Maailmanlopun tunnelmissa

Maailmanloppu Maya-kalenteriTänään saattaa koittaa maailmanloppu joten siksi pitääkin tavallisesta poiketen julkaista kirjoitus näin päiväsaikaan, tarkalleen ottaen klo 12:21.

Vaikkei tänään sitten maailmanloppu tulisikaan niin onhan se kai niin, että aikanaan tämä Tellus planeettamme tulee olemaan tuhon oma.

Säästä

Viimeaikoina on hiukan itsellänikin ollut maailmanlopun meininkiä suhteellisen pienten vastoin käymisten kanssa. Sää on loistava aihe ja pitäähän nyt sitten vähän valittaa lumen paljoudesta ja pakkasen purevuudesta :)! Mukavaa on, että lunta löytyy, mutta vähemmänkin riittäisi. Pakkanen on parempi kuin loskakeli, mutta vähemmälläkin pärjättäisiin, sellainen -5 olisi aika optimi. Niin ja tuullakin voisi vähemmän.

Nokia E7 älytönpuhelin

Se säästä ja kohti muita maailmanlopun merkkejä. Alusta asti hiukan vastaan yhteistyötä tehnyt Nokian E7 älytönpuhelin lopetti kuluneella viikolla kokonaan yhteistyönsä.

Jonkin aikaa olikin yhteiselo sujunut ilman mitään virheilmoituksia tai muita mystisiä jämähdyksiä. Kesken puhelun sitten loppui vastapuolen puheenääni kuulumasta.

Ensiksi oletin, että olin jotenkin onnistunut katkaisemaan puhelun, mutta valitettavasti olin väärässä. Puhelin oli ihan pimeä ja ei enää käynnistynyt. Lataamaankaan se ei enää lähtenyt.

Onneksi takuuta oli jäljellä ja niinpä sen lähetin asiakaspalautuksena huoltoon. Mietin vain, että mitenhän tuo huolto oikein tapahtuu? Tai oikeastaan sitä, jos puhelinta ei saa huollettua kuntoon? Lähettääkö yritys jostain pölysestä nurkasta löytyvän varapuhelimen tilille vai miten toimivat?

Periaatteessa ei hirveästi itse E7 ole ikävä, mutta siinä toimivaa kalenteria ja täyttänäppäimistöä on ikävä. Näppäimistön tuntuma on hyvä ja sillä on nopeaa kirjoittaa pitempiäkin viestejä sekä kalenteriin merkintöjä.

Kalenteri on vähentänyt kirjoitettujen muistilappusten määrää huomattavasti ja nyt varmaan pitää sitten palata kynä-paperi menetelmään joksikin aikaa. Sillä en usko, että puhelin huollosta tulee kovin nopeasti.

Ensinnäkin on paljon arkipyhiä edessä ensi- ja sitä seuraavalla viikolla. Eikä sitä puhelinta varmaan edes huolleta suomessa vaan jossa muualla. Suomessa ehkä koitetaan ajaa softat uudestaan ja sitten jos ei toimi niin matkaa puhelin ulkomaille vierahille.

Oletankin, että tulen puhelimen näkemään aikaisintaan vasta joskus tammikuun puolivälissä. Toivottavasti tulee nopeamminkin, mutta en vain jotenkin jaksa uskoa tuohon. Sen verran on kokemusta tavaroiden huoltokorjauksista.

Modx Revolution

Muutaman viikon olen testannut ja tehnyt uutta verkkosivustoa Modx Revolution julkaisujärjestelmällä.

Tässä projektissa on ollut enemmän vastoinkäymisiä kuin aiemmissa verkkoprojekteissa yhteensä.

Ensiksi web-hotellin palvelimen asetukset olivat sellaiset, ettei koko Modx:ää meinannut saada toimivaan vakaasti. Toimi aina muutaman minuutin ja sitten taas oli juntturassa.

Tuotakin ongelmaa tahkosin omin päin pari päivää, kunnes löytyi nöyryyttä ottaa yhteyttä palveluntarjoajaa. Tuossa vaiheessa olin labrannut sivustoa niin moneen kertaan ja aukottomasti, että tosin vian olevan jossain muualla kuin omassa tekemisessäni.

Puolentoista päivän sähköpostittelun jälkeen palveluntarjoaja totesi, että vika on todella palvelimen asetuksissa. Sitten sain sivuston toimimaan pääosin, mutta pientä ja oleellista vikaa yhä oli.

Tahkosin sitten pari päivää lisäosin php / snippet ongelman kanssa. Modx:llä tehtävä Chuck ei osannut tuoda Snippetissä olevaa php koodia lähdetiedostoon. Nyt ei vika ollut palveluntarjoajassa vaan allekirjoittaneessa. Yksi pikku täppä oli väärässä kohdassa ja tekstieditorista oli unohtunut käydä muuttamassa > entitity named > raw:ksi.

No, nyt homma toimii ja sivuston kehitys on loppusuoralla. Nyt on semi voittaja olo, mutta kaikkea muuta oli tunnetilat noina ongelmien ratkonta päivinä.

Toivottavasti se päivää nousee huomennakin :)!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.