Jääkiekon MM-kisat: Suomi 2 – USA 3

Jääkiekon MM-kisat on tältä vuodelta Leijonilta ohitse. Lopulta ei mitalikaan kovin kauaksi jäänyt, mutta riittävän kauaksi kuitenkin.

RUS 2 -FIN 3. IIHF 2013 - Helsinki, Finland. Kuvaaja: Markus KauppinenEnsimmäinen erä oli valitettavasti kuin toisinto kevään 2012 pronssiottelusta. Lepsulla asenteella peliin ja ensi minuutilla USA 1-0 johtoon.

Ajoittain löytyi parempaakin yritystä, mutta USA hallitsi enimmäkseen ensimmäistä erää. Ylivoimallaan USA teki jo 2-0 johto maalinkin.

Toinen erä

Toisessa erässä USA hallinnassa. Leijonat pääsi ajan myötä paremmin peliin mukaan. Paikkojakin alkoi syntymään, mutta USA maalivahti hoiti kaikki kohti menneet laukaukset. Useimmat Leijonien laukauksista, kun menivät suoraan ohitse maalista.

Toinen erä olikin lopulta enemmän Leijonan hallinnassa, tosin  oikeastaan vain näennäistä hallintaa, kuten lauantaisessa Ruotsi ottelussakin.

Kolmas erä

Kolmannessa erässä alkoi sitten Leijonaa kiinnostamaan voitto enemmän. Samalla heräsi untenmailla pelissä ollut yleisökin.

Päätöserässä alkoi myös sitten vihdoista viimein tulostakin tulla! Korpikoski ohjasi hienosti viivalta lauotun laukauksen suoraan ilmasta maaliin.

Hetki ensimmäisestä maalista oli taas aika tuulettaa Leijonien maalia. Tälläkin kertaa asialla oli Korpikoski, joka sai laukoa kiekon tyhjiin Granlundin hienon esityön jälkeen.

Tätä samaa taistelua olisi tarvittu myös lauantain Ruotsi ottelussa niin ehkäpä sitten olisi Suomi ollut mukana turnauksen viimeisessä ottelussa.  Hyvä, että ryhdistäytymistä tuli edes nyt pronssiottelun lopussa.

Tasatilanteessa ottelu muuttui hawaii kiekoksi. Päästä päähän mentiin ja molemmilla oli monia hyviä paikkoja mennä johtoon. Kumpikaan ei kuitenkaan enää onnistunut joten edessä oli jatkoerä.

Jatkoerä

Jatkoerä jatkui siitä mihin varsinainenkin peliaika jäi. Tahti verkastui alun jälkeen ja taas voimistui loppua kohden. Paikkoja maaliin oli molemmin, mutta Suomella useampi. Kukaan ei kuitenkaan onnistunut voittomaalia jatkoajalla tekemään, joten edessä oli voittolaukauskisa.

Viimeistelytaidoista päätellen ei kisa kovin hyvältä Leijonien kannalta ennakkoon vaikuttanut.  Ensimmäinen onnistuja oli kuitenkin Pesonen toisessa parissa. Näin Korpikoskelle avautui mahdollisuus tehdä voittomaali kolmannessa parissa, mutta se yritys päättyi ohilaukaukseen.

Galchenyuk onnistui kaksi kertaa ja hän myös varmisti USA:lle pronssiset MM-mitalit.

Tilastot

Maalit

00.58 0-1 Smith (Stastny , Moss)
15.58 0-2 Stastny (Trouba, Smith) yv
48.56 1-2 Korpikoski (Väänänen, Granlund)
52.18 2-2 Korpikoski (Granlund, Kontiola)
vl. 2-3 Galchenyuk

Maalivahdit

Raanta FIN 6+6+8+3=23
Gibson USA 8+10+15+3=36

Jäähyt

Suomi 1 x 2 min
USA 0 x 2 min

Finaalista

Kohta on edessä Sveitsi – Ruotsi finaali. Toivottavasti Sveitsin maha ei ole vielä täynnä, jos he vain jatkavat samaa peliä mitä ovat koko turnauksen pelanneet niin eiköhän Ruotsikin vielä kaadu! Sveitsin voitto tekisi hyvää niin suomalaisille kuin koko jääkiekolle.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.