Vaikeaa asiakaspalvelua (saattaa sisältää valitusta)

Lusikkaniemi Aulanko. Kuvaaja: Markus Kauppinen
Viimeaikoina on saanut taas säätää lähes jokaisen maksullisen asian kanssa uskomattoman paljon, tällöin on saanut olla tekemisissä asiakaspalvelun kanssa. Ei vika varmaankaan itse asiakaspalvelussa ole vaan siinä miten se ulkoistettu ja muutenkin huonosti hoidettu.

Lastentarvikkeita länsinaapurista

Tavaroita netistä tilattaessa on tullut ensiksi ilmoitus ”Tilaamanne tuote on loppunut, eikä sitä enää tulla saamaan varastoon”. Käynti verkkosivuilla on taas kertonut jotain muuta ja uuden yhteydenoton jälkeen vastaus onkin ollut ”En kyllä ymmärrä edellistä lausuntoa. Tavaraa on varastossamme runsaasti, voit tehdä tilauksen uudelleen”. Tilaus tehtiin uudelleen ja sitten taas tuli ilmoitusta ”Kaikkia tilaamianne tavaroita ei voi toimittaa, varastojärjestelmän virheen takia. Voitte tilata tuotteen uudelleen”. Tästä huolimatta kaikki tavarat kyllä tulivat ja joka ikinen eri päivänä. On aika laittaa nämä ruotsista käsin toimivat puljut (CDON ja Lekmer) mustallelistalle.

Laajakaistayhteyden vikailmoitus

Laajakaistayhteyden kanssa on ollut aina pieniä ongelmia, viikoittain on joitakin lyhyitä katkoa. Nyt oli sitten pidempi (ainakin 6 tunnin katko) ja yritin tehdä asiasta vikailmoitusta kännykällä. Ilmoituksen pystyi tekemään kahdella tavalla ja toisen tavan toisena vaiheena oli yhteyden testaaminen (heh), sehän onnistuukin todella helposti yhteyden ollessa poikki. Vaiheesta ei voinut edetä ilman testin tekoa.

Toinen vaihtoehto oli sellainen, että asiakkaan tulee tehdä vaikka mitä ja miellään useampaan kertaan. Jos senkään jälkeen yhteys ei mukamas toimi niin on lupa ottaa yhteyttä palveluntarjoajaan. Tosin jos vika on asiakkaan taidoissa tai välineissä tulee tästä aiheettomasta yhteydenotosta 99,99€ sakko ei kun toimistokulumaksuksi he taisivat sitä kutsua.

Harmi, että tämä valtion entinen telealan laitos (Sonera) osti paikallisen yrityksen. Palvelun taso on laskenut todella paljon. Edellisella omistajalla oli suori sähköpostiosoite tekniseentukeen, joka yleensä hoisi ongelmat kuntoon alle puolessa tunnissa ja ilman sakkouhkaa.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.