2016 revontulikausi avattu!

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Etelä-Suomea myöden päästiin nauttimaan revontulikauden avajaisista 🙂 (tai ainakin itselleni sitä se oli). Revontulien näyttävyys meni omalla listallani sijalle kolme. Kuvien laadun osalta yö meni sijalle kaksi.

2016 revontulikausi avattu. Valokuvaaja: Markus KauppinenSeurana lepakoita, rusakoita ja kettu

Yöseuranani kuvausreissulla oli lepakoita, rusakoita ja kettu. Lisäksi jokin lintukin yössä huhuili niin juuri huhuili eli tietojeni mukaan oli jokin pöllö. Laitteiston ja etenkin taitojen puutteesta en seuralaisistani kuvia saanut otettua.

Lepakot olivat hurjia seuralaisia. Ensiksi en edes tajunnut mitä lähelläni viuhui, mutta sitten näin niistä vilauksen. Edellisestä lepakko havainnosta onkin jo kulunut aikaa. Joskus 90-luvun lopun mökkireissuilla edellisen kerran näitä siipiveikkoja tuli bongattua.

2016 revontulikausi avattu. Valokuvaaja: Markus KauppinenAluksi näkyivät silmin lopulta vain ruudulla

Revontulet olivat tällä kertaa niin voimakkaita, että ne pystyi havaitsemaan paljain silmin aivan kaupungin tuntumassakin. Tätä hienoa jaksoa ei tosin kovin kauaa kestänyt vaan ne alkoivat hiipumaan ja lopulta ne näkyivät värillisinä vain kameran ruudulla pitkän valotusajan jälkeen.

2016 revontulikausi avattu. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

2016 revontulikausi avattu. Valokuvaaja: Markus KauppinenMarkus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.