Dokkareita, Screen Capture Elite, WP kaatui, uusi hallitus, PS:n kesäshow..

Juhannus Ahvenistolla 2009Mennä viikonloppu ja sitä seurannut viikko meni enemmän ja vähemmän kouluun liittyvien dokkareiden parissa. Joskus on omien harrastusten kanssa niin sanotusti ”luomisen tuskaa” niin nyt on kyllä taas melkoista ”dokkarien työstämisen tuskaa” ja kun ei sitä helpotustakaan ole tiedossa kuin vasta viiden kuukauden kuluttua.. Kaiken ajan käytön mielekkyys kouluun liittyviin asioihin mietityttää suuresti. Onko tässä touhussa enää mitään järkeä? Kannattaako tämä tauoton pakertaminen ja lähes koko muun elämän sivuuttaminen, vaikkakin vain vielä 5 kuukaudeksi (tarkalleen ottaen 142 vuorokautta)? Mutta jotenkin sitä vain (ainakin toistaiseksi) niitä jaksaa pienen tauon jälkeen alkaa rustaamaan..

Jos opinnot marraskuuhun asti jatkuvat, eli pääsen ensimmäisistä näytöistä elokuussa läpi, niin sen jälkeen aion muutaman viikon pitää taukoa dokumentaatioiden teosta. Muuten aion kyllä jatkaa samalla asioiden dokumentoinnin linjalla vastausuudessakin. Noista on nimittäin kyllä hyötyä, kerran kun tekee hyvän dokkarin asiasta kuin asiasta niin sen asian oppii ymmärtämään paremmin ja sitten jos jossain vaiheessa se unohtuu niin voi katsoa dokkarista miten se menikään. Ei näiden dokkareiden tai mielestäni enemmänkin muistiinpanojen tekeminen vierasta ole ollut ennen datanomi opiskelujakaan, mutta nyt ne ovat saaneet kylläkin uudet mittasuhteet. Pyrin tekemään toisinaan hyvinkin siekkaperäiset muistiinpanot, etenkin täysin uusista asioista.

Screen Capture Elite

On Firefox selaimen lisäosa , joka ratkaisi pitkään vaivanneen ongelmani. Nimittäin tuolla lisäosalla saa helposti otettua koko verkkosivusta kuvankaappauksen. Huonoksi puoleksi täytyy mainita se, että Firefox 5 selainta tuo lisäosa ei toistaiseksi tue. Toivottavasti kuitenkin tuki tuollekin selaimelle lähiaikoina tulisi.

Monesti on tullut löydettyä jokin hyvä sivu jostain asiasta ja sitten olen laittanut sivun kirjanmerkkeihin. Jonkin ajan kuluttua on tullut tarve palata kyseiselle sivulle, mutta sitä ei ole sitten enää ollutkaan olemassa. Vastaavien tilanteiden välttämiseksi  kyseisestä add-onista on apua. On tuosta myös apua erilaisten ongelma tilanteidenkin tallentamiseen esim. verkkosivuja työstäessä.

Lisäosan saat ladattua täältä ja ohjeet sen käyttöön löytyvät osoitteesta http://www.grizzlyape.com/addons/screen-capture-elite/instructions.php.

Väriä pimeään

Viikolla tuli tehtyä vihdoista viimein esite lokakuun valokuvanäyttelystäni. Esitteen työstin harjoitus mielessä Adoben Indesing ohjelmalla ja siitä tuli seuraavanlainen:

Väriä pimeään

Valonkuvaaja.com

Lisäsin Valonkuvaaja.com sivuston jokaiselle sivulle RSS-syötteen tilaamisen mahdollistavan koodin. Lisäsin koodin pätkän jokaisen sivun header osaan. Nyt ei muuta kuin tilaamaan Valokuvaaja.com RSS-syöte ja pysyt ajantasalla sivustolla tapahtuvista päivityksistä! Koodin pätkä jonka sivuille lisäsin on seuraavanlainen:

<link rel=”alternate” type=”application/rss+xml” title=”RSS-syötteen nimi/otsikko” href=”RSS-syötteen sijainti Internetissä” />

Lisäksi tuli päivitettyä WordPerssiin muutama lisäosa, jonka jälkeen WP lakkasi toimimasta tai ei ihan täysin, hallintapuolen pääsivulle pääsin, muualle en. Tietenkään en ottanut ennen päivittämistä varmuuskopiota sivustosta, joten piti ottaa yhteyttä palvelin tilan tarjoajaan. Tuttuun nopeaan tapaansa he vastasivat puolessa tunnissa ja reilussa tunnissa he olivat jo palauttaneet sivustoni tilaan, jossa ne vielä toimivat kuten pitääkin. Ilmaista tuo ei tietystikkään ollut, mutta summa oli hyvin pieni siihen verrattuna, jos koko blogi olisi pitänyt luoda taas ”tyhjästä”. Viimeinen varmuuskopio blogista, kun on muutaman kuukauden takaa.

