Linnanmäki, paluu kouluun ja dokkarien työstämistä

Syksyä odotellessa..Mennä viikonloppu meni verkkoportfolion parissa. Muutin tekemäni dokkarit pdf-tiedostoiksi ja latasin ne palvelimelle. Sitten tein artikkelin, jossa hyvin lyhyt kuvaus dokkarista ja linkki pdf-tiedostoon. Totesin tämän parhaimmaksi tavaksi viedä dokkarit portfolioon. Näin myös tutkinnon tarkastajat voivat helposti halutessaan vaikka tulostaa dokkareitani, jota ne tuskin kyllä tekevät, mutta silti. Tuohon edellä mainittuun projektiin ei mennyt kovin kauaa aikaa.

Eniten meni aikaa siihen, kun huomasin jo valikot tehtyäni sellaisen asian ettei Joomla 1.6 (eikä uudessa 1.7:ssa) voi liittää artikkelia kuin yhteen kategoriaan :(. Etsin tietoa asian korjaamiseen jollain lisäosalla, mutta ilmaisia vaihtoehtoja en löytänyt, maksullisia sen sijaan muutaman. Maksullisten lisäosien hinta oli lähemmäs 100 USD, joten jätin ne hankkimatta. Jooma.orgin kautta löysin Joomla Document -osion jossa ongelmaan neuvottiin muutamaa vaihtoehto, joista päädyin siihen, että tein artikkelista aina uuden kopion jokaiseen sellaiseen kategoriaan johon halusin sen linkittää. Toivottavasti tulevissa Joomla päivityksissä tuokin ominaisuus olisi mukana, vaikkei sitä nyt ihan jokaisella sivustolla välttämättä tarvitsekaan, mutta hyvä sen olisi olla olemassa.

WordPressissä tuo ominaisuus on olemassa ihan oletuksena ja se on hyvä juttu. Olenkin tässä pohtinut niin, että jos lähiaikoina jotain sivustoa teen julkaisujärjestelmään tulee se varmaan olemaan WordPress. En nyt aio kuitenkaan Joomlaakaan unohtaa, kun siihen olen jo niin paljon panostanut aikaani. Pitää seurata miten Joomla kehittyy ja katsoa aina sitten tilanteen mukaan millä kannaatta verkkosivusto tehdä.

Super 8

Lauantai iltana tuli käytyä katsomassa elokuvan Super 8. Elokuvassa seurattiin nuoriso porukkaa joka oli tekemässä zombie elokuvaa ja kesken kuvausten päätyivät todistamaan juna onnettomuutta. Onnettomuudessa juna törmää autoon ja ilmavoiminen junan lasti leviää pitkin poikin rataa. Lasti on hyvin salainen ja nuorille koituukin ongelmia siitä, että he näkivät onnettomuuden. Elokuva oli hyvä  siihenasti, kun nuorten elokuvan teko oli pääosissa. Siitä lähtien, kun junan lasti sai enemmän huomiota alkoi elokuvan taso kääntyä valitettavasti laskusuhdanteeseen. Elokuva oli osittainen uusinta versio Spielberg 80 luvun alkun elokuvasta, mutta sitä nyt en nimeltä mainitse. Tajuatte sen sitten, jos käytte elokuvan katsomassa. Pisteitä elokuvalle annan 6 / 10.

Linnanmäellä pitkästä aikaa

LinnanmäkiViimeisenä kesälomapäivänä suunnaksi tuli otettua 15 vuoden tauon jälkeen Linnanmäen huvipuisto. Odotin ettei ”vanha” enää kestäisi laitteiden kieputusta laisinkaan, mutta onneksi luuloni osoittautui yllättävän vääräksi :)! Sillä hyvin jaksoin laitteissa olla, ilman että aloin voimaan jotenkin pahoin. Oikeastaan ainut laite jossa hiukan alkoi pahaolo tulla oli mustekala, jonka sivuttain ja taaksepäin tekemät liikkeet aiheuttivat heikkoa oloa. Tosin ei tuo yllätys ollut, sillä voin pahoin junassakin jos olen selkä menosuuntaanpäin. Tuosta testistä viisastuneena jätinkin väliin kaikki laitteet jossa on jonkinlaista sivuttaista tai taaksepäin menevää liikettä ja näin selvisin päivästä hyvä vointisena.

Sää oli melko optimaalinen pilvipoutainen ja +22 astetta. Kuuma oli vain silloin, kun pilvet väistyivät auringon edestä ja oltaessa sisätiloissa. Mut yleisesti ottaen poikkeuksellisen optimaalinen ulkoilusää tämän kesän säihin verrattuna.

Paikalla oltiin juuri sopivasti ennen laitteiden avautumista eli 10:55 ja laitteet käynnistyivät siis klo 11. Valtaosan ihmisistä vielä jonottaessa lippuluukuille ehdimme käymään ilman jonotusta Kummitustalossa ja Vuoristoradassa. Olimme hankkineet jo rannekkeet ennakkoon, niin ja tarkalleen ottaen voitin oman rannekkeeni yhdestä kilpailusta.

Päivän aikana tuli varmaan käytyä laitteissa lähemmäs 30 kertaa. Laitteita / paikkoja joissa kävimme olivat Hurjakuru ”jossa saattaa kastua”, Kammokuja, Kieputin, Kino 2005, Linnunrata, Maisemajuna, Mustekala, Pikajuna, Taikasirkus, Tulireki sekä jo mainitut Kummitustalo ja Vuoristorata. Ainoat tauot laitteista olivat ruokatauot, sekä käynti Sea Lifessa. Sea Lifessa kävimme katsomassa opastukset Merihevosista ja Piraijoista. Linnanmäelta kotimatka alkoi kello 20.00 joten yhdeksän tuntia tuli huvipuistossa oltua ja todella nopeasti tuo aika kyllä meni! Mukavaa oli ja kaikki muut asiat unohtuivat hienosti :)! Pitäneekin tehdä taas paluu tuonne 5-10 vuoden kuluttua.

