Valokuvien kehitystä ja ”verkkoja vesille”

Tämä viikko on mennyt enimmäkseen vuoden 2011 valokuvien kehittämisen parissa. Tarkoitus on saada kuvat tällä viikolla kokonaan kehitettyä, jotta saisin sitten niitä laitettua myös kuvatoimistoihin myyntiin.

HämähäkkiSekä tarkoitus on palata sitten takaisin myös verkkosivujen maailmaan. Muutaman päivän tauko noistakin asioista on ollut omalla tavallaan ihan hyvä asia.

HämähäkkiSanotaan, että torstai on toivoa täynnä ja niin kyllä tällä viikolla itselläni olikin. Tai oikeastaan torstai toi tulevaisuuteen toivoa töiden suhteen kolmelta eri taholla. Ensiksi aamusta entinen opiskelutoveri kertoi suositelleensa minua erään projektin mahdolliseksi jatkajaksi. Sitten myöhemmin torstaina kahdesta yrityksestä lähestyttiin alustavien työprojektien mahdollisuuden saralla.

HämähäkkiMitään konkreettista ei vielä ole ja ei ole mitään varmaan tietoa siitä, että olisi tulevaisuudessakaan noiden kolmen mainitsemani asian suhteen, mutta ainakin jonkinlaista viritystä on ilmassa ja se on jo mielestäni hyvin positiivista :)!

Toivottavasti jokin noista projekteista myös muuttuu palkkatyöksi, jotta pääsisi tätä uutta ammattiaan oikeasti tekemään. Ilmoittelen kyllä jos näin onnellisesti tapahtuu.

Lisää valokuvia hämähäkeistä löydät Flickr.com tililtäni kansiosta Spiders / Hämähäkit.

Verkkosivujeni avainsanasijoituksista

Jossain vaiheessa olen kertonut käyttäväni CuteRank nimistä ohjelmaa avainsanojen seurantaa, mutta en ole listaus tuloksia aiemmin esille laittanut. Nyt aion niin sitten tehdä, syy tähän tuli oikeastaan Mtj-Art.com sivuston osalta ja miten yllättävän hyvin 10 päivää avoinna ollut sivusto löytyy jo Googlesta.

Cuterank

Eihän nuo mitään huippusijoituksia ole, mutta ihmettelen miten digitaalinen viestintä on jo noinkin korkealla vaikka se on Google Adwordsin mukaan kilpailtu, tosin ei kovin haettu avainsana pari, 320 kuukausittaista hakua. No, jos noista edes 2 päätyisi minun asiakkaikseni kuukaudessa niin saisin leipäni ja leivän päälliset sillä hankittua.

Myös kuvapankit avainsanan sijoitus on yllättävän hyvä. Senkin kilpailu on suuri ja tehtyjä hakuja kuukaudessa 8100 kappaletta! Valitettavasti itselläni ei ole vielä, eikä tule toviin olemaan omaa suoraa kuvapankkia. Mutta ainakin mahdollisuudet omien kuvien katsomisen lisääntymiseen eri kuvapankeissa kasvat sitä myötä mitä korkeammalle saan sivustoni esiin tuolla avainsanalla.

Mielenkiintoista nähdä miten sijoitus muuttuu tulevaisuudessa? Keskeisimmät avainsanat pitäisi saada Google.fi:ssä top 10 tai ainakin top 20, jotta mahdollisuudet asiakkaisiin tuon kautta olisivat realistiset. Ainakin näin alkumatkan suhteen hyvältä näyttää, toivottavasti sijoitukset eivät ainakaan tuosta huonone.

Sitten Valonkuvaaja.com sivuston avainsanojen sijoituksia samoissa hakukoneissa.

Cuterank

Tämä sivusto on ollut olemassa jouluna jo vuoden päivät samanlaisena, joten tästä syystä asiat avainsanojen suhteen ovat paremmat kuin Mtj-Art.comissa. Tosin ensi vuonna näihin tilastoihin tulee hetkellisesti heikennystä, koska suunnitelmissani on siirtää Valonkuvaaja.com Modx julkaisujärjestelmään.

Syy siirtoon on ylläpito. Sivustolla on jo yli 500 sivua ja niiden päivittäminen raakakoodista on työläämpää kuin julkaisujärjestelmässä. Sekä uusien sivujen tekeminen kävisi nopeammin julkaisujärjestelmällä ja sitä tarinaahan tunnetusti syntyisi enemmän kuin on aikaa julkaista, joten siksikin aion siirtää sivuston julkaisujärjestelmään. Tuolla tavoin voin tehdä sivustolle päivitystä tarvittaessa muualtakin kuin kotikoneelta käsin.’

Siirrossa mietityttää hyvien hakukonesijoitusten menettämisen lisäksi myös sivustolla kävijöiden menettäminen. Yksilöityjä vierailijoita kuitenkin on kuukausittain 300-400 kappaletta. Ja jos taas kävit menevät vähenevät mainostulot. Mutta kaikessa on aina hyvät ja huonot puolet, niin tuossa projektissa.

Loppujen lopuksi näen prosessissa kuitenkin niin paljon enemmän hyvää, että aion projektin ensi vuoden aikana toteuttaa, jos vain aikaa siihen löytyy. Projekti vienee ainakin 2-3 viikon verran, koska siirron lisäksi pitää sivuston sisältöäkin päivittää aikalailla.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.