Viikkoblogi: Marjatta vierasilla, Kommentointi pois blogista

Säät ovat suosineet niin auringonpalvojia kuin maailmaansa mieluusti tähystinlasin lasin läpi katsovia. Allekirjoittanut kuuluu jälkimmäiseen ryhmään tosin aurinko on hyvä ystävä, mutta ei sentään palvonnan kohde :).

Marjatta kukkahämähäkki kävi vierailulla

Kuluneella viikolla studiossa kävi vieraita. Autosta löytynyt kukkahämähäkki halusi välttämättä päästä valokuvatähdeksi ja pitihän niitä kuvia sitten muutama ottaa.

Kukkahämähäkkien hyvä puoli valokuvaajan kannalta on se, että ne ovat usein pitkiäkin aikoja paikallaan, eivätkä liiemmin säiky ihmisiä. Nyt olikin hyvä mahdollisuus harjoitella kerroskuvausta (focus stacking) elävän kohteen kanssa.

Useimmiten ainakin hyönteisten kerroskuvaus tapahtuu ymmärtääkseni kuolleilla tapauksilla. Itsellänikin on muutama keväällä ikkunan välistä löytynyt hyönteinen odottamassa kerroskuvausta.

Seuraava kuva on yhdistetty 15 kuvasta. Kuvaa on myös osittain terävöitetty Photoshopin Smart sharpen ja Unsharp mask -työkaluilla. Testilistalla odottaa myös muutaman erityisesti kerroskuvaukseen tarkoitettujen sovellusten testaaminen. Mitä nyt olen juttuja eri sivustoilta lukenut, ovat nuo sovellukset uusinta Photoshoppiakin parempia kyseisessä tehtävässä.

Marjatta kukkahämähäkki. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

VLK Blogin kommentointi laitettu pois päältä

Jokin viikko sitten kerroin spämmin ikävästä kasvusta ja se on on jatkunut. Niinpä tällä viikolla laitoin kommentoinnin pois Valonkuvaajan blogista. Ikävä homma, että näin piti tehdä. Kommenttien läpikäyntiin ja pelkään poistamiseen vain yksinkertaisesti menee liikaa aikaa.

Yritin etsiä sellaista pluginia tai muutos kikkaa jolla saisi suodatettu kommentteja kielen perusteella. En valitettavasti sellaista löytänyt. Jos joku tuollaisesta tietää niin olisin erittäin kiitollinen tiedostoa jolla tuon voisi toteuttaa.

Hyvää viikonloppua teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.