Vanhojen C-kasettien sisällöt MP3-tiedostoiksi

ION Tape ExpressViime vuoden lopulla tuli hankittua ION Tape Express laite jolla voi helposti muuttaa c-kasettien sisällön digitaaliseen muotoon eli MP3-tiedostoiksi. Lisäksi laite toimii korvalappustereoina paristojen voimalla.

Markkinoilla on muitakin vastaavanlaisia laitteita, mutta luettuani muutamia eri arvosteluja sekä muiden käyttäjien kokemuksia Internetin ihmeellisestä maailmasta päädyin sitten hankkimaan tuon Tape Expressin.

ION Tape ExpressSeuraavaksi kerron muutamalla lauseella laitteen käyttöönotosta. Ensiksi tulee asentaa laitteen mukana tulleelta levyltä ohjelmisto. Se ei sitten pelkästään riitä laitteen käyttämiseen vaan pitää vielä asentaa iTunes ohjelma. Tästä vaiheesta en jotenkin pitänyt. Mielestäni on vain outoa, että pakotetaan lataamaan vielä verkosta jokin lisä ohjelma koneelle, jotta laitteen omaa ohjelmaa pystyy käyttämään. Tämä kytkös haisee vain aika pahasti jonkinlaiselta maksetulta sopimukselta. No, ladattuani ja asennettuani iTunes ohjelman käynnistyi itse laitteenkin ohjelma.

ION Tape ExpressProjektin seuraava vaihe oli sitten itse asia eli vanhojen c-kasettien aarteiden digitoiminen. Ensiksi listalla oli 90-luvun lopun Ismo Alangon radiohaastattelu, joka oli talletettu Radio Mafiasta.

ION Tape ExpressMatka jatkui Radio Mafiasta tulleeseen 17.6.2001 Provinssirockin Ismo Alanko Säätiön keikan siirrolla. Kasetti oli varastoinnin aikana ottanut sen verran siipeensä, että muutama ensimmäinen kappale oli melkoista mouruntaa, mutta onneksi laatu sitten loppua kohden parani selvästi ja ihan kuunneltavalle tasolle.

Sitten hypättiin vuosituhannen vaihteen Helsingin juhlaviikoille jossa niin ikään esiintyi Ismo Alanko Säätiö. Sitä taas seurasi vuoden 2002 Ruisrockin Ismo Alanko Säätiön keikka tallennuksen digitoiminen. Tämän jälkeen löytyi sitten vielä yksi c-kasetin puolikas Ismo Alangon haastatteluja jotta tietysti myös muunsin MP3 muotoon.

ION Tape ExpressProjekti sujui jouhevasti ohjelmien asentamisen jälkeen. Laite toimi kuten odottaa sopi sekä myös ohjelmisto oli selkeä ja helppo käyttää. Joten voinkin suositella kyseistä ja vastaavanlaisia laitteita c-kasettien aarteiden siirtämiseen nykyaikaiseen muotoon.

Kuvat on otettu Pentax K-5 järjestelmäkameralla ja Pentax Limited 35mm objektiivilla.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja
mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Käytöntuki, Testaus, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Vanhojen C-kasettien sisällöt MP3-tiedostoiksi

 1. annika sanoo:

  Moikka,

  itsekin ostin saman laitteen ja nyt yritin alkaa muuttamaan mummoni muistelmat mp3 muotoon mutta kovasti se aina muutettuaan alkaa herjaamaan ettei se voi viedä tallennettua tiedostoa Itunesiin. Oliko sinulla missään vaiheessa tätä ongelmaa?

  Epätoivoisesti yritän etsiä täältä internetistä vastausta kun asialla olisi niin kiire. Mutta kiitos jo ajastasi!
  Terveisin,
  Annika

 2. valonkuvaaja sanoo:

  Hei,

  Itselläni ei ollut ohjelman kanssa ongelmia.

  En oikein osaa muuta neuvoa sanoa, kuin kannattaa kokeilla asentaa ohjelma uudestaan. Usein ohjelmien uudelleen asentamien poistaa niissä ilmeneviä ongelmia.

  -Markus

Kommentointi on suljettu.