Viikkoblogi: Wanaja Festival, Kuumaa Huumaa, KNP

Heinäkuu päättyi kuluneella viikolla ja nyt ollaan jo elokuussa. Elokuu kuulostaa jo pahasti syksyltä ja kyllähän se sitä jo jonkin verran onkin, mutta vielä on kesääkin jäljellä.

Heinäkuun säät olivat suotuisat valokuvauksen kannalta. Vettäkin satoi, mutta enemmän oli aurinkoista. Tosin oikeilla varusteilla vesisadekin on hyvä kuvaussää, kuten mikä tahansa muukin. Valitettavan tuulistakin oli ja siitäkin syystä makrokuvaus jäi valitettavan vähälle, siihen pitäisikin löytää vielä nyt loppukesästä lisää aikaa.

Wanaja Festival

Tänä vuonna tuli käytyä Hämeenlinnan Linnanpuistossa järjestetyssä Wanaja Festivaaleilla 19.-20.7.2013. Syitä oli muutama esiintyjälista oli (osittain) kiinnostava ja etenkin se, että mukaan sain ottaa myös järjestelmäkaran.

Wanaja Festival - Ismo Alanko. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Ismo Alanko – Wanaja Festival 2013

Tällaiseen mahdollisuuteen piti tietysti tarttua. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana oli mahdollista harjoitella tapahtumakuvausta.

Kuvia kertyi noin 2500 kappaletta.  Nyt olen huonoimmat otokset poistanut ja määrä on pudonnut jo alle tuhanteen. Määrä tulee putoamaan tuosta vielä huomattavasti, nimittäin jätän kiintolevylle vain 20-30 kuvaa / esiintyjä.

Noita parhaita otoksia tulen aikaan laittamaan näytille myös tänne Valonkuvaaja.com sivustolle.  Sellaisiakin otoksia tuli otettua, joita voi laittaa näytillekin :)!

Tosin kyseisessä tapahtumassa kävi jälleen ilmi se, että kuvauskalusto voisi olla parempikin. Niin kamera kuin etenkin objektiivi osasto, mutta sehän on paras kamera mikä milloinkin on käytössä, joten ei tuosta enempää.

Kuumaa Huumaa

Kuumaa Huumaa tapahtumassakin tuli käytyä lauantaina 27.7. Tänä vuonna ei laskuvarjohyppääjiä näkynyt, mutta kuumailmapallojen yhteislähtöä olin paikanpäällä todistamassa kameran kanssa.

Kuumaa Huumaa 2013. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Kuumaa Huumaa 2013 – Hämeenlinna.

Kuumailmapallojen lisäksi tapahtumassa oli useita radio-ohjattavien lentävien kapistusten esityksiä ja olihan ilmassa myös ihan oikeitakin lentokoneita.

Tuostakin tapahtumasta on aikanaan tulossa kuvia näytille tälle sivustolle.

Kuusamo Nature Photo

Suuren osan heinäkuun päivistä vei kuvien työstäminen Kuusamo Nature Photo valokuvauskilpailuun. Luomu -sarja ei niinkään aikaa vienyt, mutta Luova -sarja sitäkin enemmän.

Työstin Luovaan sarjaan kaksi uutta kuvaa, joilla tietysti tavoittelen kisassa mahdollisimman hyvää menestystä! Vielä ei ole mistään kuvakilpailusta voittoa irronnut, joten jokohan olisi nyt ensimmäisensijan  aika ;)?

Tänä vuonna osallistuin kisan kahteen sarjaan: Luomuun (4:llä kuvalla) ja Luovaan (3:lla kuvalla).

Hyvää viikonloppua teille kaikille!

Valonkuvaaja – Markus Kauppinen

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.