Sairaus auttaa elämään hetkessä

Maisema Saanatunturilta. Kuvaaja: Markus Kauppinen.
Ehkä näin joulun jälkeen voi muutaman lauseen verran kertoa vakavan sairauden osumisesta läheiseen tuomista ajatuksista. Vaikka kyllähän nämäkin sanat hukkuvat markkinahumuun nyt kun joulu alet ovat kuumimmillaan.

Elämän ohjeita maailmassa piisaa ja elä hetkessä on paljon käytetty. Se on myös hienosti kaupallistettu mindfullness nimellä. Tuota fraasia olen pyrkinyt noudattamaan, koska eihän meillä muuta ole kuin tämä hetki. Mennyt on mennyt ja tuleva on vasta tulossa. Ainoastaan voi vaikuttuu kulloinkin olevaan hetkeen – ei mihinkään muuhun.

Sairaudet auttavat kummasti entisestään elämään hetkessä, yleensä jo ihan pelkkä kuumekin auttaa palauttamaan ajatukset oleelliseen. Vakava sairaus auttaa entisestään mahdollisessa menneissä tai tulevissa asioissa märehtemiseen.

Maantieteellisesti jos asiaa kuvaa niin nyt sitä uskaltaa ehkä pohtia asioita enimmillään niin taakse kuin eteenpäin noin 5-10km. Kuitenkin yleensä on syytä pysytellä ihan muutaman kymmenen metrin etäisyydellä – kauemmaksi ei ole tarvetta mennä nyt.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.