Rion ensimmäiset Olympialaiset takana

Ahveniston Olympiapuisto. Valokuvaaja: Markus Kauppinen
Nyt Rion ensimmäiset Olympialaiset ovat ohitse ja syyskuun alussa alkavat paraolympialaiset, jos järjestäjät saavat jostain riittävästi rahaa kasaan. Nämä ”pakolliset” toiset kisat, kun eivät liiemmin järjestäjiä kiinnosta. Ilmeisesti rahat on saatu pestyä riittävän hyvin jo ensimmäisten kisojen rakennustöissä ja valmisteluissa sekä varsinaisissa kisoissa.

Venäjä silti mitalitaulukon neljäs

Venäläisiä yleisurheilijoita ei yhtä lukuun ottamatta mukana ollut, mutta siitä huolimatta Venäjä sai kisoista neljänneksi eniten mitaleita, olisivat muutoin olleet varmaankin aivan kärjessä tai ainakin tiukasti perässä. Dopingia on varmasti sielläkin käytetty, mutta ei noissa kisoissa turhan moni aivan puhtailla jauhoilla kilpaile, vähintäänkin harmaalla alueella kulkee useat kisaajat. Poliittisesti olisi kuitenkin ollut parempi, että iso paha susi olisi saanut olla kisoissa mukana urheilijoillaan. Ihan vain yleisen vakauden kannalta hiekkalaatikolla olisi pitänyt kaikkien olla mukana leikkimässä.

Käryjä Lontoosta ja Riosta

Rion kisojen aikana uutisoitiin muutamista Lontoon käryistä ja Riossa taisi kärytä noin 20 kisaajaa. Käryjä tulee vielä molemmista kisoista lisää ennen Tokion kisoja. Samalla saattaa Suomeenkin tulla lisää mitaleja. Tosin aika monen pitää kärytä, mutta silti.

Suomen saumat

Suomen joukkueella oli mahdollisuuksia mitaleihin ennakkoon muutamissa lajeissa. Järjestäen ne mahdollisuudet menivät. Ainoan mitalin tuoja oli yllätys (ainakin itselleni), mutta sitäkin oikeutetumpi. Harmi vain, että sidonnalla pärjää nyrkkeilyssä niin hyvin, että matka finaaliin katkesi.

Pronssilla vuoden urheilijaksi

Mielenkiintoista on nyt seurata saako perinteiseen tapaan Olympia mitalilla myös vuoden urheilija palkinnon? Vai meneekö se vieläkin perinteisempää tapaan Tero Pitkäniemelle. Syytä olisi pystin tällä kertaa mennä Mira Potkoselle. Se selvinnee sitten ensi vuoden alussa.

Seuraavaksi Etelä-Koreaan

Muutama vuosi ja Olympialaiset jatkuvat mielenkiintoisempien lajien parissa Etelä-Koreassa. Sinne on vielä pitkä matka, joten ei siitä nyt enempää. Muutoinkin urheilu saa nyt jäädä syrjään toviksi tällä alustalla.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.