Viikko blogi: Luontokuvausta, The Settlers Online

KantterellejäNiin se pari viikkoa on taas mennä hujahtanut viimekertaisesta pidemmästä blogi kirjoituksestani. Samalla alkaa olemaan syyskuun viimein viikko kohta alkamaisillaan.

Vielä yksi viikko ja onkin jo lokakuu. Niin vain se aika menee armotta kovaa vauhtia eteenpäin.

Metsän siimeksessä luontokuvaamassa

Pitkään odottamani ruska on ottanut jo kovan otteen luonnosta. Siksipä viikonloppuisin olenkin suunnannut töppöseni kohti metsää, jos vain on ollut mahdollista.

Valitettavasti viikot ovat vieneet parhaimmat voimat ja onkin ollut yllättävän vaikeaa keskittyä edes vapaapäivinä valokuvaamiseen. Onhan se ollut mukavaa jo pelkästään liikkua luonnossa, mutta mukavaa olisi sekin, kun vielä jaksaisi huolella keskittyä valokuvien ottamiseenkin.

Kanttarelli

No, ainahan sitä joka reissulta muutama julkaisukelpoinenkin kuva on tullut onnistuttua ottamaan, joten sinänsä hyvin on mennyt valokuvauksenkin saralla. Valokuvausta oli suuresti helpottanut se, jos olisi mukaan tullut otettua jalusta. Sen kanssa säätäessä pääsisi kuvaustilanteessa monesti helpommalla. Mutta toisaalta taas se jalustan kantaminen pitkin metsää ei ole useamman tunnin jälkeen kovin mukavaa hommaa. Ensi kerralla pitäisi muistaa kuitenkin jalustakin mukaan ottaa.

Viimeisen vuoden aikana olen kiinnostunut enenevisssä määrin salamalaitteilla kuvaamisesta. Niimpä olen siirtänyt tuota puolta myös luontokuvaukseenkin. Yritin tuossa toissa viikonloppuna valokuvausta kahdella salamalla, mutta tuloksetta.

Totesin kauniissa aurinkoisessa säässä, etteivät edullinen orjasalamalaitteeni toimi laisinkaan ulkona. Sisällä toiminta on moitteetonta, mutta ulkona on ilmeisesti liikaa infrapunaa liikenteessä.

Tuosta johtuen piti laittaa yhden henkilön budjetti riihi koolle ja päättää pienestä lisäbudjetista valokuvausharrastukselle. Hankintakomitea teki työtään ja tuloksena 4 radiolaukaisinlaitteen tilaus eBayn kautta. Tilasin yhden radiolaukaisimen ja 3 vastaanotinta.

Eivät mitään huippu merkkisiä ole nuokaan, mutta toivottavasti hommansa hoitavat niin se riittää tähän hätään loistavasti. Laukaisimien tultua kerron kyllä sitten miten ne kenttätyössä toimivat. Sekä julkaisen niiden kanssa ottamiani valokuvia.

The Settlers Online – oma saari vallattu

Kuluvan viikon alussa sain vallattua viimein pelin aloitus saaren omakseni, joten kaikki saarella olleet bandits leirit on tuhottu.

The Settlers Online | Home Island Final Battle

Peli on yhä erittäin koukuttava muutaman kuukauden pelaamisen jälkeen. Nyt saaren valloituksen jälkeen on aika suunnata katseet pelissä oleviin erillisiin seikkailuihin. Niiden parissa riittää tehtävää useammaksi kuukaudeksi, sen verran verkkainen pelin tahti on.

The Settlers Online | Home Island Final Battle

Tietysti peliä saisi nopeutettua sillä tavalla, jos ostaisi oikealla rahalla pelissä maksuvälineenä käytettäviä jalokiviä. Niin en ole tehnyt, eikä ole tarkoitus jatkossakaan tehdä.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.