Kaatumisen syynä lienee käytössä oleva AddThis painike ja siitä julkaistu haitallinen päivitys, josta laajasti uutisoitiin seuraavana päivänä. Haitalliset päivitykset olivat tarjolla alle vuorokauden ja ”ihme” että latasin päivitykset juuri tuona aikana. Nyt en kyllä kaipaisi yhtään lisä ongelmia näiden asioiden parissa, mutta nyt kävi jo todella huono tuurikin.

Pitäisi jatkossa muistaa ottaa aina sivustosta varmuuskopiot, kun alkaa jotain päivittämään tai muutenkin tekemään. Varmuuskopioinnissa olisi aikas hyvä käytäntö, että ottaisi päivittäin kopion ja sitten jättäisi niistä aina viikon- ja kuukauden vanhat kopiot eli silloin olisi kaiken aikaa kolme eri kopiota sivustosta. Tällä tavalla toimii palvelintilan tarjoajani.

Uusi hallitus kasassa

Pitkään sitä väännettiin, mutta nyt se on olemassa. Hallituksen muodostavat seuraavat henkilöt.

Kokoomus

 • Jyrki Katainen, pääministeri
 • Paula Risikko, Sosiaali- ja terveysministeri
 • Jyri Hämämies, elinkeinoministeri
 • Henna Virkkunen, hallinto- ja kuntaministeri
 • Alexander Stubb, ulkomaankauppa- ja Eurooppaministeri
 • Jari Koskinen, maa- ja metsätalousministeri

SDP

 • Jutta Urpilainen, valtiovarainministeri
 • Erkki Tuomioja, ulkoministeri
 • Jukka Gustafsson, opetusministeri
 • Lauri Ihalainen, työministeri
 • Maria Guzenina-Richardson, peruspalveluministeri
 • Krista Kiuru, asunto- ja viestintäministeri

Vasemmistoliitto

 • Paavo Arhinmäki, kulttuuri- ja urheiluministeri
 • Merja Kyllönen, liikenneministeri

Vihreät

 • Ville Niinistö, ympäristöministeri
 • Heidi Hautala, kehitysyhteistyöministeri

RKP

 • Stefan Wallin, puolustusministeri
 • Anna-Maja Henriksson, oikeusministeri

Kristillisdemokraatit

 • Päivi Räsänen, sisäministeri
Puoli seitsemän kesäshow

Puoli seitsemän kesäshowViikon kevennykseksi tuli käytyä PS:n kesäshown tv-kuvauksissa, jossa tunnelma oli mukava ja vajaat kaksi tuntia kestäneet kuvaukset menivät joutuisasti. Toimittajat Marja Hintikka ja Jesse Kamras olivat hyvällä tuulella, kuten koko muukin kuvausryhmä sekä paikalle tulleet katsojat. Vieraana oli näyttelijä Irina Björklund. Tapahtuman aikana sää oli aurinkoinen, mutta hyvin tuulinen, lämpöä oli +15 asettta.

Valokuvauksesta pitävänä oli minulla tietenkin mukana oma kamerani ja tuli taas hyvää treeniä tälläisestä tapahtuman dokumentointi valokuvaamisesta. Kuvia tuli tapahtumasta otettua 333 kappaletta, joista monet ovat samasta tilanteesta otettuja, mutta eri valotuksella. Nyt liitin mukaan yhden ottamistani kuvista, mutta ettete näin vähällä tule pääsemään. Nimittäin lisää ottamiani valokuvia löytyy Flickr.com tilille tekemästäni kansiosta Puoli seitsemän Kesäshow, 158 kappaleen verran.

Niin ja yksi ottamistani kuvista päätyi Vartti Itä-Uusimaan uutiseen :)!

Kuvattu ohjelma tulee TV1:ltä 30.7. kello 21:15.

Viikon uutisista poimittuja

Hyvää ja rauhallista Juhannusta kaikille!

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Dropboxin suojaukset pettivät pahasti

Kategoria(t): Blogit, Linkkivinkit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.