Renkoviikko, Adobe Flash Firefox ongelma

KantarellivoileipäNiin alkaa viikko 30 olemaan pikku hiljaa päätöksessään. Onhan tässä vielä iltaa komeasti jäljellä, mutta ehtoon puolelle kuluva viikko on kääntynyt. Samalla päättyy heinäkuun viimeinen viikko. Ensi viikolla siirrytään jo elokuulle. Sieltä se syksykin taas kovaa vauhtia lähestyy, mutta ainakaan valokuvauksen kannalta se ei ole huono asia.

Sieniä alkaa ilmestymään lisää sekä hiljalleen luonnon vallannut vihreä alkaa muuttumaan mielenkiintoisemman väriseksi loistoksi. Sitten vielä, kun löytyisi aikaa luonnon kuvaamiseen niin hienot ajat ovat edessä päin :)! Niin ja tuossa aloitus kuvassa on viikon kantarelli saalis.

Renkoviikon markkinoilla ja tervahaudalla käymässä

Viime viikon lauantaina kävin ensimmäistä kertaa Renkoviikoilla ja tarkemmin ottaen lauantaina olleilla markkinoilla. Markkinoiden suuruus ja väenpaljous yllätti täysin. Ajattelin, että markkinat olisivat olleet perus kuukausimarkkinoiden luokkaa, jollaisia monissa kaupungeissa yhä järjestetään.

RenkoviikotRenkoviikon markkinat olivat varmaan 2-3 kertaa isommat kuin tavalliset kuukausimarkkinat. Valitettavasti tavara oli hyvinkin samanlaista kuin tavallisilla markkinoilla. Vähän enemmän oli käsitöitä tarjolla, mutta muuten hyvin ”roju” painotteista oli tarjonta. Sekä kaikista vähänkään isommista tapahtumista ruokakojut valtasivat ison osan markkina-alueesta.

Mitä markkinoilta jäi mieleen? Oletustani isompi tapahtuma sekä anniskelualueen laitamilla oksentanut henkilö. Tilanne oli jotenkin hyvin outo ja epätodellinen. Kaveri vain käveli suhteellisen normaalisti ja yhtäkkiä alkoi oksentamaan ihan seisoviltaan. Yleensä tuossa tilassa olo on niin huono, että ollaan kyykyssä tai polvillaan taikka makuullaan. Kerran oksennettuaan matka vain jatkui aika normaalisti, kunnes taas ihan seisoviltaan pitkäsylki lensi. Tätä hienoutta vain jatkui ja jatkui. Tajuttuani tapahtuman jota jäin hämmästyksekseni muutamaksi sekunniksi seuraamaan, suuntasin pois lähistöltä.

Markkinoiden lisäksi kävimme Kylätalo Tukikohdassa katsomassa siellä perjantaina 20.7. sytytettyä tervahautaa. Muistaakseni en ole aiemmin tervahautaa paikanpäällä nähnyt. Vajaan vuorokauden se oli ehtinyt palamaan, joten tervaa siitä ei vielä tullut. Tuoksu ympäristössä kuitenkin oli voimakkaan tervainen. Vaikka vain hetken hautaa olimme ihmettelemässä oli vaatteissa vielä viikon alussakin vähäinen tervan tuoksu.
Tervahauta - Kylätalo Tukikohta

Adobe Flash ja Firefox ongelma

Keväästä asti on Firefoxin ja Adobe Flashin yhteiselo ollut ongelmallista. Muutama viikko sitten ne toimivat hyvin, kun Adobe sai tehtyä pari päivitystä ongelmaan. Nyt tällä viikolla tuli sitten taas uusi Firefox päivitys pakotettuna ja ongelmat palasivat.

Flash mainokset, Areenan ja Youtuben katselut kaatavat selaimen. Onneksi ei enää koko konetta kuten vielä huhti-toukokuussa ongelma teki. Toivottavasti Adobe ja Mozilla tekevät jatkossa parempaa yhteistyötä, ettei tästä ongelmasta tule ominaisuus.

Flash, kun on käytössä monessa muussakin toiminnossa kuin edellä mainituissa. Monilla sivuistolla Flashin kaatuminen kaataa koko sivun. Joten tuo ongelma on hyvin rasittava.

Perjantaina tuli Flash päivitys, mutta sekään ei tuota ongelmaa ainakaan täysin vielä poistanut.

Miinan markkinat, Heinämessut ja Kuumaa Huumaa

Tänä viikonloppuna tapahtumia taas piisasi ja muutamassa tuli käytyäkin. Turkhaudalla Miinan markkinoilla, Tuulosen Heinämessuilla sekä Hämeenlinnassa Kuumaa Huumaa -tapahtumassa.

Miinan markkinoilla oli pääosin käsitöitä myynnissä. Tietysti ruokaakin oli tarjolla. Joitakin vanhoja kulkupelejäkin löytyi sekä eläimiä. Mukava markkina tapahtuma.

Tuulosen Heinämessuilla oli perinteisempää markkinamenoa. Eli enimmäkseen eri yritysten mainostamista ja krääsän myymistä. Kyseinen tapahtuma oli nopeasti läpi käyty.

Kuumaa Huumaa oli taas Hämeenlinnan Ilmailukerhon järjestämä ilmailutapahtuma. Oli useita vesitasokoneita, kuumailmapalloja, radio-ohjattavia, laskuvarjohyppääjiä jne. Kerran aikaisemmin olen tapahtumassa poikennut ja varmaan tulee poikettua taas joskus uudestaan.

Joitakin valokuvia tuli tapahtumista otettua, mutta kuvalliseen antiin palaan myöhemmin jossain vaiheessa.

 Viikon Youtube poiminnat

 Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.