläiset jäävät enimmäkseet statisteiksi.

Mutta niin, mies joka näyttelee vahvasti päihtynyttä oli hauskinta antia (yleisön naurua voimakkuutta mittarina käytettynä). En ymmärrä miksi tämä on maailmalla menestynyt.

Onko tämän katsoja menestykseksi nostaneet niin vieraantuneet normaalista elämästä ettei he näe näitä näytelmän henkilöitä joka päivä katukuvassa ja siten heidän seuraaminen näyttömällä on niin kiinnostavaa, että näytelmästä on tullut menestys?

Itselleni nämä kaverit ovat aivan liian tuttuja ja arkisia, etten välttämättä heidän jutteiluitaan metsässä haluaisi neljättä tuntia seurata. Harmi ettei henkilöiden markkinoilla käyntiä meille näytetty muuten kuin tarinoiden kautta, se olisi tuonut hyvää vaihtelua.

Arvostelun ollessa kyseessä niin pitää lopuksi arvosana antaa ja se on 2,5/5 tähteä.

Tallennettu kategorioihin Blogit | Avainsanoina , , , , , , , , , , , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Jerusalem Helsingin kaupunginteatteri

NHL Hockey Day Finland 17.-18.3.2023

Viime vuonna NHL piipahti vuosien tauon jälkeen Suomessa ja silloin Tampereella. Paikalla tuli oltua ja hyvin se monien kovasti kritisoima NHL show perjantaina upposi, kun lapseni kanssa katseltiin Mikko Rantasen tekevän hattutempun täpötäydessä Nokia Areenassa – ikimuistoinen hetki monelle.

Maaliskuussa 17.-18. päivä Tampereella Sorsapuistossa toteutetaan ilmainen NHL Hockey Day Finland. Vielä en tarkempaa ohjelmaa löytänyt, mutta sellainen luvattiin tapahtuman verkkosivuilla lähiviikkoina julkistettavan. Sivuston mukaan tapahtuma kestää 08-22 ja ainakin kaikkea seuraavaa pitäisi olla luvassa:

Hockey Day in Finland järjestetään Tampereen Sorsapuistossa, jossa kaikki jääkiekon ystävät pääsevät nauttimaan ilmaistapahtumasta kahden päivän ajan: perjantaina 17. maaliskuuta ja lauantaina 18. maaliskuuta. Viaplay Group, Suomen Jääkiekkoliitto, NHL ja useat paikalliset organisaatiot tarjoavat juhlahumua koko viikonlopuksi:

– NHL Global Fan Tour ja interaktiiviset jääkiekkoaktiviteetit
– Nähtävillä Stanley Cup -pokaali sekä esineitä suomalaisen jääkiekon Hall of Famesta
– Aktiviteetteja jäällä – juniorien jääkiekkoturnaus, jäädisco ja muodostelmaluisteluesityksiä
– Luistelu- ja taitoklinikkoja Suomen Jääkiekkoliiton taitovalmentajien opastuksella
– DJ, tietovisa, entisten NHL-pelaajien vierailuja, paikallisten teatteri-, tanssi ja musiikkiryhmien esityksiä
– NHL:n, Suomen Jääkiekkoliiton ja NHL Coaching Associationin verkkovalmennusklinikka suomalaisille juniorivalmentajille. Mukana esitelmiä vierailevilta NHL-valmentajilta.
– Fanikilpailuja, kuten selostuskisa, tuuletuskisa ja videopeliturnaus
– Katselubileet, joissa seurataan Colorado Avalanchen ja Detroit Red Wingsin välistä runkosarjaottelua (NHL Saturday presented by SAP)

Lähde: https://www.nhl.com/fi/news/hockey-day-in-finland-ensimmaista-kertaa/c-340851440

Kyllä tuo sellaiselta näyttää, että pitäähän tuonne mennä jos vain aikataulut ja etenkin sää on edes jotenkin suosiollinen.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Tallennettu kategorioihin Blogit, Viimeisimmät | Avainsanoina , , , , , , , , | Kommentit pois päältä artikkelissa NHL Hockey Day Finland 17.-18.3.2023

ASMODEUS JA 1313 SIELUA, Runar Schildt – Juha Hurme, Helsingin kaupunginteatteri

Ärhäkäksi komediaksi mainostettu näytelmä tuli koeattua 4.2.2023. Näytelmän aihe kiinosti kuten myös eläkkeelle siirtyvän Juha Hurmeen tuotos.

Ensimmäinen puoli oli parempi ja yhtenäisempi kokonaisuus. Toinen puoliaika alkoi erittäin lupaavasti, mutta lässähti pannukakuksi kovin pian.

Näytelmän kesto oli 2 tuntia 30 minuuttia. Siinä oli vähintään tunti liikaa. Ymmärrän, että väliaika on tuottava ratkaisu, mutta yli pitkä näytelmiä en ymmärrä.

45min + 45min tavalla tämä näytelmä olisi ollut hyvä 8/10 ja kenties 60 minuutin versiona loistava. Muodossa jossa se esitettiin arvosanaksi jää välttävä 5/10.

En tiedä miten näitä näytelmiä loppusuoralla esitetään ja säädetään. Pari koeyleisö näytöstä niistä reaktiot ja palautteet talteen niin väitän, että moni muukin olisi ehdottanut tiivistystä. Silloin näytelmä olisi ollut kiinnostava ja enemmän hauskin koko ajan.

Lisää tietoa esityksestä > https://hkt.fi/esitykset/asmodeus-ja-1313-sielua/

Julkaisun kuvat olen tehnyt DALL-E 2 tekoälyn avustuksella kuvailemalla Asmodeus näytelmän henkilöitä ja tapahtumia. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tuollaista kokeilin. Yllättävän hyvin kuvat kirjallista kuvailuani kuvaavat.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Tallennettu kategorioihin Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät | Avainsanoina , , , , , , , , , , , , , , | Kommentit pois päältä artikkelissa ASMODEUS JA 1313 SIELUA, Runar Schildt – Juha Hurme, Helsingin kaupunginteatteri