Rammstein Hartwall Areenalla, 15.2.2012

Rammstein - Helsinki 2012Niin se seitsemän kuukauden ja yhden viikon pituinen odotus palkittiin keskiviikkona 15.2.2012 Helsingissä sijaitsevassa Hartwall Areenassa, kun kello 21 lavalle läpi yleisön kapusi Rammstein.

Liput tuli tosiaan hankittua viime heinäkuun kahdeksas päivä kello 20:23 R-Kioskilta. Lippujen saamisen kanssa oli melkoista säätämistä, kuten aikoinaan kirjoitin tässä bloggissa. Onneksi liput sain pääsin eilisen keikan paikan päälle kokemaan!

Lähdin matkaan varmuuden vuoksi ajoissa ja olinkin paikalla liiankin hyvissä ajoin. Luulin, että matka kestäisi kauemmin ja muutkin olisivat ajoissa paikalla. Eivät olleet ja ovien avauduttua sisään pääsi muutamassa minuutissa. Deathstarsin solisti muotoli asian ”Skandinaaviseksi tyyliksi”, siis sen että on tyylikästä saapua paikalle viime tipassa tai mieluusti vähän myöhässä.

Oli mukava päästä nopeasti sisään lämmittelemään, kun ulkosalla tuli odotettua ovien avautumista kolmen vartin ajan. Tuossa ajassa ehti hiukan tulemaan kylmä, muttei onneksi paljoa. Sää oli sikäli suotuisa, ettei juurikaan tuullut. Elohopea asettui lämpömittarissa -12 asteen paikkeille.

Deathstars vastasi yleisön lämmitelystä

Lämppärinä ollut jo mainitsemani Deathstars ei valitettavasti kuulostanut livenä niin hyvältä kuin äänitteiltä. Youtubesta muutaman kappaleen ennakkoon kuuntelin. Kuulostivat ihan ok:lta ja siksi päätin hallille mennä ajoissa jotta heidänkin settinsä näkisin. Ei välttämättä olisi tarvinnut tuota settiä kokea. No, tulihan nähtyä ja kuultua heidän 35 minuutin keikkansa. Ohessa muutama heidän kappaleensa Youtubesta.

         

Rammstein saapui lavalle yleisön lävitse

Rammstein (Till Lindemann, Richard Kruspe, Paul Landers, Oliver Riedel, Christian Lorenz ja Christoph Schneider) teki näyttävän sisään tulon hallin pohjoispäädystä. Soihdunkantajan johdolla ja Suomen sekä Rammstein lippuja kantaen. Meininki oli jokseenkin sotilaallisen oloista. He kävelivät hallin keskellä olleelle tasanteelle ja siitä siiten lavalle siltaa pitkin, joka aivan keikan aluksi laskeutui katosta. Niin ja tietysti sillanlaskua säesti rähjähteet, jotka ikään kuin tulivat sillalla olleista kaasupullojen räjähtelystä.

Yleisö oli heti alusta asti Till Lindemann johtaman ryhmän vietävissä. Lavalle päästyään lähti Sonne kappaleen alkutahdit soimaan. Jota sitten jatkoi 19 muuta  Rammstein hittiä. Hittiparaati kesti lähes juuri sen mitä luvattiin eli 1 tunti ja 58 minuuttia. Setin kestoksi ennakkoon ilmoitettiin 2 tuntia (21-23). Joten tarkkaa työtä bändi teki.

Keikan aikana ei turhia väli jaarituksia liiemmin pidetty vaan junttausta tuli yhteen putkeen, lukuun ottamatta muutamaa hitaampaa kappaletta ja siirtymistä päälavalta hallin keskellä olleelle pikku lavalle. Samaisella tasanteelle josta he siltaa pitkin aluksi päälavallekin menivät.

Rammstein - Helsinki 2012

Tulta, raketteja ja kaikenlaista suihketta oli ilmassa niin paljon, että keikalla olisi tarjennut hyvin vaikka se olisi ollut ulkoilma konserttikin, 12 asteen pakkasesta huolimatta. Eniten lämpöä halliin toi, etenkin keikan alussa, paljon käytetyt tuliefektit.

Bändin kosketin soittaja Christian Lorenz joutui jälleen kerran pataan Mein Teil kappaleen aikana. Poiketen edellisestä näkemästäni Rammstein keikasta (Ruisrock 2005) oli grillaus entistä kovempaa. Viimeksi riitti vain yhden liekinheittimen käyttö, mutta nyt oli tuon lisäksi vielä toinen ja isompi liekinheitin. Sen lisäksi pommit paukkuivat padan alla aina, kun liekit padan saavuttivat. Kokki ei kuitenkaan ruokaa saanut vaan kosketinsoittaja pääsi padasta pakoon. Ohessa video tapahtumasta.

         

Reilun puolen toista tunnin jälkeen varsinainen keikka päättyi pienellä lavalla esitettyyn Ohne Dich kappaleeseen ja bändin kuljettua takaisin päälavalle. Ohessa Youtube video kyseisestä kappaleesta ja tapahtumista.

