Viikkoblogi: Salibandy mailan grippi, Apuraha, Penkkarit

Sinisorsa pesue. Valokuvaaaja: Markus KauppinenViikko alkaa olemaan kohta arkipäivien osalta pulkassa ja edessä siintää muutaman päivän pituinen viikonloppu.

Viime viikot ovat menneet hyvin talvisissa keleissä. Joillakin paikkakunnilla on hätyytelty kaikkien aikojen lumiennätyksiäkin. Joten lumesta ei ole ollut pulaa tänäkään talvena.

Viime viikkoina on tullut taas tehtyä kaikenlaista, mutta aikaisemmista viikoista poiketen tutustuin muutamana päivänä Magento verkkokauppaan. Pätevän oloinen verkkokauppasovellus, josta löytyy avoimen lähdekoodin ilmainenkin versio. Magentoon pitää tutustua enemmänkin, mutta näin lyhyellä kokemuksella se on ainakin hyvä haastaja toiselle ilmaiselle verkkokaupalle ZenCartille.

Viikolla tapahtui paljon muutakin, joista seuraavaksi tarkemmin. Yleisesti ottaen voin kuitenkin tämän alkupuheen lopuksi sanoa, että viikko oli hyvin positiivista aikaan :)!

Salibandymailan gripin etsintää

Muutamien viikkojen ajan olen yrittänyt löytää vanhaan Canadien salibandymailaan uutta grippiä.

Ensiksi yritin etsiä Canadienin omaan grippiä. Googletin Canadien tuotteita ja nopeasti selvisi, että suomesta saa vain mailoja. Sitten laajensin hakua ulkomaille ja keski-euroopasta löytyi muutama kauppa joiden myyntilistoilta löytyi myös Canadien grippejä. Kyseisten verkkokauppojen toimituskulut olivat kuitenkin 15€, joten unohdin ne.

Sitten aloin etsimään muiden merkkien grippejä ja löytyisikö niistä grippiä, joka olisi täysin musta. Sen verran nirso olen, etten halua laittaa Canadien mailaani grippiä jossa lukee näkyvästi jonkin muun valmistajan nimi.

Tuollainen täysin musta grippi löytyikin lopulta Exeliltä. Sitten alkoikin parin viikon pituinen tuotteiden ostaminen ja palauttaminen. Monet kaupat myivät Exelin täysin mustaa grippiä, joka ei sitten kuitenkaan sitä ollut. Exel 2Good 2 gripissä onkin Exelin teksti valkoisella tai ainakin niissä kaikissa joita eri kaupoista tuolla nimellä ostin / tilasin.

Tällä viikolla meni hermot tuohon ostamiseen ja palauttamiseen. Otinkin yhteyttä yhteen Hollantilaiseen yritykseen ja sain sieltä tilattua Canadiensin mustan gripin. Hiukan tuo ulkomailta tilaaminen arveluttaa, vaikkakin aikaisemmat kokemukset ovatkin niistä hyviä.

Maksoin ostokset luottokortilla, joten jos ongelmia tulee tai tuote jää tulematta kokonaan on luottokunnasta silloin apua. Toivottavasti kuitenkin tilaamani grippi tulee ja siten saan vanhaan salibandymailaan paremman otteen. Tällä hetkellä, kun mailan grippi on todella huonossa kunnossa. Paikoittain grippi on jo niin kulunut, että vain liimapinta on näkyvissä.

Maailma terävöityi

Ainakin toviksi siirryin taas terävämpään aikaan, kun sain viimein tilaamani silmälasit. Tosin ihan putkeen eivät kaikki tässä hankinnassa menneet.

Myyjiltä jäi monia asioita kertomatta, jotka tietäessäni olisin tilannut toisenlaiset lasit. Nykyiset lasit poikkeavat edellisistä laseista liian paljon ja sen saan tuntea joka päivä.

Uusissa laseissa ei ole tassuja jotka pehmentävät painoa nenänvarteen. Nykyiset lasit rikkovat ihon nenästä ja siten aiheuttavat kipua. Sangat ovat huomattavasti paksummat ja se tuo omat kiputilansa. Paksummat sangat kaventavat myös näkökenttää.. Joten terävämpää näkyvyyttä lukuun ottamatta suunta oli valitettavasti monta askelta huonompaa.

Muutama vuosi näillä kakkuloilla pitäisi kuitenkin yrittää eteenpäin mennä ja sitten hankkia samanlaiset lasit jotka ennen näitä omistin.

Apuraha valokuvanäyttelyä varten

Muutama kuukausi sitten kirjoittelin, että hain apurahaa Kansan sivistysrahastosta tulevaa valokuvanäyttelyä varten. Keskiviikkona 13.2. apurahan saajat julkistettiin (http://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/sakn-kulttuurirahasto-jakoi-26-apurahaa-2013-02-13).

Ilokseni sain huomata, että listan alkupuolelta löytyi nimeni :)! Sain hakemani apurahan ja se mahdollistaa kahden viikon valokuvanäyttelyn järjestämisen tänä vuonna.

Näyttelyn ajankohta on loppu vuodesta. Näyttelyn valokuvat ovat jo pääosin valittu, mutta vielä löytyy tilaa tulevan kesän ja syksyn huippu otoksille! Sellaisihan on tietysti tulossa tänäkin vuonna ;).

Näyttelyyn tulee noin 30-40 valokuvaa. Pääosin luontokuvia, mutta joitain kuvia myös rakennuksistakin.

Tälläkään kertaa näyttelyni ei tule siis keskikittymään johonkin yhteen aiheeseen vaan on laaja-alaisempi kokonaisuus valokuvistani.

Lisää tietoa näyttelystä tulee vielä tämän kevään aikana. Tarkoitus on julkaista silloin näyttelyn ajankohta, paikka ja nimi.

Penkkariajeluita kuvaamassa Hämeenlinnan torilla

Torstaina vietettiin ystävän päivän lisäksi penkkareita. Sää oli harmaatakin harmaampi, mutta muuten hyvä. Niinpä lähdinkin pitkästä aikaa valokuvaamaan, koska hyvä syykin oli olemassa. Vaikkakin ei valokuvaamiseen läheskään aina mitään hyvää syytä edes tarvitse, se kun on niin mukavaa :).

Hämeenliina torille saavuin hyvissä ajoin jo vähän jälkeen kello yhdentoista. Ensimmäiset rekat ilmaantuivat torin laidalle puoli kahdentoista aikaan.

Samaa tahtia, kun rekkoja tuli lisää niin myös tuli myäs väkeä lisää torille tapahtumaa seuraamaan. Parhaimmillaan torilla olikin paljon ihmisiä. Varmaan enemmän kuin kuukausittain järjestettävillä suur-markkinoilla.

Kuvia tapahtumasta kertyi kolmatta sataa. Vielä en ole ehtinyt niitä käymään läpi, mutta kun vain ehdin niin tulen sitten niistä parhaimpia julkaisemaan ainakin täällä blogissani.

Hyvää viikonloppua teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.