Kevät näkyy myös puutarhassa

Krookukset keväällä. Kuvaaja: Markus Kauppinen
Kevät on jo muutaman viikon näkynyt hienosti myös takapihallamme. Muutama vuosi sitten istuttamamme krookukset ovat taas nousseet. Onneksi niin vaikka pelkäsin jo niiden kuolevan, kun meinasivat kukkia jo joulukuussa. Silloin niistä osa oli kovaa vauhtia nousemassa maasta esiin.

Vanhoja istutuksiani enemmän jännitin miten käy uusien viime vuoden syyskuun lopulla istuttamieni kukkien kanssa. Istuttamistani 20:stä Erenthis vuokon mukulasta ei noussut kuin 2 eli surkeasti meni noiden kanssa. Tosin komeita olivat nuo lajinsa edustajat, toivottavasti ensi keväänä niitä tulee lisää. Istutin myös vuokkosekoitus mukuloita (20kpl) joista ei ole esiin tullut toistaiseksi yhtään. Niiden kukinta aika on kuitenkin huutikuukin eli saattaa sieltä vielä jotain tulla.

Nyt, kun huonot uutiset on uusien istutusten osalta kerrottu pitää kertoa niitä hyviäkin uutisia. Istutin myös 15 kevätkurjenmiekan (Iris reticulata / danfordiae) sipulia joita laskelmien mukaan nousi 17 kurjenmiekkaa, joten paketissa taisi olla muutama ylimääräinen ja itävyys oli yli 100%. Toinen yhtä hyvä tulos tuli kasvitieteellisen krookus sekoituksen kanssa, josta nousi 15/15 sipulista.

Puutarhan kevät. Kuvaaja: Markus Kauppinen
Näiden keväisten kukkien jälkeen pitäisi kukinta vuoron tuossa uudessa kukkapenkissä ottaa kasvitieteellisen tulppaani sekoitus (15kpl). Niidenkin osalta näyttää jo varsin hyvältä nimittäin varret ovat jo kovaan vauhtia maasta nousemassa :)!

Kevätkurjenmiekat. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Toivottavasti myös sitten kesällä ja syksyllä joitakin viime vuonna istuttaminani niittykukkia alkaisi kukkimaan, vaikkakin niiden kyllä pitäisi kasvaa vasta ensi vuonna ja sitä seuraavana kesänä. Aina voi kuitenkin toivoa ja niin pitääkin ;)!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

 

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.