Sony HDR-AZ1 Mini Action Cam – Timelapse

Maaliskuussa voitin Sony HDR-AZ1 Mini Action kameran makrokuvauskilpailusta. Mielenkiintoinen palkinto makrokuvakisassa. Tuolla ei nimittäin makrokuvailla ellei sellaiseksi tulkita isompien asioiden kuvaamista läheltä, mutta pieniä ötököitä ei tuolla kuvata.

Teknisiä tietoja katsellessa kiinnostavalta vaikutti timelapse ominaisuus. Valitettavasti se on muutamassa testissäni pettymykseksi. Ensinnäkin laite kuvaa intevallikuvauksessa ainoastaan 2MP kuvia vaikka kameralla saa otettua 12MP kuvia. Käsittämätön ratkaisu, miksei tuolla saa edes 4MP intervallikuvia? Kysyin asiasta Sonyn asiakaspalvelusta ja asiantunteva vastaus seikkaperäiseen kysymykseeni oli ”Tässä linkki ohjekirjaan”, voi kuinka laadukasta palvelua.

Ongelma ja ihmetys on yleinen muillakin laitteen omistajilla mitä nyt Googlettamalla asiasta löysin tietoa. Toinen ikävä asia mikä vastaan tuli monesti on se, että veden alla laite ei tarkenna kunnolla alkuperäisellä kotelolla. Sitten kun koteloon tekee tasaisen linssin itse niin kuva muuttuu teräväksi. Sen verran paljon tuosta ratkaisusta oli materiaali, että ilmeisesti asia todellakin on näin. Itse en ole vielä laitetta vedessä uittanut.

Timelapse / Intervallikuvaus

Seuraavaksi testini jossa kuvasin tulppaanien aukeamisen. Kuvia otin niin kauan kuin hetki ennen kuvauksen alkua ladatussa akussa virtaa riitti. Kuvia tuli 765 / 10 sekunnin välein eli videossa näkyy 2 tuntia 7 minuuttia 30 sekuntia tiivistettynä 31 sekuntiin. Lämpötila oli 16 astetta.

Ensimmäinen versio on suoraan kameran tuottamaa tavaraa.

Seuraavassa versiossa kuvaa on säädetty Lightroom CC 2015 ohjelmassa.

Hyvää viikonloppua teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Testaus, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.