Joulunavaus nro 2, joulukoristeita, piparkakkuja

JoulupukkiHyvää Joulukuun alkua teille kaikille! Joko on joulukalenterien toiset luukut avattu?

Viime viikonloppuna tuli otettua kevyemmin ja lauantaina en ollut minkään tietokoneen kimpussa. Sunnuntaina jo sitten tovin olinkin, mutta vain hetken, kun piti hoitaa viikoittaiset varmuuskopioinnit kuntoon.

Viikon säät eivät oikein suosineet ja tuulet sekä vesisateet vain jatkuivat. Vuoden ajasta ja edellä mainituista syistä viikko oli ulkosalla hyvin harmaa sekä pimeä. Toivottavasti ensi viikolla olisi jo kuivemmat ja poutaisemmat kelit!

Vanhan Porvoon vaalikiertue eiku joulunavaus

Lauantaina 26.11.2011 oli vuorossa joulunavaus vanhassa Porvoossa. Sää oli viime vuoteen verrattuna 27 astetta lämpöisempi, nimittäin lämpöä oli tällä kertaa plus 7 astetta. Vettäkään ei onneksi satanut viime aikojen tapaan vaan oli poutapilvistä. Jos vettä olisi satanut, en olisi varmaan tapahtumaan mennyt katsomaankaan.

Tapahtuman ohjelma oli mielestäni viimevuotista huonompi. Viime kerralla tapahtumassa oli pukin ja Remu Aaltosen johdolla kovasta pakkasesta huolimatta lämmin tunnelma, nyt näin ei ollut.

Vanhan Porvoon joulunavaus

Eniten itseäni tapahtumassa kummastutti politiikan voimakkaasti mukaan tuominen varatuomari Sauli Niinistön muodossa, tämä oli jo ”hiukan” outoa. Eikö enää voida edes joulunavausta viettää ilman, että siitä tehdään jollain muotoa poliittinen. Ei Sauli ollut sattumalta paikalla puhumassa, kuinka hieno ja toimiva paikka Porvoo onkaan.

Olihan tilaisuus yrittäjien järjestämä, mutta silti tapahtuman pääsisällön olisi toivonut olevan enemmän joulunhenkeen painottunut. Nyt meininki oli valitettavan poliittista ja kaupantekoon painottunutta.

Joulukoristeita ja piparkakkuja

Sunnuntaina joulun odotus riistäytyi jo niin käsistä, että tuli laitettua valosarjat sekä joulukoristeet esille. Niin ja paistettua pipareita pakastekaapista löytyneestä taikinasta.

Piparkakkuja

Mtj-Art.com sivuston työstämistä

Viikon alkaessa jatkoin Mtj-Art.com sivuston työstämisen parissa. Hetken aikaa homma eteni hyvin, mutta sitten onnistuin kehittämään itselleni valikoiden kanssa ”ylitsepääsemättömiä” esteitä. Jotka oli tuttuun tapaan pakko ratkaista ennen kuin pystyin jatkamaan sivuston tekemistä. Hiukan jo ahdisti, mutta sitten löytyi Internetin syövereistä tiedon murusia joista pystyin sitten testaamisen kautta löytämään haluamani ratkaisut ja näin ollen sain sivustolle haluamani automaattisuuden mukaan.

Ongelmat olisi voinut ratkaista ”helpomminkin” tekemällä valikkoihin muutaman asian raaka koodilla, mutta kun kerta on lähdetty julkaisujärjestelmällä, Modx Revolution, asioita tekemään niin pitäähän siitä sitten heti alusta asti yrittää repiä kaikki hyöty irti!

Suunnitelmissani oli saada sivu julkaistua jo kuluvan marraskuun aikana, mutta niin ei valitettavasti tapahtunut, mutta ei sivuston julkaisua tarvitse sentään seuraavaan marraskuuhun asti odotella. Työt etenevät, vaikkeivät alkuperäisten visioiden mukaan, ja valmista uskon kuitenkin tulevan jo tämän vuoden puolella.

Paljon on teknisiä haasteita edessä ja opeteltava, sekä sisältöä viilattava ja kokonaan lisää tuotettava, mutta silti uskon ettei tuohon neljää viikkoa enempää mene.Vaikkakin kuluneellakin viikolla oli aika ajoin vaikeaa saada uutta sisältöä tuotettua. Pieniä taukoja välillä pidettyäni sain taas jotain kirjoitettua.

Kuten jo sanottua, ette tule kyllä välttymään siltä tiedolta, että milloin sivusto on julkaistu ;)! Tulen kyllä julkaisun jälkeen linkittämään sivuston sivuja sosiaalisen median tileilleni varmaan jo kyllästymiseenne asti, mutta teen tuon vain kerran. En aio jatkossa kaiken aikaa luukuttaa sivustoani joka paikassa, vain silloin, kun jotain uutta on tapahtunut.

Hyvää viikonloppua kaikille!

mtj-art. Get yours at bighugelabs.comMarkus Kauppinen – Valonkuvaaja

 

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.