Revontulikauden avaus 7.-8.11.2017

Revontulikauden avaus 7.-8.11.2017Väsynyt ja onnellinen oli olotilani aamuyöllä kotiin palatessani revontulibongausreissulta. Pitkään kesti tänä syksynä revontulikauden avaus, mutta nyt se on tehty. Aiemmat hienommatkin esitykset ovat menneet ohitse lähinnä pilvisyyden takia.

Jo viikonloppuna ennusteet alkoivat lupaamaan tiistai-ilta – keskiviikko aamuyö väliselle ajalle rentulishowta Etelä-Suomeenkin. Lisäksi ennusteiden mukaan piti olla tähtikirkasta. Ihme kyllä tällä kertaa molemmat ennusteet pitivät paikkaansa.

Olosuhteet kunnossa, bongari

Olosuhteet olivat siis kunnossa, mutta bongari ei täysin. Alkuillasta oli pakko käydä päiväunilla ja sen vuoksi ensimmäisen kunnon shown näin kun olin matkalla sopivaan kuvauspaikkaan. Sitten piti käydä hoitamassa muita asioita kotosalla.

Sitten kun pääsin uudestaan lähtemään reissuun oli mittarit hurjissa lukemissa ja jälleen komeimmat ketunhännät viuhuivat ylläni matkalla kuvauspaikalle. En pidä valittavista ihmisistä ja en nytkään täysin voi asiasta valittaa, mutta olisihan se ollut mukavaa jos olisin saanut nuo ketunhännät ikuistettua – toki hyvä että edes näin ne :)!

Yöllisessä kuvauspaikassa oli tunnelma kohdillaan. Laimeaa vihreää pohjoisessa, pöllö huhuili lähistöllä ja pakkasyö teki tuloaan kuutamon valaistessa ympäristöä.

Jos oli bongarikin tällä kertaa arjen uuvuttama niin kyllä niitä ongelmia oli jälleen kalustonkin kanssa. Toivottavasti Black Fridayssa on tänä vuonna sellaiset tarjoukset, että pääsen käsiksi Pentax K-1:een, jota useissa arvosteluissa nostettiin parhaaksi maisemakuvakameraksi sekä yökuvauskameraksi 2016. Olisi erittäin mielenkiintoista sitten testata miten paljon parempi se on Pentax K-5 kameraani.

Kuva Yle Häme tv-uutisten sääkuvana

Yle Häme sääkuva - Revontulet Hämeenlinnassa

Kuva ylitti uutiskynnyksen ja pääsi Yle Häme tv-uutisten sääkuvaksi. Uutiset löytyvät osoitteesta https://areena.yle.fi/1-4285094 30 vuorokauden ajan.

Hyvää viikon jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.