Standalone Sitemap Generator | XML-Sitemap Generator

Google Webmaster ToolsValonkuvaajan.com sivusto on jo jokin aika sitten kasvanut niin suureksi, että olen pohtinut millä tavoin sivustoa saisi paremmin hakukoneisiin indeksoitua. Vastaan on tullut etsinnöissä erilaisia sivukarttojen teko ohjelmia, ilmaisia ja maksullisia.

Tähän asti olen käyttänyt ilmaista versiota XML-Sitemap Generatoria, jolla saa indeksoitua sivustolta 500 sivua. Sen avulla tehdyt sivukartat Google on indeksoinut sivustoa hyvin. Lähes kaikki sivukartan sivut ovat tulleet indeksoiduksi. Yahoon ja Bingin suhteen ei ole mennyt ihan näin hyvin. Niihin on yli 400 sivua indeksoitunut, mutta eivät kaikki.

Tällä viikolla hankin tuosta sivukartta generaattorista maksullisen version, joka maksoin 20 USD eli ei ihan hirveän paljon. Se tietysti lupaa, parempaa näkyvyyttä jne. Tuosta lupauksesta ei ole varmuutta, mutta ainakin se tekee sivukartan kaikista sivuston sivuista ja sivukartan tekeminen on mahdollista automatisoida, joka on hyvä asia.

Aiemmin tosiaan Valonkuvaajan.com sivusto oli sivukartassa 500 sivua ja nyt tehdyssä sivukartassa on 1240 sivua! Nyt on mielenkiintoista lähikuukausina seurata, että parantuuko sivuston indeksointi hakukoneissa? Onko Googlen hakukoneessa kesän jälkeen yli 1 000 Valonkuvaaja.com sivuston sivua indeksoituna? Jos on niin tuo vajaa 20 euroa oli hyvä sijoitus.

Paremman indeksoinnin toivon tietysti tuovan lisääntyvän hakukonenäkyvyyden lisäksi lisää kävijöitä Valonkuvaaja.com sivustolle. Kunnianhimoinen kuukausittain sivuston yksilöityjen kävijöiden määrä on 1 000. Tähän mennessä yksilöityjäkävijöitä on ollut parhaimmillaan vajaat 800. Joten sinänsä tuohon tavoitteeseen ei ole pitkä matka. Varmaankin jokin kuukausi tuo 1 000 saattaa mennä rikki. Tosin siihen on varmasti matkaa, että tuo 1 000 yksilöityä kävijää menisi rikki joka kuukausi.

Tulen seuraamaan sivuston indeksoitumista ja ilmoittelen kehityksestä tässä blogissakin. Joten palaan astialle, kun jotain kerrottavaa asian suhteen tapahtuu.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja
mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.