Viikkoblogi: Uusi pito mailaan, Kuvajulkaisujen ajastus

Luontokuvaus - Vihreä toukka. Valokuvaaja: Markus KauppinenViikko alkaa olemaan pulkassa ja on aika suunnata ajatukset viikonlopun suunnitelmiin. Viisi päivää on pitkä aika ja siinä ajassa ehtii tekemään yleensä paljon asioita niin myös tällä viikolla.

Ajastin blogini viikoittaiset sunnuntain kuvajulkaisut kokonaan tälle vuodelle ja hiukan jo vuodelle 2014. Tarkoitus on jossain vaiheessa ajastaa jo ensi vuodenkin kuvajulkaisut pääosin, mutta niillä ei ole mikään kiire.

Talvi on ollut yksi historian vähän aurinkoisimmista, mutta onneksi kuluneella viikolla aurinkokin on aika ajoin näyttäytynyt. Viikonloppunakin pitäisi sääennustuiden mukaan aurinko paistaa koko maassa, ainakin jossain vaiheessa.

Parempaa pitoa salibandymailaan

Viikolla saapui pieni paketti kotiovelle tuotuna Hollannista. Paketissa oli toissa viikolla tilaamani Canadiens gripit salibandymailoihini. Joten homma toimi tämänkin yrityksen kanssa kuten pitikin, huoleni olivat siten turhat.

Grippien vaihtamisessa oli aluksi pientä säätöä, mutta kyllä ne lopulta hienosti paikoilleen asettuivat ja mailat ovatkin nyt kuin uudet :)! Pito on aivan toista luokkaa kuin ennen vaihtoa ja nyt käsiin ei tulee hiertymiä, joita todella kuluneet gripit jo loppuaikoina aiheuttivat.

Valokuvanäyttelyn suunnittelua

Viikolla käytin hetken jos toisenkin tulevan valokuvanäyttelyn parissa. Selasin muistiinpanoista lävitse pohtimiani sopivia nimiä sekä mietin uusia nimi ehdokkaita. Vielä ei voittajaa löytynyt, mutta eiköhän se kohta löydy.

Tein ensimmäiset koevedos tilaukset näyttelyyn tulevista valokuvista. Lisäksi tein samoista kuvista yhdeksän kuvan arkkeja joita tilasin sitten 10x15cm valokuvina. Aion jatkaa tulevassa kolmannessakin yksityisnäyttelyssäni aiemmista näyttelyistä tuttua linjaa siinäkin mielessä, että näyttelyssä on ilmaiseksi jaossa pieniä kuvia valokuvistani.

Enimmäkseen nuo ilmaisen pienet kuvat ovat samoja kuvia kuin mitä näyttelyssäkin on mukana, mutta niistä löytyy myös sellaisia kuvia joita ei kyseisessä näyttelyssä ole mukana. Tällä tapaa näyttely jatkuu oma teoksenaan myös noissa pienissä muistoksi tarkoitetuissa kuvissa.

Nuo pienet muistot näyttelystä ovat osoittautuneet edellisissä näyttelyissä kovin suosituiksi ja niitä onkin pitänyt käydä muutaman päivän välein viemässä lisää tarjolle. En ole niitä ennakkoon laskenut, mutta useampi sata niitä on matkaan lähtenyt. Tällä kertaa pitäisikin laskea kuvat ennen ja jälkeen näyttelyn, jotta saisin tarkan tiedon niiden menekistä.

Kitaran viritystä ja soitannon opettelua

Projekteja ja tavoitteita itselläni piisaa kaikenlaisia, yksi niistä on oppia soittamaan kitaralla jokin kappale. Viikolla sain intoa ottaa pölyttyneen kitaran nurkasta.

Ensiksi kitara piti saada joten kuten vireeseen. Etsin Internetin syövereistä hyvää ilmasta viritysohjelmaa ja sellainen löytyi http://www.nch.com.au/tuner/index.html sivulta eli PitchPerfect Guitar Tuner sovellus. Se on maksuton ja ainakin näin musiikista liiemmin mitään tietämättömälle toimiva ohjelma.

Jotain tuttua (ja monille niin tylsää), kun piti opeteltavaksi löytää niin etsinkin Metallican klassikko slovarin Nothing Else Matters kappaleen tabulatuurit seuraavalta sivulta tabs.ultimate-guitar.com/m/metallica/nothing_else_matters_tab.htm.

Kaukana on se hetki, kun edes tuon alusta selviää. Plussaa siinä on se, että alku on niin tuttu, jotta sen ehkä jossain vaiheessa voisikin oppia soittamaan. Vielä, kun saisi tuosta harjoittelusta jokapäiväistä niin ehkäpä vuoden lopussa jo tuon alun soittaminen onnistuisi jotenkin..

VLK-sivuston ulkoasun päivityksen luonnostelua

Vuoden alussa kerroin tulevan vuoden suunnitelmista VLK-sivuston suhteen ja nyt niistä yksi on edennyt  jo hyvään vaiheeseen.

Valonkuvaaja.com pääsivuston ulkoasu on kohta vuoden vanha ja muutenkin se on ollut valitettavan ”sekava”. Lisäksi siinä on isohko taustakuva. Ei se iso laajakaista liittymille ole, mutta hitaammilla mokkuloilla sen ensi lataaminen kestää liian kauan.

Ensi lataantumisen hitaus on ongelma uuden sivusto version julkaisusta lähtien. Matkan varrella olen sitä parhaani mukaan keventänyt, mutta nyt jaksoin palata asiaan ja aloin samalla suunnittelemaan päivitystä koko ulkoasuun.

Toistaiseksi mukana on hyväksi kokemani elementit, mutta sivupohjan elementtien fyysisen tiedostokoon lisäksi olen pyrkinyt löytämään ratkaisuja, jotka parantaisivat käyttäjäkokemusta muutenkin.

Uuden ulkoasun julkaisusta en osaa vielä tarkkaa aikaa kertoa. Sen verran lupaavasti projekti tällä viikolla eteni, että eiköhän uusi ulkoasu ole käytössä pääsiäiseen mennessä.

Hyvää viikonloppua teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.