Viikko blogi: Luontokuvausta, häissä, koulutuksessa

Cicindela campestris - KenttäkiitäjäinenMuutama viikko on edellisestä viikko blogistani vierähtänyt. Mitään mullistavia asioita ei ole tuossa ajassa tapahtunut. Arkipäivät menee koulutuksen parissa ja viikonloppuisin yritän parhaan mukaan yrittää koko asian. Koulutus on muuttunut (ja muuttunee jatkossa lisää) intensiivisemmäksi ja aikaa muille asioille jää kaiken aikaa vähemmän. Siitäkin syystä tuo viime viikon blogi jäi kirjoittamatta kokonaan. Näin tulee varmaan tapahtumaan jatkossakin. Ehkäpä sitten ensi vuoden alussa löytyy aikaa lisää tällekin foorumille. No, ainakin kuviani tulen jatkossakin viikoittain julkaisemaan. Niitä riittää jo nyt julkaistavaksi moneksi vuodeksi eteenpäin ja lisää tulee kaiken aikaa.

Näin syksyn edetessä olen tuossa unohtamisessa onnistunut aiempaa paremmin, kun olen viettänyt aikaa paljon luonnossa. Nyt on taas mukavampaa kulkea metsissä, kun hyttysten lukumäärä alkaa olemaan siedettävissä määrissä. Tosin nyt saa alkaa sitten pelkäämään hirvikärpäsiä. Ne ovat ehdottomasti inhottavimpia kohtaamiani hyönteisiä, heti puutiaisten jälkeen.

Kesän vihreys alkaa häviämään taistelua ruskan kirjaville väreille ja sekin innostaa lähtemään kameran kanssa luontoon. Lisäksi luonnosta löytyy paljon erilaisia sieninä ja kääpiä joita olen aina tykännyt kuvata.

Olen myös löytynyt tänä syksynä muutaman uuden hienon luontokohteen lähistöltä. Hienon pienen metsälammen jota reunustaa pieni suoalue. Sekä hienon niemen joka on sammaleiden sekä varpukasvien alustama ja mäntyjen sekä koivujen valtaama.

Sieniä on tullut paljon vastaan, mutta syötäviä ei läheskään niin paljoa kuin viime vuonna. Ehkäpä tuo syötävienkin sienien määrä tässä syksyn edetessä vielä kasvaa.

Cicindela campestris - Kenttäkiitäjäinen

Häissä tapahtumakuvausta harjoittelemassa

Toissa viikolla sain tehtäväksi ottaa valokuvia muutamista häiden tapahtumista. Isompaakin vastuuta tarjottiin, mutta oli pakko kieltäytyä tehtävästä, koska tämän hetkisellä kuvauskalustolla ei vain uskalla tuollaista tehtävää vastaanottaa.

Kalustoni on kuitenkin toistaiseksi vielä harrastelija tasoa. Kalustolla pärjää kyllä ulkona auringon paisteessa, mutta kaikki sitä heikompivaloiset tilanteet ovatkin jo vaikeammin tallennettavissa. Puhumattakaan sisätiloissa iltasella hämärässä valossa. Noissa oloissa pitää jo olla ammattitasonkamera, jotta kuvista tulee vielä tuollaisissakin oloissa laadukkaita.

Muutamat kuvat joita otin onnistuivat yllättävän hyvin. En uskonut kameran selviytyvän niinkin hyvin noin vaikeista tilanteista. Sainkin tehtäväni suoritettua omasta ja juhlaparin mielestä hyvin.

Tosin kuvat vaativat aikalailla kehitys työtä. Otin RAW-kuvia, jotta sain maksimaalisen määrän dataa jota sitten jälkeenpäin voi kehittää ja säätää. Kehityksen ja muut alku säädöt tein Adobe Lightroom 4 ohjelmalla. Josta sitten avasin tiedostot Photoshoppiin. Siellä sitten valkaisin hampaat ja silmät. Digitaalista puuterointia saivat niin kasvot kuin muukin kuvissa näkyvillä ollut iho. Loppu silauksen kuville toi Unsharp Mask. Niin ja joista kuvista kloonaisin pois pistorasian ja sähköpatterin.

Google Analyticsin raporttien tilaamista

Viikolla sain aikaiseksi muutettua Google Analytics tilauksiani. Aiemmin Google Analyticsin kautta tuli kaikista keskeisistä asioista tietoa, kun vain teki sivuston tilastoista pdf -tilauksen.

Asia muuttui samalla, kun edellinen iso päivitys tuli Google Analyticsiin. Sen jälkeen tilattu pdf muuttui vain yksisivuiseksi. Nyt sain lisättyä tilauksiini kaikki haluamani tiedot :)!

Samalla huomasin, että Google Analyticsiin on tullut paljon lisää uusia toimintoja. Nyt voi selata sivustoaan ja katso miten ja miten monta kertaa mitäkin linkkiä on klikattu. Lisäksi mukaan on tullut paljon sosiaaliseen mediaan liittyviä seuranta menetelmiä. Pitää jossain vaiheessa tutustuta noihin uusiin ominaisuuksi paremmin, kun vain ehtisi.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.