Pienenä vinkkinä kaikille vielä tänä vuonna Linnanmäelle suuntaaville. Hankkikaa Linnänmäen kanta-asiakaskortti joko fyysinen tai mobiiliversio. Nimittäin saatte sillä (ainakin) liput puoleen hintaa Sea lifeen ja irtokarkit kanssa puoleen hintaan! Kanta-asiakkuus ei maksa, eikä sido mihinkään, kunhan muistat laittaa ruksit lomakkeessa oikeisiin kohtiin.

Takaisin kouluun

Vielä ei viimeistä niittiä suoranaisesti tullut tutkinnon läpimenon suhteen ja niinpä viikko meni dokkarien työstämisen parissa niin kolussa kuin kotonakin. Tahti oli lomalta jo hyvin tutuksi tullut 10-12 tuntia / päivä. Enempään ei vaan kyllä pysty ja jo tuostakin osa-ajasta menee jumitukseen. Ei vain yksin kertaisesti tarinaa oikein enää tule, paras tehokkuus alkaa jo varmaan loppumaan jossan 6-8 tunnin vaiheilla. Mut kyllähän sitä tarinaa taas tälläkin viikolla paljon lisää jo olemassa oleviin dokkareihin tuli, sekä tuli kirjoitettua muutama kokonaan uusikin dokumentti. Se, että onko ne kiitettävää 3 taso, onkin eri asia. Eivät mielestäni todellakaan tuota tasoa ole, mutta ei jokaisen osa-alueen arvosana tarvitsekkaan olla 3 tasoa. Joissakin kohdissa tutkinto tulee menemään läpi tasolla 1, jos menee lainkaan. Uskon kyllä myös, että joissain kohdissa tutkinto tulee suoritettua tasolla 3. Sillä joissain alueissa materiaali löytyy yli tutkinnon tavoitteiden.

Jossain vaiheessa koulutusta oli puhetta, että kouluttajat katsoisivat meidän materiaalit hyvissä ajoin ennen näyttökokeita. Selviittääkseen, että täyttääkö matskumme tutkinnon kriteerit. Näin ei ilmeisestikään käy tai sitten kouluttajat uskovat, että tarvittavat materiaalit löytyvät. Keskiviikkona nimittäin kävin jälleen nopean heksu keskustelun lävitse ja siinä kouluttaja totesi vain, että uskaltaa minut näyttökokeeseen päästää eli hänen mielestään minulta siihen tarvittavat materiaali löytyvät viimeistään parin viikon kuluttua eli 16.-17.8.

Valtaosan materiaaleista pitää löytyä jo ensi viikon tiistaina, iltapäivällä ennen kuin kouluttajat lähtevät kotiin, eli viikkoa ennen näyttökoetta. Dokkareita saa ja tulee hioa näyttöihin asti, mutta 95% niiden pitää jo olla ensi viikolla valmiita. Täytyy myöntää, että yllättävän hyvin kasassa tuota materiaali nyt kasassa on itsellänikin. En muistanutkaan miten paljon kaikkea on tullut kirjoitettua, eihän siitä suurin osa tosin kovin syvälle aiheeseen menevää materiaalia ole, mutta eihän ole ollut koulutuksemmekaan ja eivät nuo tutkinnon vähimmäis vaatimuksetkaan vaadi kaikkien asioiden täydellistä osaamista.

Vielä on siis jollain tasolla aikaa hioa dokkareita vielä reilun viikon ajan.. joten saatan sittenkin saada kaikki materiaalit kasaan ekaan näyttöön. Mut todella tiukoille tuo kyllä menee. Ensi viikon maanantai ja tiistai menevät lähiverkkoprojektin parissa, joten aikaa dokkarien hiomiseen on tuleva viikonloppu. Aiomme koulussa laittaa kasaan pienen lähiverkon useine palveluineen eli palvelin, smootwall ja muutama työasema. Palvelimen kautta asennetaan työasemiin käyttikset ja ohjelmat. Koitetaan laittaa Exchange sähköpostipalvelin mukaan jne. Tiukka parin päivän setti olisi edessä, täytyy vain toivoa ettei kovin paljon tule vastoinkäymisiä eteen, nimittäin silloin emme kyllä saa kaikkea parissa päivässä sorvattua läpi. No, sehän menee tietysti sitten niin menee, mutta ainahan voi toiveita esittää.

Niin ja näyttökokeessa pidettävän esitykseni aiheeni koskee oman suunnitteilla olevan yritystoiminnan kokonaisvaltaista kuvausta. Tuo yksin esitelmän tekeminen ja esittäminen pelottaa suuresti, esiintyminen ei ole todellaan ”minun juttu”. Kirjoittaminen sujuu mielestäni ajoittain hyvin (jos ei lasketa mukaan kielioppi- ja kirjoitusvirheitä), mutta esitelmän pitämiset ovat aina olleet itselleni todella vaikeita rasteja. Onneksi esitelmän ei tarvitse olla järin pitkä, 15 minuttia riittää. Tosin kyllä tuokin aika paniikissa ollessa tuntuu pitkältä iäsyydeltä. Toisaalta, jos juttu lähtee hyvin etenemään tekee jopa tiukkaa tiivistää kaikki visiot tuon aikarajan puitteissa.

 Hyvää viikonloppua kaikille!

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.