Viikkoblogi: Mtj-Art.com sivuston päivitystä, Karjala-turnauksessa

Edellisesti viikkoblogista on jo ehtinyt kulua useampi viikko. Pahoittelut tuosta, mutta ei vain ole ollut aikaa kirjoitella menneiden viikkojen aikojen tapahtumia. Ehkä jatkossa aikaa löytyy taas paremmin tai sitten ei, sen tulevaisuus näyttää aikaan.

Sen verran menneistä mainitsen, että lokakuussa kävin testaamassa yhtenä päivänä eBaysta hankkimiani salamalaitteiden radiolaukaisimia. Ne ovat merkiltään iShoot PT-04G ja hinta kahdelle vastaanottimille ja yhdelle laukaisimelle oli noin 50 euroa. Eivät siis varmaankaan mitään järin laadukkaita vekottimia, mutta toimiviksi todettuja.

Kirjoitan jossain vaiheessa kyseisistä radiolaukaisimista tarkemman selonteon jota tulen höystämään esimerkki valokuvin.

Mtj-Art.com sivuston päivitystä

Viikolla löytyi aikaa tovin telakalla olleen Mtj-Art.com verkkosivustoni päivitykselle. Pientä viilausta tuli tehtyä muutamalle sivulle, mutta suurimman korjauksen tein sivuston sivukarttan automaattisesti tuottavaan XML Sitemap Generator ohjelmaan.

Jo kesällä huomasin, ettei sovellut toimi kuten pitäisi. Se ei jostain syystä pystynyt enää löytämään sivuston sivuja. Kysyin kuluneella viikolla asiasta uudemman kerran ohjelman asiakastuesta ja tällä kertaa sain vastauksen jolla ongelma ratkesi.

Olin itse etsinyt vikaa monesti useista sivuston asetustiedostoista ja todennut ne kerta toisen jälkeen ihan toimiviksi. Syy olikin siinä, että jostain syystä sivusto esiintyi ilman www. etuliitettä.

No, tuota ei voi säätää sivuston kautta, mutta Googlen Webmaster Toolsin kautta tuohon pystyi vaikuttamaan tai siis siihen miten sivuston haluaa ensisijaisesti verkossa näkyvän. Tein tarvittavat muutokset Googlen palveluun. Putsasin sivuston välimuisti. Poistin ja asensin uudestaan tuon Sitemap Generatorin. Sitten säädin ohjelman asetukset mieluisiksi ja ajoin sivukartan teon uudestaan.. Nyt se indeksoi kaikki sivuston sivut ja sivustolla olevat kuvat ongelmitta.

Hiukan hämäräksi yhä jäi miksi sivuston indeksointi onnistuu mtj-art.com eikä www.mtj-art.com polulla? Yhtäkaikki nyt sivuston hakukone indeksointi toimii taas ja toivottavasti tämä lisää entisestään sivuston näkyvyyttä hakukonetuloksissa. Hieno homma, että puoli vuotta häirinnyt ongelma on vihdoinkin ratkaistu :)!

Karjala-turnauksessa

Lauantaina olin Turussa järjestetyssä Karjala -turnauksessa. Onnistuin saamaan liput päivän molempiin otteluihin Veikkauksen arvonnan kautta.

Karjala-turnaus Tsekki - Venäjä

Ensimmäinen ottelu oli Tsekki – Venäjä ja toisena Suomi – Ruotsi. Ensimmäisen peli voitti Tsekki 2-1 ja samalla he varmistivat turnauksen voiton. Peli oli aluksi Venäjän hallussa, mutta sitten ensimmäisen maalin jälkeen hallinta siirtyi Tsekille ja taas pelin lopussa palasi Venäjälle. Ottelua oli katsomassa noin 8000 silmäparia.

Karjala-turnaus Tsekki - Venäjä

 

 

Karjala-turnaus Tsekki - VenäjäSuomi-Ruotsi peli oli aluksi hyvin Suomen hallussa ja esimmäinen maalikin tuli alkuminuuteilla. Sen jälkeen jotenkin peli oli enemmän ja vähemmän Ruotsin hallinnassa. Leijonat eivät olisi peliä voittaneet ilman hyvin pelannutta Pekka Rinnettä, joka teki monta tärkeää pelastusta veräjän suulla.

Karjala-turnaus Suomi - Ruotsi

Karjala-turnaus Suomi - RuotsiLoppuun myydyn Turku hallin yleisö oli kiitettävästi pelissä mukana. Tunnelma kokonaisuudessaan oli parempi kuin keväällä MM pronssiottelussa Hartwall Areenassa. Kannustusta löytyi muulloinkin kuin vain maalien tullessa ja se on hyvä merkki. Monien tapahtumien jälkeen peli päättyi onnellisesti Suomen 3-1 voittoon.

Karjala-turnaus Suomi - Ruotsi

Karjala-turnaus Suomi - RuotsiJoitain kuviakin tuli peleistä räpsittyä. Nyt en ehdi enempää kuvia julkaisemaan, mutta jossain vaiheessa julkaisen niitä lisää. Joten ei tässä muuta kuin hyvää viikonlopun jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.