HPK taisteli tiensä jatkopeleihin voitolla HIFK:sta

Torstai 13.3.2014 oli toivoa täynnä ja HPK:n kannattajien osalta toiveet täyttyivät! Rinkelinmäellä pelattu HPK – HIFK ottelu oli Marko Tuulolan ja Ville Peltosen viimeisen runkosarjan ottelu.

HPK - HIFK 13.3.2014, Tuulolan ja Peltosen viimeinen runkosarjaottelu. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Heidän saavutuksiaan juhlistettiin ennen ottelun alkua ja Marko Tuulolaan vieläkin enemmän ottelun päätyttyä.

Kahden edellä mainitun merkittävän jääkiekkoilijan viimeisen runkosarjaottelun lisäksi pelissä oli panoksena paljon muutakin.

Runkosarjassa HPK oli sijalla 11 ja tasapisteissä sijalla 10 olleen Ilveksen kanssa. Ilves oli edellä useamman 3 pisteen voittojen turvin. Näin ollen Kerhon piti voittaa oma pelinsä ja Ilves ei saanut voittaa omaa otteluun varsinaisella peliajalla.

Tämän lisäksi Juuse Sarokselle toivottiin nollapeliä, jonka myötä hän olisi mennyt tulokas maalivahtien nollapelien ennätyksen kärkeen. Ennen ottelua hän jakoi ennätyksen Riku Heleniuksen kanssa.

HPK - HIFK 13.3.2014, Tuulolan ja Peltosen viimeinen runkosarjaottelu. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Aivan kaikki toiveet eivät toteutuneet, mutta paljon kuitenkin. Kerho sai hyvän alun otteluun ja he menivätkin nopeasti 1-0 johtoon. Ensimmäisessä erässä oli paikkoja useampiinkin osumiin, mutta niitä vain ei tullut. Pelaajat yrittivät liiankin hienoja maaleja. Olisi vain pitänyt laukoa jo aikaisemmin ja jättää välillä syöttämättä. Silloin olisi saattanut tulla enemmän osumia.

HPK - HIFK 13.3.2014, Tuulolan ja Peltosen viimeinen runkosarjaottelu. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Toinen erä oli sekavampaa peliä. Tärkeintä tietysti oli se, että Kerho onnistui kuitenkin tekemään kaksi lisää. Peli olikin kahden erän jälkeen 3-0.

HPK - HIFK 13.3.2014, Tuulolan ja Peltosen viimeinen runkosarjaottelu. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Kolmannessa erässä Kerho alkoi jo sitten liikaakin varmistelemaan ja ote pelistä karkasi. HIFK:lla oli enemmän paikkoja ja ajassa 55:59 Janos Hari katkaisi Juuse Saroksen nollapeli ennätyksen jahtaamisen. Maali jäi samalla ottelun viimeiseksi.

Pelin päätyttyä Ville Peltonen ja Marko Tuulola saivat paljon muilta pelaajilta onnitteluja. HIFK :n pelaajat poistui areenalta ja Kerho otti Marko Tuulolan johdolla kentän sekä yleisön haltuun. Tuulolan kunniakierrosten aikana hallissa kerrottiin tilanne Tampereelta ”Lukko johtaa peliä 4-1” ja halli oli revetä lopullisesti liitoksistaan, sillä silloin oli jo varmaa Kerhon jatkoon meno.

HPK - HIFK 13.3.2014, Tuulolan ja Peltosen viimeinen runkosarjaottelu. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Tunnelma koko pelin ajan ja ennekin oli jotain sellaista mitä ei ole muutamaan vuoteen Rinkelimäen saanut kokea. Ajoittain pelin aikana tunnelma oli samaa luokkaa kuin mestaruus vuoden keväällä ja aikoinaan liigaan nousemisen aikoina.

Toivottavasti eiliseen voittoon ei purkautunut se kaikki taistelu ja asenne jota joukkueesta on löytynyt viimeisen 10 ottelun aikana, joka on ollut jo Kerholle pudotuspeliaikaa. Olihan eilinen jo Kerholle pikku finaali.

Voi kumpa takki ei olisi tyhjä ja energiaa riittäisi huomenna alkavaan Lomarengas kierrokseen, jossa vastaan tulee toistaiseksi viimeistä Liiga kautta pelaava Jokerit. Oikeastaan on ihan hyvä, että vastaan tulee Jokerit. Jokereita vastaan Kerho on yleensä pelannut hyvin, ei tosin Ilmalassa. Lisäksi Jokereita ei ole oikein napannut pelaaminen koko kautena ja sen sijaan Kerho on tällä hetkellä Liigan kuumin joukkue.

Näin Kerhon kannattajana vaikuttaakin asetelmat ensimmäiselle kierrokselle joka liiankin hyviltä. Eikä sitten mahdollinen toinenkaan kierros Kärppiä vastaan oikeastaan huonommalta vaikuta. Myös Kärppiä vastaan Kerho on osannut yleensä pelata hyvin ja voittojakin on tullut tasaisesti. Pidemmälle ei auta nyt vielä spekuloida vaikka olisihan se enemmän kuin mukavaa huhtikuun lopussa olla juhlimassa HPK:n toista mestaruutta :)!

Videoklippi Marko Tuulolan kunniakierroksesta

Ilvekseltä lisäksi tarvittua apua

Ainoastaan Kerhon voitto ei olisi jatkoon riitänyt vaan samalla Ilves ei saanut voittaa peliään Lukkoa vastaan varsinaisella peliajalla.

Näin ei onneksi Ilveksen hyvästä alusta huolimatta käynyt. Lukko voitti lopulta Ilveksen 1-4 ja näin varmistui lopulta Kerhon jatkoon meno.

Lisää aiheesta Internetissä

http://www.hpk.fi/infernaalinen-kotiyleiso-siivitti-kerhon-pleijareihin

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.