Valokuvien kehitystä ja paperitöiden tekoa

Vanha PorvooTämä viikko meni pääosin vanhojen kehittämättömien raw valokuvien kehittämisessä Lightroom 3 ohjelmalla. Hetken jo ehdin juhlimaan, että nyt on kaikki 2011 kuvat kehitetty, mutta sitten muistin, että Ilosaarirockin aikaiset raw kuvat olivat eri paikassa kuin muut ja nehän on sitten vielä kehittämättä. Kehitän ne ehkä ensi viikolla tai sitten vuoden 2012 alussa, miten nyt ehdin.

Loppuviikosta tein ohjelmapohjaiset siivoukset tietokoneisiini ja päivitin ohjelmistot ajan tasalle. Lisäksi otin täydet varmuuskopiot, sekä järjestelmien levykuvat. Nyt on taas koneet huollettu. Koneiden huoltoon meni kahden tavallisen työpäivän verran aikaa, mutta pakkohan työvälineistä on yrittää mahdollisimman hyvää huolta pitää.

Lisäksi tuli käytyä läpi ennen näkemättömiin mittoihin kasvaneita muistilappuja sekä muita paperipinoja. Onneksi noin 30% niistä sai repiä heti palasiksi ja osa asioista on jo jotenkin työn alla, suurin osa tosin jää odottamaan ensi vuotta.

Tuli viikolla työstettyä erästä Modx Revolution projektiakin, mutta se on vasta niin vaiheessa ettei siitä tällä erää paljoa enempää kerrottavaa ole. Projektista olen kyllä jo aiemminkin puhunut, mutta ensi vuonna sitten näette mikä tuo aloitettu iso projekti on.

Flickr.com tilastoja

Flickr tilastojaJouluviikolla Flickr.com tililläni kävi muutamana päivänä melkoinen kuhina. Lisäsin kuvia Helsingin Seurasaaresta Flickr.com tililleni ja ne herättivät ilmeisesti kovasti kiinnostusta.

Ilmeisesti noiden kuvien kautta tililleni saavuttiin ja sitten innostuttiin katsomaan muitakin kuviani.

En muista onko koskaan kuvia katsottu noin paljoa yhdessä päivässä? Aikoinaan Helsinki Live tapahtuman kuvat olivat myös hyvin suosittuja, sekä Leijonien Maailmanmestaruusjuhlien kuvat. Silloin saattoi päivittäin olla samanlaista meininkiä eli toista tuhatta katsojaa. Normaalisti kuviani katsotaan 50-100 kappaletta / päivä.

Olisikin melkoista, jos tuo tuhat katsojaa olisi päivittäistä kauraa. Siinä tulisi mukavasti kuville näkyvyyttä ja taatusti jokunen kävijä eksyisi myös verkkosivuilleni. No, eiköhän tämä tilalle tästä valitettavasti pian taas normalisoidu tuohon tavalliseen sataan kuvaan / päivä..

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.