Näytelmä joka menee pieleen – Helsingin kaupungin teatteri

Maaliskuussa 2022 uskaltauduin koronan alkamisen jälkeen käymään muutaman kerran teatterissa. Ensimmäinen kokemus Mikko Räsäsen tulevaisuus Helsingin kaupungin teatterin päälavalla, ei ollut kokemus parhaasta päästä.

Näytelmä joka menee pieleen

Onneksi toinen valinta osui nappiin, se oli sitä mitä näytelmän kuvauksessa luvattiin.

Pari tuntinen farssi piti otteessaan koko ajan ja esitys alkoi ennen kuin edes esitys alkoi. Kryptisen kuuloista, mutta kun käytte tämän katsomassa niin ymmärrätte edellisen lauseen.

Menoa ja meininkiä lavalla riitti lähes koko ajan. Sopivasti oli toki pieniä taukoja, jotta katsoja ei turru hurjaan menoon, kuten vauhtisokeus iskee moottoritiellä.

Näyttelijät ovat suomen huippuja ja esityksessä ei kukaan vuorosanojaan unohdellut. Jokainen lavalla hoiti roolinsa ammattimaisesti ja teatterin illuusio ei missään vaiheessa kadonnut, eikä katsoja alkanut myötähäpeämään näyttelijöiden puolesta kuten esimerkiksi Mikko Räsäsen tulevaisuus -näytelmässä minulle kävi.

Koira hukassa, Duran Duran levy hukassa, liima tuolla ja teippiä siellä..

Kyseessä on tosiaan tarina harrastelija teatterilaisten näytelmästä, johon he kaikkensa panostavat ja parhaansa yrittävät. Näyttelijät hoitavat homman lavalla niin kuten tarkoituskin, yleisö toivoo kaikkea parasta näytelmälle.

Toiveilla ei vain meinaa mitenkään olla merkitystä vaan kaikki tuntuu menevän aina vaan enemmän pieleen.

Paljon tapahtuu ja useita erittäin vaarallisia hetkiäkin näyttelijät kohtaavat, onneksi aikanaa näytelmä päättyy ja kukaan ei sentään lavalle kuole, vaikka ei sekään kaukana ole useammallakin näyttelijällä.

Komedioiden ja farssien ystäville suosittelen

Jos tykkää komedioista ja etenkin farsseista, niin mene mahdollisuuksien mukaan tämä katsomaan. Kyseistä näytelmää esitetään useassa teatterissa Suomessa juuri nyt. Muiden teattereiden versioista en tietenkään voi sanoma mitään, mutta tätä Helsingin kaupungin teatterin versiota suosittelen lämpimästä kaikille.

Kouluarvosana näytelmälle 9/10.

Hyvää viikon jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.