Batman – Yön ritarin paluu

KanttarelliMuutama päivä sitten kävin katsomassa paljon ikäviä sivutapahtumia aiheuttaneen Batman – Yön ritarin paluu elokuvan. Ennakkoon arvelutti elokuvan pitkä 2 tunnin ja 45 minuutin kesto.

Muutamaa pientä hetkeä lukuun ottamatta elokuva eteni sulavasti. Kertaakaan ei tullut mieleen, että ”Paljonkohan tämä vielä kestää?”. Noin on tapahtunut monesti lyhyenkin elokuvan parissa saati sitten näiden pitkien tarinoiden kanssa. Tällä kertaa tarina oli rakennettu hyvin sekä myös toteutettu toimivasti.

Elokuvan pääsuunta oli ennalta arvattavissa, mutta muutama nokkela käännekin tulee jotka eivät olleet itsestään selvyyksiä. Käänteet olivat kuitenkin ihan loogisia ja uskottavia.

Elokuvassa paljon ruutuaikaa saanut pääpahis Bane (Tom Hardy) ja Blake (Joseph Gordon-Levitt) suoriutuivat rooleistaan hienosti. Eikä kukaan epäonnistunut roolissaan. Joten elokuva oli kunnossa näyttelijäsuoritustenkin osalta.

Elokuvaa mainostettiin tarun päätökseksi, mutta ainakin lopussa jätettiin niin monta ovea oikein kunnolla raolleen uusille elokuville, joten eiköhän näitä Batman elokuvia nähdä jatkossakin lisää. Edellinen osa Yön ritari tuli teattereihin 2008 ja Batman Begins 2005. Joten ehkäpä 2015-2016 tulee uusi Batman seikkailu elokuvateattereihin.

Ennen elokuvan katsomista tuli tehtyä sellainen virhe, että kävin katsomassa IMDB.com sivustolla elokuvan pisteet. Kriitikoiden pisteet olivat 78/100 ja käyttäjien 9.2 / 10 tähteä. Arvelin, tulos on vääristymä tosi fanien toimesta, jotka ovat laakista antaneet 10/10 tähteä elokuvalle.

Ilokseni sain kuitenkin elokuvan aikana todeta, että tällä kertaa epäilykseni oli turhaa. Elokuva oli oikeasti hyvä. Itse en nyt ihan noin paljoa tykästynyt, mutta kokonaispisteinä annan 8 / 10 ja desimaalien kanssa 8,5 / 10 pistettä.

Jos olette pitäneet aiemmista uusista Batman elokuvista niin pitänette myös tästäkin. Joten silloin kannattanee mahdollisuuksien mukaan mennä tämä elokuva teatteriin katsomaan!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja
mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.