Venäjä – Slovakia finaaliin ja Suomi-Tshekki pronssipeliin

Maailmanmestaruuspokaali 2011Ei pystynyt sitten Leijonat enää kotikisoissa venymään suorituksissaan. USA pelissä löytyi vielä yksi vaihde lisää ja se takasi hienon voiton USA:sta! Lauantaina välierissä Venäjää vastaan ei sitten vain enää tarvittavia paukkuja riittävästi löytynyt.

Peli oli yllättävän hyvin Suomen hallussa noin 1 ja 1/3 erää. Sitten Jevgeni Malkin kaatui päätyyn ja Leijonille tuli jäähy. Siitä selvittiin kyllä, mutta jotenkin tuo jäähy vei parhaan terän Leijonien taistelusta. Venäjä pääsi peliin mukaan tuossa tilanteessa ja sitten se ei otteestaan enää luopunut. Suomen olisi pitänyt tehdä jokaisesta paikasta alussa maalit, jos Suomen johto olisi ollut ensimmäisen erän jälkeen 2-0 tai 3-0 niin ehkäpä silloin Venäjän tähdet olisivat syyllistyneet sooloiluun. Nyt sellaiseen ei ollut tarvetta vaan punakone pelasi joukkueenakin todella hyvin! Siihen sitten vielä maailman kärkipelaajien henkilökohtaiset taidot niin ei siinä valitettavasti sitten ollut mitään tehtävissä. Lopputulos 6-2 ei suurta vääryyttä ottelun tapahtumiin nähden ollut. Tulos olisi voinut olla pahempikin, mutta tosin myös toisinpäinkin..

Leijonien taistelutahdosta homma ei kiinni jäänyt. Peli oli tosiaan aluksi jopa paremmin hallussa kuin USA tai Kanada peleissä, mutta tehottomuus vaivasi. Petri Vehanen teki perus työn, mutta häneltäkin olisi tarvittu muutama kunnon pelastus, jotta voitto olisi ollut mahdollinen. Malkinin ensimmäinen yv-maali olisi pitänyt hoitaa, niin peli olisi mennyt tasatilanteessa tauolle.

No, peliä voi jossitella loputtomasti, kuten myös sitä, että jos Suomi olisi ollutkin neljäs ja saanut vastaan Kanadan.. Kanada voitto ja nyt finaalissa Slovakia. Sehän olisi saattanut tietää toista mestaruutta. Noin ei käynyt joten ei liene tarpeellista tuollakaan sitten jossitella. Pelit ja asiat ovat menneet kuten ovat ja näillä on mentävä.

Suomi – Tshekki pronssipeli

Mielestäni olisi ollut Suomelle parempi, että vastaan olisi tullut Slovakia. Jotenkin vain tuo joukkue sopii paremmin Suomelle. Tshekin kanssa on ollut ongelmia monesti ja tärkeissä peleissä on tullut pataan. Eihän Tshekin peli mitenkään vakuuttanut välieräottelussa, kuten ei kyllä Slovakiaan.

Toivottavasti Leijonat pelaa pronssiottelussa täysillä ja hyvällä asenteella sekä kotikatsomo jaksaa kannustaa joukkuetta niin vaikeina kuin hyvinä aikoina. Niin eiköhän sitä pronssia sitten päästä juhlimaan! Sekin on kuitenkin joukkuepeleissä voitettu mitali, vain hopea hävitään! Uskonkin siis, että Leijonat voittavat tänään:

Pronssia Leijonille 2012

Venäjä – Slovakia finaalissa

Jos ei jotain todella ihmeellistä tapahdu niin finaalissa on tulossa jonkin asteen ”teurastus”, kuten lopulta Suomen pelissäkin kävi. Mielestäni Slovakialla ei ole kyllä oikein mitään aseita Venäjää vastaan. Heidän maalivahtinsa on hyvä, mutta tuskin hänkään yksin voi pysäyttää hyvässä vireessa olevaa punakonetta.

Toivottavasti olen väärässä ja että finaaliottelustakin tulee arvoisensa trilleri! Olisihan se mukava nähdä, että joku joukkue voittaisi Venäjän näissä kisoissa. Tuohon en vain oikein mitenkään jaksa uskoa. No, kovin kauaa ei tarvitse tuotakaan enää pohtia. Tänään kello 20:30 ottelu alkaa ja muutama tunti siitä on tiedossa tämän vuoden jääkiekon maailmanmestarit. Uskonkin, että Venäjä voittaa tänään:

Venäjälle kultaa 2012

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.