         

Ensimmäisen encore setin aloitti kappale Mein Herz Brennt ja silloin lavalla oli myös Apocalyptica. Hieno lisä jo muutenkin mahtavaa showhun! Ohessa Youtube video kyseisestä kappaleesta ja tapahtumista.

         

Tätä seurannutta Amerika kappaletta somistavat puna-sini-valkoisen valot sekä hirveä määrä ilmaan ammuttua konfettia. Ensimmäisen encoren päätti sitten Ich Will kappale.

Rammstein - Helsinki 2012

Sitten muutaman minuutin jälkeen oli aika toisen encoren ja se lähti käyntiin vihellellen ja Lindemani siipiä selässään kantaen eli kyseessä oli kappale Engel. Tovin vain siivet olivat selässä, mutta sitten ne alkoivat säkenöidä ja siipien kärjistä lieskat löivät tulta.

Rammstein - Helsinki 2012

Viimeiseksi kappaleeksi jäi Pussy. Lavan edustalla 10-15 metriin asti saivat kappaleen aikana jotain vaahtoa Lindemanin jalkovälissä olleesta tykistä. Ei välttämättä ihan parasta ennen kylmään pakkaseen menoa.

Rammstein - Helsinki 2012

Huonosti käyttäytyvät keski-ikäiset naiset

Hiukan etukäteen arvelutti, että millaisessa kunnossa juhlakansa mahtaa paikan päällä olla. Positiivista oli todeta se, että verran hyvässä kunnossa. Ainoat ongelma tapaukset jotka kohtasin olivat yllättäin muutama keski-ikäinen nainen, joka valitti kaikesta lähellä olleille kanssa ihmisille.

Itselleni pahin tapaus oli edessäni yhtä riviä alempana ollut henkilö. Joka valitti istumakatsomossa seisseille ihmisille ensimmäiset 20-30 minuuttia. Hänen mielestään ihmisten olisi pitänyt istua, jotta hän olisi nähnyt lavalle. Sinnikkäästi hän tuuppi ja veti ihmisiä heidän vaatteistaan alaspäin, jotta olisi tavoitteessaan onnistunut. Naisen seuralainen yritti hillitä toimintaa, mutta ei siinä suullisesti onnistunut.

Vasta sitten kun naisen seuralainen antoi hänelle iPhone puhelimensa, nainen rauhoittui. Sen jälkeen hän kuvasi kaikkea mikä liikkui ja tuntui unohtaneen täysin miten ikävää ja ongelmallista olikaan se, että istuma katsomo seisoi istumisen sijaan.

Bussilla kotiin

Express bussi teki taas saman tempun kuin viime kevään jääkiekon maailmanmestaruusjuhlien jälkeen. Eli en ollut ilmeisesti riittävän ”siististi cool”. Mikä mielenkiintoisinta oli kyseessä vielä sama linjakin, Helsinki – Kotka pikavuoro. Tällä kertaa juoksin pitkän matkan pysäkille, juoksin ennen kuin pussi oli pysäkillä. Saavutin bussin ja pääsin ovelle. Silloin ovi meni kiinni ja bussi kaasutti matkoihinsa! Aavistuksen v#?¤!*$ tuolloin ja yhä.

Tällä kertaa en vaivaudu aikaani tuhlaamaan asiakaspalautteen tekemiseen, ei sieltä kuitenkaan vastausta tule. Viime kevään tapahtumista tein asiallisen negatiivisen palautteen ja lähetin sen kolme kertaa, viikon välein. Vastausta ei ole vieläkään tullut. Express ketjun linja on tullut selväksi, negatiivisiin palautteisiin ei ilmeisesti vastata.

Yritän jatkossakin todella välttää kyseisen ketjun busseja jos vain mahdollista. Suosittelen lämpimästi myös muitakin välttämään tuo liian siististi coolia yritystä.

Tapahtuman valokuvaamisesta

Tapatumassa oli ehdoton kielto kaikenlaiseen kuvaukseen tai muuhun tallennukseen. Näin ei kuitenkaan sitten käytännössä ollut. Vähintään joka viidellä oli lähes kaiken aikaa esillä jonkinlainen kamera.

Meinasin ottaa mukaan oman Canonin pokkarin, mutta jätin ottamatta siinä pelossa, että se pitäisi jättää narikkaan. Ei nähtävästi olisi tarvinnut. Otin konsertista muutaman kuvan Nokian E7 puhelimella. Kuvat ovat laadultaan vähintäänkin huonoja. Tuostakin huolimatta latasin parhaimpia kuvia Flickr.com tililleni ja niitä voit käydä katsomassa seuraavasssa osoitteessa: Rammstein – Helsinki 2012

Settilista / Kappalelista:

Sonne
Wollt Ihr das Bett in Flammen sehen
Keine Lust
Sehnsucht
Asche zu Asche
Feuer Frei
Mutter
Mein Teil
Du Riechts so Gut
Links
Du Hast
Haifisch
Bück Dich
Mann Gegen Mann
Ohne Dich

Mein Herz Brennt
Amerika
Ich Will

Engel
Pussy

Rammstein - Helsinki 2012

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.