Viikkoblogi: Modx:n parissa, Webmaster Tools tilastoja

Luontokuvaus- Puuntuhooja. Valokuvaaja: Markus KauppinenEnsimmäinen kesäkuun viikko on arjen osalta kohta takana päin. Viikon sää oli hyvin kesäisen: lämmintä, sadetta sekä ukkosta, tyyntä ja tuulista.

Tulevan viikon ennusteet eivät ole enää niin helteiset vaan enemmänkin sateista keli on luvassa. Tosin eipä nuo ennusteet yleensä kovin hyvin kohdalleen osu, joten eiköhän ensi viikkokin mene normaalin kesäsään parissa.

Modx Revolutionin parissa

Viikolla sain ratkaistua pari projektia Modx Revolution julkaisujärjestelmän parissa. Ennäkin toteutin VLK-sivuston yhteydenottolomakkeeseen laskutehtävän. Järjestelmä luo aina uuden satunnaisen yhteen- tai vähennyslaskun. Laskutehtävä pitää laskea oikein jotta viesti lähtee matkaan.

Viestin lähdettyä onnistuneesti matkaan saa lähettäjä henkilökohtaisen kiitoksen sekä tiedon siitä mihin sähköpostiosoitteeseen mahdollinen vastaus tulee.

Lisäksi toteutin sivustolle leivänmuruset joiden avulla sivuston vierailijan on helpompi nähdä missä päin sivustoa kulloinkin on. Sivuston rakenne on vuosien saatossa muuttunut ja mennyt paikoin hyvinkin pitkäksi. Jotkin julkaistut sivut saattavat olla 6 hakemiston / polun päässä.

Tiedän, ettei noin pitkä polkuja pitäisi tehdä, mutta niin ne vain ollut parhain tapa toteuttaa. Paras polkujen syvyys olisi maksimissaan 3 hakemistoa. Nyt kuitenkin tähän olemassa olemaan ongelmaan on tullut parannusta leivänmurupolun kautta.

Nyt toteuttamani uudistukset ovat osa tämän vuoden VLK-sivuston kehityssuunnitelmaa. Suurin ja haastavin uudistus on edelleen testiympäristössä. Kovasti tahtoisin senkin jo julkaista, mutta vielä ei ole valmista.  Toivottavasti kuitenkin saan tämän isoimman uudistuksen julkaistua vielä tämän vuoden aikana.

Google Webmaster Tools tilastoja

En ole vähään aikaan julkaissut tietoja, Googlen Webmaster Tools -palvelusta, koskien koko Valonkuvaaja.com sivuston indeksoitumista Googlen hakukoneeseen. Joten nyt lienee aika taas tällaisen julkaisun.

Valonkuvaaja.com - Google Webmaster ToolsKuten tilastoista näkyy on indeksointi parantunut huomattavasti kuvien osalta. Verkkosivujen indeksoinnissa on kuuden sadan sivun vaje, mutta eiköhän tuokin tuosta ajan kanssa taas nouse tutumpiin lukemiin eli noin sadan sivun vajeeseen.

Monet noista indeksoitumattomista sivuista ovat VLK Blogin taustalla olevan WordPressin avainsanojen sivuja. WordPress, kun tekee jokaiselle avainsanalle oman sivunsa.

Hyvää viikonloppua teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.