Valonkuvaaja.com perussivuston uusi versio julkaistu!

Valonkuvaaja.com perussivuston uusi versio julkaistu!Hiuksia entisestään harventanut projekti on suoritettu. Kolmannentoista päivän kunniaksi päätin toteuttaa Valonkuvaaja.com sivuston versio 3.0 päivityksen julkaisun! Projekti ei sujunut ongelmitta, toista tuntia sain miettiä missä vika on. Vika löytyi ihan omista tekemisistä.

Siirron yhteydessä pitää muokata monia tiedostoja ja muokkailin sitten yhtä tiedostoa hiukan liian innokkaasti > muutin kopioimani tietokannan taulun etuliitettä. Ei ihmekään ettei siirto onnistunut ja tuli Fatal Error 500 -ilmoituksia. No, onneksi tuon virheen tajusin tehneeni ja nyt päivitetty sivusto on onnistuneesti julkaistu.

Nopealla testaamisella kaikki vaikuttaa toimivan vakaasti ja kuten pitää. Toivon kuitenkin, että jos käytte Valonkuvaaja.com perussivustolla ja huomaatte jotain omituista niin laittaa viestiä asiasta. Vaikka tähän blogiin tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Nyt julkaistu version on toteuttettu Modx Revolution julkaisujärjestelmällä. Tekniseen toteuttamiseen ja vanhan version sisällön päivittämiseen / siirtämiseen kului aikaa kaksi viikkoa.

Projektin aikana testasin montaa uuttaa Modx lisäosaa, joista osa päätyi käyttöön ja osa jäi vielä hyllylle odottamaan käyttöönottoa. Sivusto ei ole vielä täysin valmis, pientä hiomista tapahtuu vielä monessa kohdassa. Julkaisukelpoinen sivusto kuitenkin jo on ja siksipä sen julkaisin.

Myös hakukonerobottien vuoksi tahdoin uuden sivuston julki mahdollisiman nopsaan. Nimittäin nyt päivityksen yhteydessä käy niin, että kaikki perussivustolla saatu hakukonenähtävyys on periaatteessa menentetty. Tämä siitä syystä, että vanhoja sivuja ei enää ole olemassa. Sivujen osoitteet ja koko sivuston rakenne muuttui.

Tuo tietysti harmittaa paljon, mutta tiesin kyllä mitä päivitys aiheuttaa. Sivustolla oli jo Pagerank 2, mutta nyt se on varmaan 0 tai 1. Riippuu siitä miten paljon sijoituspisteitä saan tästä blogistani. Pitää muutaman viikon kuluttua tarkistaa asia niin silloin se on paikkaansa pitävämpi kuin nyt.

No, uskon, että päivitetty versio on niin paljon parempi kuin edeltäjänsä, että saan kuluvana vuonna tuon Pagerank arvon takaisin 2 ja ehkä vielä isommaksikin.

Merkittävin uudistus sivustolla kävijälle on sivuston sisäisen hakukoneen parantaminen. Nyt se toimii nopeasti ja hakee tarkasti tietoa. Toinen iso uudistus on automaattinen RSS-syöte. Sen kanssa on vielä ulkoasullista hiottavaa edessä, mutta teknisesti se toimii kuten pitääkin. Halutessanne voitte tilata RSS-syötteen seuraavasta linkistä http://www.valonkuvaaja.com/feed.rss.

Myös sosiaalisen median tilien näkyvyyttä ja seuraamista on parannettu. Linkit kaikkiin sosiaalisen median palvelujen tileihini löytyvät sivuston vasemmasta reunasta. Sekä sivujen jakamista eri palveluihin on helpotettu. AddThis sovellus löytyy niin vasemmasta reunasta kuin jokaiselta sivulta tekstiosuuden oikeasta yläreunasta.

Sivuston ulkoasua pyrin tekemään kevyemmän näköiseksi kuin myös teknisesti kevyemmäksi eli nopeammin lataantuvaksi. Mielestäni onnistuin molemmissa. Tosin ulkoasun suhteenkin prosessi jatkuu, kuten muutenkin koko sivuston suhteen. Sivuston ulkonäöstäkin ja sen parantamisesta on mielelläni palautta vastaan.

Teknisen toteuttamisen suhteen tulokset niin Page Speed Online kuin WebPageTest sivustoilla pysyivät ennallaan (tai paranenivat). Eipä tässä tällä erää sitten muuta.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.