Ilosaarirock 2011, flunssa ja WordPressin päivitys

Jaakko Laitinen ja Väärä RahaViime viikonloppuna tuli sitten vihdoista viimeinen käyttöä sekä vastinetta huhtikuun alussa hankituille Ilosaarirock lipuille, niin perjantain Sulo- kuin lauantain ja sunnuntain Ilosaarirock lipuille. Parasta vastinetta lipuille tarjosivat loistavasti keikkansa vetäneet Sielun Veljet, jonka vuoksi Joensuuhun tahdoin lähteä tai siis oli pakko lähteä! Tulihan tuota keikkaa jo odoteltua sellaiset viisitoista vuotta.. Olihan siellä monta muutakin mieluisaa esiintyjää, kuten Apulanta, Samuli Putro ja Neljä Ruusua, mutta yksi oli yli muiden eli Siekkarit!

Viikonlopun aikana tuli myös räpsittyä digipokkarilla satoja kuvia, joista jossain vaiheessa kaivan esiin ne parhaimmat ja sitten myös ne julkaisen Internetin ihmeellisessä maailmassa. Lisäksi tulen kirjoittamaan jokaisesta festari päivästä oman blogin johon sitten noita parhaimpia otoksia liittelen. Näiden julkaisemisesta en osaa mitään muuta sanoa kuin, että kyllä ne tämän vuoden puolella tulen julkaisemaan.

Festarien johdosto tuli myös mukavaa taukoa kouluasioihin eli oli siinäkin mielessä ihan kunnon lomaa tuo mennä viikonloppu. Säistäkin sen verran, että varsin suotuisat olivat. Perjantaina +20 ja poutapilvistä. Lauantaina sen sijaan oli jo päivällä ajoittain tuskaisen kuumaa, mutta onneksi löytyi myös varjoisia paikkoja. Iltaa kohden pilvisyys lisääntyi, mutta sadetta saatiin vasta sitten, kun Siekkareiden keikka oli päättynyt. Silloin sade tekin hyvää ja se mukavasti viilensi riehaantunutta juhla kansaa. Sunnuntaina päivällä oli jälleen helteisen kuumaa, mutta iltaa kohden jälleen taas mukavasti viileni.

Maanantaina koitti paluu arkeen ja se tarkoitti matkaa kohti kotia. Matka kävi itä rajaa pitkin ja ilmastointi autossa takasi mukavan viileyden koko matkaksi. Ilmaistoinnin käyttö takasi myös sen, että tiistai aamuna kurkku oli niin kipeä ettei tehnyt mieli mitään puhua, mutta ei liiemmin ollut tarviskaan. Keskityin vain lukemaan ja kuuntelemaan juttuja Siekkareiden keikasta Internetin syövereistä. Kurkkukipua seurasi myöhemmin päivällä pääkipu ja muitakin perus flunssan oireita (kuten pientä kuumetta) sekä reistaileva polvikin jatkoi olemassa olemisen muistuttamisestaan. Mut meneehän se sanontakin näin ”reissussa rähjääntyy”, näin taisi käydä.

Sielun Veljet soittivat seuraavat kappaleet: 1. Lapset 2. Nukkuva hirviö 3. Satama 4. Aina nälkä 5. Mustamaalaan 6. Tuulelta vastauksen saan 7. Järviä, järviä 8. Karjalan kunnailla 9. Yö erottaa pojasta miehen 10. Volvot ulvoo kuun savuun 11. Säkenöivä voima 12. Ihminen 13. Kansallispäivä 14. Tiskirätti 15. Elintaso 16. Laatikoita 17. Emil Zatopek 18. Kevät 19. Ikävä 20. On mulla unelma 21. Laulu Encore 1: 22. Rakkaudesta 23. Kanoottilaulu 24. Peltirumpu Encore 2: 25. Huda huda

Lopuksi vielä linkki Youtube soittolistaani, johon keräsin löytämiäni Sielun Veljet videoita menneestä Ilosaarirockista.

Sekä tässä lista muihin Ilosaarirockista ihmisten tallentamiin videoihin..

Valonkuvaajan blogi

Pienessä kuumessa päätin vihdoista viimeinen päivittää WordPressillä pyörivän blogini ja tällä kertaa kaikkien lisäosien ja itse WP:n päivitys sujui ongelmitta :)! Tällä kertaa myös muistin ottaa täydellisen varmuuskopion koko Valonkuvaaja.com sivustosta, jos jokin olisi mennyt vikaan.

Näin muutaman päivän ensi havaintona pitää kyllä sanoa, että kovin ”tahamiseksi” muuttui tämä WP päivittämisen jälkeen. Mistähän moinen johtuu?

Yksi valokuvistani päätynee dekkarin suojapaperiksi..

Viikolla otettiin yhdestä kuvatoimistosta yhteyttä, jossa kuviani on myynnissä, ja kerrottiin että yksi kuvani olisi menossa kaupaksi erääseen kirjaan kansipapereiksi. Tämä oli kovin positiivinen yhteydenotto :), saisi tulla vaikka päivittäin vastaavanlaisia, näihin en kyllästyisi koskaan!

Pelkän kuvamyynnin lisäksi tästä voipi olla jonkinlaista yleistäkin hyötyä kuvausharrastukseni mainostamisen kannalta. Nimittäin kyseisen kuvatoimiston ehdoissa on maininta, että kuvansa sieltä hankkinut pitää kuvaa käyttäessää mainita myös kuvan ottajan nimi. Joten kunhan asiakas noudattaa sopimuksia niin nimeni päätyy kirjan kansipaperiin ja sitä kautta tuota mahdollista mainontaa myös tulee itselleni!

Nyt kun tuli otettua puheeksi kuvien myynti niin kuvia on mennyt tänä vuonna kaupaksi ennemmän kuin koskaan sinä aikana, kun olen kuvia myynnyt eli vuodesta 2007 lähtien. Ei menekki vieläkään kovin suurta ole, mutta suunta on ollut kaiken aikaa oikea eli kuvia on mennyt kaupaksi enemmän ja tänä vuonna tosiaan eniten! Voi kumpa vain saisi tehtyä sen omankin jakelukanavan niin ei menisi kaikki kuvista tulevat rahat välittäjälle ja verottajalle..

Uutisista poimittuja

Hyvää viikonloppua kaikille!

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.