Firefox 5, Dokkareita ja valokuvausta

Vanha talo LoviisassaJuhannus viikonloppuna tapahtui jotain hyvin poikeavaa, en nimittäin käynnistänyt omaa tietokonetta kahteen vuorokauteen. En muista milloin olisi vastaaava tapahtunut, datanomi opintojen aikana. Tosin toinen näinstä päivistä meni kylläkin lähes täysin tietokoneiden äärellä, mutta lähisukulaisten käytöntuen tehtävissä. Alku viikko jatkui käytöntuen tehtävillä. Jatkoin tutkimuksia etätuen muodostamisen parissa, vaan en löytänyt mitään toimivaa ilmaista ratkaisua asiaan. Olisi vain kovin hienoa, jos löytäisin jonkin ilmaisen ratkaisun etätuen antamiseen kotoa käsin. Helpottaisi elämää kummasti. Mahtaisiko keneltäkään tämän tekstin lukijalta löytyä hyviä vinkkejä etätukiasioiden hoitoon? Vinkkejä voit kirjoittaa vaikka kommentoimalla tätä blogia.

Dokumentaatioiden parissakin piti taas jatkaa ja niiden seurassa se viikkokin pääosin taas mennä hujahti. Viikolla väänsin seuraavia dokkareita mm. PHP & MySQL yhteiselosta, Microsoft Exchange säköpostipalvelimesta, Windwos server 2008 R2:sta sekä koululle tekemistäni kurssisivuista. Melkoista puskemista tämä dokkarien tekeminen yhä on ja jotenkin vain tuntuu, että tuska vain pahenee. Eikä liene vähiten syynä se, että ensimmäisiin näyttöihin on aikaa puoli toista kuukautta. Luvalla sanoen ei todellakaan näytä hyvältä. Tiedän ettei pitäisi ajatella kerralla yhtä dokkari pidempään, mutta kyllä sitä väistämättä ajattelee koko konaisuuden kasaasaamista ja miten se voi olla toteuttettavissa? Hommat ovat vielä niin pahasti kesken, että viimeisetkin uskon rippeet alkavat jo katoamaan. Olemassa olevat dokkarini ovat raakileita tai sitten niitä ei ole vielä edes olemassa ja koko portfolio sivukin on vasta hahmotelmissa.. Eihän se maailma todellakaan siihen kaatuisi vaikken tästä projektista selviytyisikään, mutta kyllähän se osittain ajanhaaskaukselta tuntuisi, jos en tästä koulutusta valmistu..

Tuli viikolla vähän tehtyä muutakin, nimittäin yhtenä aamuna tuli puolitoista tuntia kuljettua lähialueella ja räpsittyä valokuvia sieltä täältä. Kauempaa ei ulkona voinut sillä kertaa olla, kun alkoi olemaan niin kuuma. Eikä sitä aikaakaan oikein olisi enempää valokuvaamiselle riittänytkään ja ei ulkosalla oikein olisi päivällä kannattanutkaan olla, koska viikolla mitattiin 15 vuoteen kovimpia UV-säteilyarvoja. Syynä noihin viime talvena ilmaantuneet isot aukot otsonikerrokseen, jotka eivät odotusten mukaan paikkaantuneetkaan ennen kesää. Uutisissa kehoitettiinkin ainakin lasten pysymistä sisätiloissa, jottei aurinko heidän ihoaan polttaisi.

Firefox 5 selain

Viikon aloitin ottamalla Firefox 5 selaimen käyttöön, koska Mozilla niin painokkaasti suositti tekemään, kun Firefox 4 selaimen maanantain aamuna avasin. ”Iloiseksi” ongelmaksi heti viikon alkuun sain todeta, että viime viikolla tekemäni parin tunnin työ hyvän screenshot lisäosan eteen valui hukkaan, koska Firefox 5 selaimelle ei tuke löydy Screen Capture Elite lisäosalle, ainakaan vielä. No, nyt tiesin miten ja mistä hakea vastaavanlaista ohjelmaa ja nyt se löytyinkin puolta nopeammin eli tunnissa, mutta silti yksi tunti taas kului aikaa tuohonkin.. Nyt otin sitten käyttöön sellaisen add-onin kuin Aviary Screen Capture & Quick Launch (Talon) 0.9.2, joka on rajoittuneempi ominaisuuksiltaan kuin viime viikon löytöni, mutta kyllä tämä sen itselleni tärkeimmän asian hoitaa yhtä hienosti eli ottaa kerralla koko verkkosivusta kuvankaappauksen. Muutaman testi kaappauksen tein ja hyvin sekä nopeasti homma toimi!

Valokuvaamisesta

Viikolla Postin Kusti toi kaksi eBay lähetystä. Toinen saapui Hong Kongista ja toinen USA:sta. Idästä tuli 5 euron hintainen loittosarja ja lännestä 33 euroa maksanut Vivitarin Macro Focusing Teleconverter.

Suunnitelmissa oli suorittaa kyseisellä laitteilla heinäkuussa jonkinlaista testiä ja sitten julkaista tulokset myös täällä. Nyt kyllä jää testit tälät vuodelta tekemättä ja ne on pakko siirtää ensi vuoteen, koska aikaa ei vain opiskeluilta riitä mihinkään muuhun. Joten ensi vuonna on sitten ainakin luvassa testausta erilaisista makrokuvaus välineistä. Itse odotan kovasti tuota testausta ja etenkin sen tuloksia!

Flickr.com – Valokuvia Loviisasta

Loviisan puistoja.Viikolla pienenä välipalana lisäsin Flickr.com tililleni valokuvia Loviisasta. Nyt lisäsin kuvia Loviisan puistoalueilta ja varmaankin ensi viikolla julkaisen kuvia Svartholmista sekä laivamatkalta tuonne.

Ricoh osti Pentaxin

Näin Petaxin kameran käyttäjänä hiukan jo pelotti, että Pentax poistuu markkinoilta ja näin ollen myös uusien kameroiden ja objektiivien saanti päättyisi. Näin ei kuitenkaan ole onneksi käymässä vaan Ricoh aikoo käyttää jatkossakin Pentax tuotenimeä osassa kameroissaan. Seuraava mieleni tältä osin huojentanut teksti löytyy Ricohin verkkosivuilta:

”On completion of the Acquisition, Ricoh will begin to use the PENTAX brand name for some of its digital camera products, and HOYA will continue to use the PENTAX brand name for their endoscopes and other products.”

Kauppaa tunnutaan pidettävän loppujen lopuksi enemmän hyvänä kuin huonona asiana. Ricohilla on parempaa ja pidempää kokemusta kameroista kuin Hoyalla. Toivottavasti kauppa tietää jatkossa entistä laadukkaampia Pentax kameroita ja objektiivejä! Suurella mielenkiinnolla jään seuraamaan asiaa ja mitä kauppa tuo käytännössä tullessaan.

Lisää aiheesta Internetistä:

Hyvää viikonloppua kaikille!

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.