Sinivalkoinen valhe ja Vares: Pimeyden tango = 5 tähden ilta

Eilen perjantaina 5.10.2012 kävin katsomassa elokuvateatterissa Sinivalkoinen valhe dokumentin sekä toistaiseksi viimeisen Vareksen eli Vares: Pimeyden tango elokuvan.

Aina ei ole hyvä idea katsoa tai lukea ennakko arvosteluja, mutta tällä kertaa niin kuitenkin tein. Doping dokumentille annettiin useammassakin arvostelussa 4/5 tähteä. Varekselle taas edellisten osienkin tyyliin 1-2 tähteä.

Tällä kertaa täytyy myöntää, että arvostelut osuivat hyvin kohdilleen. Joten otsikon mukaisesti eilinen oli viiden tähden elokuvailta. Sinivalkoinen Valhe dokumentille annan 4 tähteä ja umpi surkealle Varekselle 1 tähden.

Sinivalkoinen valhe

Sateisen ja tuulisen perjantai illan aloitti Sinivalkoinen valhe dokumentti. Dokumentin runko oli Lahden 2011 maailmanmestaruus hiihdot. Sitten sen ympärille oli rakennettu asioita 70-luvulta aina tähän vuoteen asti.

Henkilöille jotka ovat 2011 jollain tavalla nähneet ja tapahtumia muutenkin paremmin seuranneet dokumentti ei paljon uutta tietoa anna. Se lähinnä on vain kooste Lahden 2011 tapahtumista.

Uudet asiat itselleni oli Suomi-Italia yhteistyö, sekä Suomi-Neuvostoliitto yhteistyö dopingin saralla. Lisäksi tuli pikku tiedonmurusia koko doping toiminnan laajuudesta.

Tästä syystä dokumentti onkin paljon asiaa seuranneelle ehkäpä enemmän kolmen tähden kuin viiden tähden dokumentti. Asiaa ei niin seuranneille dokumentti taas on varmaankin enemmän viiden tähden kuin neljän tähden dokumentti.

Voin suositella dokumentin katsomaan menemistä lämpimästi. Tosin ei varmaan mene kauaa, kun dokumentti tulee joltain maksuttomalta tv-kanavaltakin.

Vares: Pimeyden tango

Illan toinen elokuva oli sitten toistaiseksi viimeinen Vares elokuva. Uutuus on huonoin näkemäni Vares. Sitä ei oikeastaan edes pitäisi kutsua elokuvaksi. Se vain oli huono. Siinä ei oikein ollut mitään.

Sääli, että paljon potentiaalia omaava Vares on pilattu sarjatuotantona tehdyillä mitään sanomattomilla elokuvilla. Ikävää on myös se, että Juha Veijonen ei kyennyt olemaan siinä kunnossa aikoinaan, että hän olisi voinut Vareksena jatkaa. Veijosen Varekset olivat näihin Reinin Vareksiin hyviä elokuvia.

Ei se Antti Reinin syy ole, että nämä Varekset ovat huonoja olleet, mutta Veijonen sopii kuitenkin paremmin veijarimaiseen Vareksen rooliin. Ehkäpä jos vielä joskus Vareksia tehdään palaa Veijonen rooliin.

En voi suositella kenellekään uuden Vareksen katsomaan menemistä. Se vei vain rahasi ja etenkin tovin aikaa elämästäsi. Molemmat edellä mainitut kannattaa käyttää mihin tahansa muuhun ja kas ole käyttänyt paljon paremmin.

Harmittaa, että lipastossa olleet kaksi vapaalippua, jotka eilen käytin piti käyttää pois vanhentumisen takia. Niiden viimein käyttöpäivä oli eilen. Olisipa niissä ollut vielä muutaman viikko enemmän aikaa niin olisin käyttänyt ainakin toisen lipun uuteen Bondiin ja varmaan toisen tulossa olevaan Loopers elokuvaan..

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.