Nokia Belle päivitys

Nokia Belle päivitys

”Nokia Belle – Vie älypuhelimesi uudelle tasolle” kertoo Nokian mainos. Valitettavasti mainoslause pitää paikkaansa, mutta ei positiivisessa mielessä. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy ei Bellen asennus sujunut ongelmitta.

”Jokin meni vikaan” kolme kertaa ennen kuin sain asennettua Bellen E7 puhelimeeni. No, onneksi asennus onnistui edes neljännellä kerralle, ettei puhelin mennyt ihan jumiin.

Päivitys toi mukanaan joitain parannuksia edelliseen Anna versioon, mutta mukana tuli taas joukko huononnuksiakin. Näistä seuraavaksi enemmän.

Ikäviä uudistuksia Nokia Bellessä

Matkapuhelimen käyttöjärjestelmän päivityksen huonoja puolia on aina ollut se, että kaikki asetukset nollaantuvat. Sekä valtaosa ohjelmista katoaa bittiavaruuteen. Ohjelmien katoamiselta olisi tällä kertaa säästynyt, jos sovellukset olisi aikoinaan tajunnut asentaa puhelimen päämuistiin eikä puhelimen kiinteälle kiinteälle muistille.

Tosin en ihan tajua tuota logiikkaa tuossa E7:ssa, että puhelimen muistia on muutama sata megatavuja ja sitten päivitysten yhteydessä nollaantuvassa muissa useita gigoja. Ihmetyttää myös sekin, että kaikki sovellukset on pitänyt ladata kirjautuneena Nokian tilille. Tilillä on näkynyt kaikki lataukseni, mutta päivityksen yhteydessä tilikin tyhjeni. Luulisi olevan mahdollista, että ladatut tuotteet säilyisi tilillä ja sitten tuotteen voisi tililtään ladata aina uudestaan tarvittaessa, kun kerran jo tuotteen hankkinut. Näin homma toimii mm. Apple Storessa. En paljoa Applea tunne, mutta ainakin tämän asian he hoitavat hyvin. Mutta tuo on ollut Nokian ratkaisu ja eipä siitä enempää kuin, että neljättä kymmenettä sovellusta hävisi päivityksen yhteydessä.

Widgettien ja pikakuvakkeiden lisääminen eri aloitusnäytöille on vapaampaa, mutta mielestäni Annassa ollut menetelmä oli parempi.

Kalenterista tehtiin vieläkin huonompi ja kankeampi. Paras kalenteri versio oli se mikä oli siinä käyttöjärjestelmässä, kun puhelimen hankin. Annassa mentiin jo pahasti huonompaan suuntaan ja nyt vielä syvemmälle suohon. Kalenteri oli yksi merkittävistä syistä miksi kyseisen puhelimen alunperin edes hankin.

Positiivista Nokia Bellessä

Positiivista oli se, että Belle päivitykseen kuului taas Adobe Reader, kun Anna päivitys poisti alun perin puhelimen mukana tulleen sovelluksen. Joten kymmeniä sovelluksia menetin, mutta sentään yhden sain tilalle.

Myös eräs vanhoista Nokioista tuttu profiileihin liittyvä ominaisuus tuli takaisin. Nimittäin nyt taas voi käytössä olevat profiilit ajastaa. Tuota ominaisuutta olen joskus kaivannut E7:ssa.

Lisäksi näin muutaman päivän kokemuksella käyttöliittymä tuntuu aikaisempaa nopeammalta ja akkukin saattaa kestää aiempaa kauemmin.

..yhteenvetona päivityksestä

Nyt ei tunnu enää oikein olevan enää mitään syytä, miksi hankkia tulevaisuudessa Nokian puhelinta. Käyttöjärjestelmä on surkea, sovellusten taso menee ihan väärään suuntaan ja niitä ei valmisteta enää Suomessa.

Toivottavasti E7 kestää vielä vuosien käyttöä, mutta kun tuosta aika jättää niin taitaa olla edessä uuden valmistajan puhelimeen vaihto. Vuosien varrella on tullut käytettyä Motorolan, Samsungin, Siemensin ja Nokian kännyköitä. Joten noiden valmistajien puhelimet eivät kuulu vaihtoehtoihin. Jäljelle jää vielä joitain valmistajia, kuten HTC ja Apple..

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja.com

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.