Tietoliikenne, tekstinkäsittelyä ja CV:n tekoa

Sima pullojaVappu oli viime viikonloppuna ja on siten tältä vuodelta vietetty, simaa on juotu (ja vieläkin jääkaapista löytyy) ja munkkeja syöty! Seuraava kalenterissa majaileva kansan juhla päivä on sitten juhannus, jonne matkaa on vajaat kaksi kuukautta. Ellei sitten Leijonat järjestä kansan juhlaa kauppatorille? No, se juhlapäivistä.

Vappuna tuli taas tarve kaapata netistä videota ja sitten vielä viedä kyseinen pätkä Adoben Premiere ohjelmaan viilattavaksi. Tähän asti olen käyttänyt vastaavaan hommaan ja opastusvideoiden työtamiseen ilmaista CamStudiota, mutta tuon kanssa on ollut suuria ongelmia siinä vaiheessa kun videon avannut Adoben ohjelmassa. Kuva on nykivää ja muutenkin outoja asioita tapahtuu. Selvittelin asiaa ja löysinkin jonkilaista tietoa, että CamStudion tuottaminen .avi-muotoisten tietojen kanssa onkin ongelmia Adoben video editointi ohjelmien kanssa! Enpä taas hakannutkaan päätä seinään kuin puoli päivää aivan turhaan.. Asian selvittyä aloin sitten etsimään toimivampaa korvaajaa CamStudiolle, sellainen onneksi löytyi ja sen nimi on: Debut Video Capture Software, ilmainen yksityiskäyttöön. Sillä saa tallennettua videot muuhunkin muotoon kuin -avi:ksi. Nykiminen ja muut oudot ongelmat katosivat samantein Adoben Premier -ohjelmassa. Tuon Debut ohjelmankin ongelma on se, ettei se tallenna ääntä kuin ulkoisesta lähteestä eli se ei tallenna videosta suoraan ääntä mukaan. Äänen videosta nappasin sitten toisella ilmaisella ohjelmalla, Audacitylla. Pitkänkään hiomisen jälkeen en saannut videota ja ääntä liitettyä saumattomasti toisiinsa, mutta ehkäpä loppu tulos kuitenkin hoitaa asiansa vaikkei se täysi kymppi olekkaan. Yhtä kaikki tulihan löydettyä toimivampi ohjelma kyseisen asian hoitamiseen ja jatkossa opastusvideoiden tekemiseen. Tuolla Debut ohjelmalla tehtyihin opastuvideoihin, kun sitten onnistuu se tekstien lisääminenkin. Tähän mennessä, kun tekstitys on kaatunut CamStudion ja Adoben tuotteiden ongelmiin.

Parin viikon tauon jälkeen löysin aikaa Joomlalle. Paneuduin kirjaan parin kymmenen sivun verran ja riitti jälleen yhdelle kerralle. Uutta asiaa tuli paljon ja sen sisäistämisen kanssa oli taas työtä, mutta varmasti jotain jäi mieleen. Kirjoitin käydyt asiat taas Joomla dokkariini, joten ainakin sen pohjalta pitäisi käydyt asiat jotenkin osata myöhemminkin. Olisi pikku pakko nyt toukokuussa saada tuo Joomla sen verran haltuun, että saisin tehtyä sillä pohjat opinto portfoliolle tai oikeastaan pitäisi kyllä toukokuun aikana saada tehtyä koko portfolio sivusto valmiiksi johon sitten kesän aika saisi liitettyä dokkarit. Dokkareita ei juurikaan vieläkään ole olemassa ja niihin on tarkotus paneutua kesälomalla. Joten olisikin hyvä, ettei silloin enää tarvitsisi opiskella tuota Joomlaa. En tosin vielä täysin usko, että saisin Joomlan haltuun kuukaudessa, mutta kovasti niin toivon. Jos näin ei käy niin sitten pitänee alkaa tekemään portfolio sivustoa ihan raakakoodin tasolla, sillä tapaa saisin varmaankin jonkinlaisen portfolio sivuston tehdyksi. No, aika näyttää miten tämänkin asian kanssa tulee käymään.

Koulussa kävi viikolla tietoliikenne kouluttaja (ja täydennystä tarinaan on vielä tulossa lisää kyseiseltä herralta ensi viikollakin yhden päivän verran), Hannu Jaakohuhta, joka tarinoi paljon tarinaa itselleni kovin tuntemattomasta aiheesta. Tai aihe yleisesti jotenkin etäisesti tuttu, mutta kaikki se termistö ja toiminta on täysin hepreaa. Valitettavasti asiaan ei juurikaan tullut muutosta hyvästä koulutuksesta huolimatta. Saimme koulutuksesta myös hyvän nipun materiaalia, jonka kautta asia tulee varmaan paremmin tutuksi. Jotenkin en kuitenkaan usko, että edes tuon materiaalin avulla tulisin sinuiksi tämän valtavan asiakokonaisuuden kanssa.  Taisi taas tulla vain  yksi naula lisää arkkuun..

Loppu viikosta meillä oli toinen uusi kouluttaja, hänen kanssaan käytiin läpi tekstinkäsittelyn perus asioita Wordin puolella. Tehtiin standardien mukainen työhakemuspohja, sekä hiukan vapaa muotoisempi ansioluettelo pohja. Lisäksi oli alustavaa puhetta AB-ajokortin suorittamisesta tämän kuun lopussa. Olisihan tuollainen hyvä saada opintojen aikana hankituksi. Vaatimukset vain saattavat osoittautua itselleni liian koviksi, aion kuitenkin kokeisiin osallistua, jos ne vain järjestetään. Mutta eipä tästä kouluviikosta sitten enempää.

Hyvää viikonloppua kaikille!

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.