Google PageSpeed – testausta ja optimointia

Google logoAika ajoin on hyvä testata verkkosivujen nopeutta ja optimointi mahdollisuuksia Googlen ilmaisella PageSpeed palvelulla. Verkkosivujen teko- ja kehitysvaiheissa tulee automaattisesti testattua sivustoa tällä palvelulla, mutta sen jälkeen palvelun käytöstä tulee satunnaisempaa.

Nyt 27.2.2013 tuli aika tarkistaa Valonkuvaaja.com perussivuston tilanne ja katsoa onko jotain parannusta saada aikaiseksi verrattain helposti?

Suoritin testin www.valonkuvaaja.com – sivulla, jolla aiemmat testitkin olen tehnyt, joten ne ovat vertailu kelpoisia keskenään. Viimeisestä tilastoidusta tekstistä on aikaa vuosi ja silloin kyseinen sivu sai 90/100 pisteet. Nyt pisteet olivat aluksia 91/100.

Korkean prioriteetin ongelmissa oli kehotus muutaman kuvan tiedostokoon pienentämisestä. Suurin parannus luvattiin taustakuvan pienentämisestä. Pienensinkin sitä yli 30% ja tulos muuttuikin muutamalla pisteellä eli jo 94/100.

Tulosta voisi yhä parantaa omilla toimilla jonkin verran, mutta tuskin 1 pistettä enempää. Valtaosa parannus ehdotuksista koskee sivuilla olevia Googlen ominaisuuksia, kuten Google Analyticsiä. Sen toimintaan, kun ei paljoa voi vaikuttaa niin pitää nyt tyytyä tuohon tulokseen.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.