Vuoden kuvaaja ja palvelunestohyökkäykset

Viikolla osallistuin viimeiseen Vuoden kuvaaja osakilpailuun. Tuossa Kamera-lehden vuotuisessa kisassa tuli itselleni ensi kertaa menestystä viime vuonna ja sama tarkoitus oli tällekin vuodelle.

Aivan putkeen ei ole vielä tuon suunnitelman kanssa mennyt. Ensimmäiseen osakilpailuun sentään osallistuin, mutta kuvani ei yltänyt top 25 joukkoon. Sitten seuraavat kaksi kisaa meni ohitse ja nyt viimeiseen onneksi ehdin osallistua, viimeisenä osallistumispäivänä :).

Toivottavasti menestystä tulee sen verran, että pääsen top 25 joukkoon. Silloin saisin taas joulukuusen alle jotain paketoitavaa eli Vuoden kuvaaja 2014 kirjan. Kirjan saavat kaikki vuoden aikana kisan jossakin osakilpailussa palkittujen joukkoon päässeet. Kirjassa siis julkaistaan kilpailun top 100 kuvat. Tulipa selitettyä hiukan sekavasti, mutta toivottavasti ymmärsitte.

Oulangan kansllispuisto. Kuvaaja: Markus Kauppinen

WordPress sivustojen palvelunestohyökkäykset

Valitettavasti nyt syksyn aikana on taas WordPress sivustoihin kohdistuneet palvelunestohyökkäykset kasvaneet. Eikä tämä blogini ole valitettavasti ollut poikkeus.

En usko, että sivustoni on kenenkään varsinainen kohde vaan osa jotain isompaa yleistä hyökkäystä. Hyökkäysten aktiivisimpana aikana sitä aina jollain tasolla pelkää, että milloin he onnistuvat tavoitteessaan. Hiukan aina kylmää, kun käyn päivittäin tarkistamassa sivustojani että ovatko ne vielä pystyssä vaiko eivät?

Onneksi ei vielä kertaakaan ole täydellisesti hyökkäykset / kaappaukset onnistuneet, mutta muutaman kerran on onnistuttu sivustolle ohjaamaan sinne kuulumatonta sisältöä. Kyseiset ongelmat olen saanut poistettua palauttamalla sivuston takaisin varmuuskopiosta.

Turhauttaa tuollaiset tyypit jotka kyseistä toimintaa harrastaa. Sitä vain toivoo, että voisi tätä sivustoa kaikessa rauhassa ylläpitää, mutta niin ei vaan voi. Sen sijaan pitää jatkuvasti päivittää sivuston julkaisujärjestelmää, plugineita ja mahdollisia uusia tietoturva-asioita. Jottei joku onnistuisi sivustoa jotenkin rikkomaan.

Muutaman kerran olenkin jo ollut aika lähellä lopettamaan tämän leikin ja siirtymään toisiin projekteihin. Jotenkin sitä on kuitenkin vielä jaksanut taistelua jatkaa ja toivottavasti voimia riittää jatkossakin. Nimittäin pidän suuresti tästä sivustostani ja ehkäpä muutama muukin.

Auringonlasku Levillä. Kuvaaja: Markus Kauppinen

En henkilökohtaisesti pidä mitenkään mahdottomana niitä puheita, joiden mukaan koko netin kaatuminen ei ole enää kovin kaukana. Niin paljon tässä ympäristössä on kaikenlaista epämääräistä toimintaa kaiken aikaa liikkeelle. No, nyt meni synkäksi mutta sellaistakin se elämä toisinaan täällä internetinkin maailmassa on, oikeasta maailmasta puhumattakaan. Rauhallisempia aikoja toivoen.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.