Kokemuksia NordicNest.fi verkkokaupan asiakaspalvelusta

Taustatarina kattovalaisimen hankinnasta

Olen yrittänyt hankkia puolivuotta kattovalaisinta johon sopisi tavalliset E27 kantaiset led-polttimot. Kattovalaisimessa pitäisi olla koukku ja sen tulisi kiinnittyä siististi yleisesti käytössä olevaan valaisinpistorasia kanteen.

Tämä osoittautui todelliseksi haasteeksi itselleni ja yllättäen myös kattovalaisimia myyville kaupoille.

Julkaisen nyt sarjan erilaisista yrityksistä hankkia sellaista, lopulta löysin sopivan ja vastauksen sen sopivuudesta valaisinpistorasiaan sain suoraan valmistajalta kolmessa minuutissa sähköpostitse (oli vain vaikeaa löytää tuo sähköpostiosoite).

Niin ja nämä kaikki julkaisemani kysymykset koskevat yhtä ja samaa lamppua, joka lopulta osoittautui sopivaksi kattovalaisimeksi.

 

Sähköpostia asiakaspalveluun

Positiivista oli se, että vastaus tuli muutamassa päivässä ja Suomeksi. Itse kysymykseen ei vastattu mitenkään. Kysyin sopiiko se katossa olevaan valaisinpistorasiaan (kerroin sen mitat tarkasti sekä siinä olevasta koukusta) ja vastaukseksi sain linkin kattovalaisimen verkkokaupan sivulle. Tämä tuntui jo täydeltä HV-asiakaspalvelulta.

Paremmin googletettuani tuota firmaan, huomasin kokemusten olevan sitä tasoa etten olisi sieltä muutenkaan mitään tilanut – joten hyvä vain, että eivät vastanneet kysymykseeni mitenkään.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.