Kesäiset dopingkisat alkavat tänään

Ahveniston maauimala. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Jaahas tänään ne sitten alkavat. Neljä vuotta on edellisistä dopingkisoista kulunut nopsaan. Vieläkään ei ole kaikkia Lontoon kisojen käryjä käsitelty ja nyt ollaan menossa jo uusia käryjä.

Jälleen Telluksen parhaat urheilijat kilpailevat toisiaan vastaan, eiku eihän se niin ollutkaan. Kisoissa ovat mukana ne maat jotka eivät ole tutkinnan alla ja osa kilpailoista joille ei ole käry käynyt.

Melkoiseksi pellen touhuksi on huippu eiku douppi urheilu mennyt. Kesälajitkin alkavat olemaan samaa tasoa kuin hiihtourheilu. Tihentäkää vielä joukkuelajien tarkastuksia niin ei tarvitse niitäkään sitten enää seurata – jääpähän aikaa sitten muuhun.

Pakkosyöttöä verorahoin

Mitenköhän näiltä kisoilta voisi välttyä? Yle lupaa pakkosyöttää ohjelmaa tapahtumasta yli 4 000 jos nyt oikein muistan. TV2:stä tulee Olympia kanava ja tuota tavaraa luukutetaan muutenkin varmaan joka kanavalla ja netti on sitä pullollaan. Joten mahdottomalta tehtävältä tuntuu näiden karkeloiden välttäminen lähiaikoina.

Onneksi kisat kestävät vain muutaman viikon, tosin puheet näistäkin kisoista jatkuvat ainakin sen yhden vuosikymmenen.

Doping veikkaus

Mitaliveikkaukset alkavat olemaan jo niin tylsiä, että pitänee siirtyä kiinnostavampaa veikkaukseen. Veikkaan, että kisojen aikana käryää 10-20 urheilijaa. Seuraavan olympiadin aikana vielä 40-50 lisää ja samoin sitä seuraavana olympiadina 40-50 lisää eli kaiken kaikkiaan Riossa aineiden ottonsa tyrii noin 100 urheilijaa.

Mitaliveikkaus

Samapa se kuka ne mitalit nyt voittaa, kun ne jaetaan kuitenkin myöhemmin uudelleen ainakin kerran ellei toisenkin. Toisen kerran jälkeen saattaa joku mitali tänne Suomeenkin tulla, kuten EM ja MM kisoissa ollaan jo muutaman kerran näin menestystä lopulta saatu.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.